📢 Duyurular 📢

WowTurkiyem Türkiye'nin Ulaşım,Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Forumu Üyelik Ücretsizdir.

İstanbul - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi

sezgin_ist

WT Moderatör
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, 1827 yılında kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin devamı niteliğinde, Türkiye'nin en köklü ve saygın sağlık ve eğitim kurumlarından biridir. Günümüzde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesinde bir devlet hastanesi olarak faaliyet göstermektedir.

Adres:
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kocamustafapaşa Caddesi No: 53 Cerrahpaşa 34098 Fatih/İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cerrahpaşa'da 900 hasta yatağı, 40 ameliyathanesi bulunan kampüs kuracağız​

Cumhurbaşkanı Erdoğan "(Cerrahpaşa) Proje tamamlandığında 650 bin metrekare kapalı alana sahip 150'si yoğun bakım, 900 hasta yatağı, 40 ameliyathanesi bulunan bir kampüs kurmuş olacağız." dedi.​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1. Etap Temel Atma Töreni ile Üniversitenin 16 Eğitim ve Yurt Binasının Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah buradaki projemizi tamamladığımızda toplam 650 bin metrekare kapalı alana sahip 150'si yoğun bakım olmak üzere 900 hasta yatağı ve 40 ameliyathanesi bulunan, 3 bin araç kapasiteli kapalı otopark, helikopter pisti, eğitim ve yurt binalarının da yer aldığı modern, güçlü ve İstanbul'a yakışır bir kampüs kurmuş olacağız." dedi.

Birinci etap temelini attıkları yeni Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının son teknolojiye sahip ve yüksek standartlı bir hastane olarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunacağını dile getiren Erdoğan, proje kapsamındaki tüm hastane binalarını sismik izolatörle donatılmış ve depreme dayanıklı olacak şekilde tasarladıklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı

Geri