İstanbul Taksileri

Ben yaklaşık 10 senedir boykot ediyorum :D . 2015 zamanları olması lazımdı. İstanbul'da Rami kuru gıda haline gitmek üzere bitmiştim.Yazılı adreste elimde verdiğim halde beni taksici Bayrampaşa meyve-sebze halinin orda geldik diye trafiğin ortasında indirmek istedi Tem bağlantı yolunda.Anladım ki İstanbulu bilmiyor ama kaba biri bende tartışmıştım. Sonra şikayet ettim ama sonuç çıkmadı. Bunun üzerine gideceğim yere bireysel araç veya toplu taşımaya binmeye karar verdim.

Bursa'nın taksilerinin gözünü seveyim be. Münferit olaylar haricinde hiç böyle kötü bir imajı da yok, yolcu almama - dolaştırma vb. durumu da. Tabii bilmeyen turistler ön yargılı oluyor Bursa taksilerine. Şoförler trafiğe hakim olduğu için navigasyonun vaat ettiğinden daha kısa sürede (ona göre güzergahtan giderek) varabiliyor. Bir sıkıntın olduğunda yardımcı oluyor. Çünkü Bursa'da Terminal, Hastane ve Uludağ yolcusu hariç taksi kültürü yok. Herkes her yere toplu taşımayla gidiyor. Bu yüzden taksiler otobüs duraklarına yanaşarak ya da yolda giderken selektör atarak müşteri çekmeye çalışıyor (seçmeye değil).

Bursa taksilerinin tek sıkıntısı Şoförler Odası'nın UKOME'lerdeki itirazları ve talepleri diyebilirim. Buna rağmen yine "Bursa'da paylaşımlı yolculuk olmalı mı?" derseniz ben rekabet açısından aşırıya kaçmamak şartıyla yine de olmalı derim. Alternatif seçenek sunmak her zaman iyidir.

Bursa'nın taksilerinin gözünü seveyim be. Münferit olaylar haricinde hiç böyle kötü bir imajı da yok, yolcu almama - dolaştırma vb. durumu da. Tabii bilmeyen turistler ön yargılı oluyor Bursa taksilerine. Şoförler trafiğe hakim olduğu için navigasyonun vaat ettiğinden daha kısa sürede (ona göre güzergahtan giderek) varabiliyor. Bir sıkıntın olduğunda yardımcı oluyor. Çünkü Bursa'da Terminal, Hastane ve Uludağ yolcusu hariç taksi kültürü yok. Herkes her yere toplu taşımayla gidiyor. Bu yüzden taksiler otobüs duraklarına yanaşarak ya da yolda giderken selektör atarak müşteri çekmeye çalışıyor (seçmeye değil).

Bursa taksilerinin tek sıkıntısı Şoförler Odası'nın UKOME'lerdeki itirazları ve talepleri diyebilirim. Buna rağmen yine "Bursa'da paylaşımlı yolculuk olmalı mı?" derseniz ben rekabet açısından aşırıya kaçmamak şartıyla yine de olmalı derim. Alternatif seçenek sunmak her zaman iyidir.

İstanbul özelinde konuşursam işini iyi yapan taksi esnafıda var ama böyle işini olumsuz yönde yapan kişiler nedeniyle bu insanlarda zan altında kalıyor. Bazen trafik polisleriyle bile ters düştüğünü hem internet aracılığı ile hemde bizzat gözlerimle gördüm. Şunu söylebilirim İstanbul'da taksi esnafının imajı maalesef kötü. Bunu ancak alınacak kararla ile düzeltilebilir. Bu da valilik, büyükşehir belediyesi, emniyet gibi kurumlar ile birlikte esnaf odasının biraraya gelerek taksiciler belli şartları sağlayıp belli eğitimlerden geçip taksicilik faaliyetine başlamalı.

Bu da valilik, büyükşehir belediyesi, emniyet gibi kurumlar ile birlikte esnaf odasının biraraya gelerek taksiciler belli şartları sağlayıp belli eğitimlerden geçip taksicilik faaliyetine başlamalı.

En önemlisi de "tahdit" adı verilen ve 86/10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararına dayalı ticari plaka uygulaması ile ilgili belediyelere hükümet tarafından yetki verilmeli. Maalesef hangi partiden olursa olsun bu tip plakaların olduğu her şehirde belediyelerin eli kolu bağlanıyor, mahkemelerde alınan kararlar genellikle plaka sahiplerinin lehine oluyor.

Belediyelere verilecek bu tür bir yetki, şehirler nezdinde taksi, minibüs vb. araçlara ilişkin kararların daha kolay alınmasını ve uygulanmasını sağlayacaktır.

Geri