Tanzim ruhu geri dönüyor: TANSAŞ gitti İZMAR geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı ve uygun fiyatlı gıda sunmak amacıyla İZMAR market zincirinin ilkini Karabağlar Bozyaka’da hizmete açtı. Açılışta konuşan Başkan Cemil Tugay, alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek, “Bizim derdimiz para kazanmak değil, halkın yanında olmak” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı ve uygun fiyatlı ürün satışını gerçekleştirmek için İZMAR isimleri market zincirinin ilkinin açılışını Karabağlar’da bulunan Bozyaka semtinde gerçekleştirdi.
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın da bulunduğu açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, halktan yana adımlar atmaya devam edeceklerini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
"Bu bizim için zorunlu olduğumuz onurlu bir görev"
Halktan yana insanlar olarak, halktan yana adımlar atmak zorunda olduklarını vurgulayan Başkan Tugay, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden geleceklerini yapacaklarını vurgulayarak, “Bir süre önce TANSAŞ’lar devredildi. Başka belediyelerimiz farklı marketler, sosyal marketleri uygulamaya çalıştılar. Ancak bunlar istenildiği kadar güçlü modellere ve uygulamalara dönüşemediler.Şöyle bir şey söylendi bana, tekrar tanzim satış marketlerini hayata geçireceğiz dediğimizde, marketçilik belediyenin işi değil dediler. Bence de değil, zaten yapmaya çalıştığımızda bildiğiniz gibi marketçilik değil. Biz buradan para kazanmak ile ilgilenmiyoruz.
Bizim derdimiz şu, maalesef alım gücü düşmüş durumda. Üreticilerinde maliyetleri var. Biz halktan yana insanlar olarak, halktan yana adımlar atmak zorunda hissediyoruz kendimizi. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza tüm canlılara ulaştırdığımız pek çok sosyal destek var. Yüzlerce şube açalım gibi bir düşüncemiz yok. Biz talep geldikçe, insanlara bu hizmeti götürmeyi planlıyoruz.
Bugün Bozyaka’da açıyoruz, önümüzdeki hafta Menemen Ulukent’te açıyoruz, ondan sonraki hafta Gaziemir’de açıyoruz. Umarım hayırlı olur, bu bizim için zorunlu olduğumuz onurlu bir görev. Her ay 5 bin lira mutfak masrafı olan bir vatandaşımızın cebinde 1000 lira kalacak bu market uygulamamız sayesinde, kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.
"İnsanın halkını sevmesi kötü bir şey değildir"
Öte yandan kürsüden seslenen Tugay, vatanseverliğin kötü bir şey olmadığını kaydederek, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde maalesef siyasette çokça gerçeğin dışında söylenen şeyler var. İnsanlarımızın siyasete gittikçe güveninin azaldığını görüyorum, açıkçası içim parçalanıyor. Çünkü kendime kefilim, bizler iyi niyetli insanlarız.Ülkemizde yaşanan her türlü yanlış bizi çok derinden üzüyor. Kimseye egomuzu satmak, kendimizi pazarlamak, yapmayacağımız şeylerin sözünü vermek peşinde değiliz bunun adı ahlaksızlıktır. Halkımızın doğru ve yanlışı ayırt etmelerini bekliyoruz. Son zamanlarda gençlerimizin çok daha duyarlı olduklarını görüyorum, ben de bundan çok umutlanıyorum.
Gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız, bugün herkese görev düşüyor. Kenetlenmemiz gereken bir zamandayız. Vatanseverlik kötü değildir, insanın halkını sevmesi kötü bir şey değildir. Ben çalışarak bugünleri aşacağımıza inanıyorum.”
Kaynak: Son Mühür