Balıkesir Üniversitesi

Berktuğ

Moderatör
Mesajlar
342
Tepkime puanı
777
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Balıkesir il sınırlarında faaliyet gösteren yükseköğretim kurumu. Balıkesir Üniversitesi kampüsü kent merkezine 17 km uzaklıkta Bigadiç yolunda bulunmaktadır.

Tarihçe

Balıkesir Üniversitesinin temeli 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebine kadar uzanır. Bu okul dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'in özel ilgileri ile 1932 yılında bugün Necatibey Eğitim Fakültesi olarak faaliyet gösteren binaya taşınmış, Necatibey Öğretmen Okulu adını almıştır. Necatibey Öğretmen Okulu 1932 - 1982 yılları arasında Necatibey Eğitim Enstitüsü adıyla öğretmen yetiştirmeye devam etmiş; 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılarak, 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış; 1982 yılında da Uludağ Üniversitesine bağlanarak bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir.

Aynı şekilde 1982 yılındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Balıkesir'de yer alan diğer yükseköğretim kurumlarından; Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ismiyle; Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de, Balıkesir Mühendislik Fakültesi ismiyle Uludağ Üniversitesine bağlanmıştır. Uludağ Üniversitesine bağlanan diğer kurum olan Balıkesir Meslek Yüksekokulu ise faaliyetlerine aynı isimle devam etmiştir. Uludağ Üniversitesinin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir alt yapı oluşturmuştur.

Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş olup; 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır.

Kaynak: Wikipedia

sddefault.webp
 
BAÜN Botanik Bahçesi’nde yeni gelişmeler

Kampüsün yeşil cenneti BAÜN Botanik Bahçesi yeni projelerle büyümeye devam ediyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) kampüs içerisinde 20 hektarlık alanda yer alan Botanik Bahçesi, son iki yılda yapılan düzenlemelerle önemli bir gelişim gösterdi. Botanik Bahçesinde, orman içi yürüyüş yolları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile soğanlı bitkiler bahçeleri kurulurken, DSİ’den alınan destekle dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.

Botanik Bahçesinde Yenilikler Devam Ediyor
Yeşil Kampüs hedefi doğrultusunda ilk adımların atıldığı bir alan olan Botanik Bahçesinde, öğrencilere ve halka yönelik yeni düzenlemeler için çalışmalara başlandı. BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman ile bir araya geldi.

Rektörlük Yönetim Kurulu odasında düzenlenen ve BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilek Türker, BAÜN Genel Sekreteri Yemliha Yanar ile Genel Sekreter Yardımcısı Enes Bilgon’un da katıldığı toplantıda; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilek Türker tarafından bir sunum gerçekleştirdi.

Proje hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl da Botanik Bahçesinde yapılacak yeni düzenlemeler için kaynak arayışında olduklarını ifade ederek, Bigadiç Belediyesi ile görüşmelerin başladığını eğer yeterli kaynak bulunabilirse; mevcut sahada öğrencilere ve halka yönelik yeni rekreasyon alanları ve kafeterya yapılacağını dile getirdi.

Kampüsteki mevcut gölete ek olarak su bitkilerin yetiştirilebileceği küçük bir gölet daha ekleneceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, saha içinden geçen dere üzerinde ahşap köprülerin planlandığını ve ileri süreçlerde de saha içinde ahşap bir doğa okulu, bitki koleksiyon müzesi ve seralar planladıklarını belirtti.

Kaynak: Politika Gazetesi

baun_botanik_bahcesi_1.webp

baun_botanik_bahcesi_2.webp

baun_botanik_bahcesi_3.webp

baun_botanik_bahcesi_4.webp

baun_botanik_bahcesi_5.webp

baun_botanik_bahcesi_6.webp

baun_botanik_bahcesi_7.webp
 
Geri
Üst