Boeing ✈️

sezgin_ist

Moderatör
The Boeing Company, dünya çapında başta uçak, helikopter, roket, uydu, telekomünikasyon ekipmanları ve füzeler tasarlayan ve üreten çok uluslu bir Amerikan havacılık şirketidir.

William Boeing tarafından 1916 yılında ABD'nin Washington eyaletinde kurulmuştur. Uluslararası merkezi Chicago'dadır. Boeing'in ilk uçağı Haziran 1916'da tamamlanmıştır. Ticari uçakların yanı sıra askeri uçaklar da üretmektedir. Havacılık ve savunma alanında ise 2011 yılındaki kazancı dikkate alındığında Lockheed Martin'in ardından dünyadaki en büyük ikinci şirkettir.

Kaynak: Wikipedia

Boeing 2 binden fazla çalışanını işten çıkaracak​

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing'in, iş gücünü yüzde 10 azaltma planı kapsamında 2 bini aşkın çalışanını işten çıkaracağı bildirildi.​

Washington eyaletinin İstihdam Güvenliği Departmanına yapılan bildirime göre, Boeing aralık ayında 2 bin 199 çalışanını işten çıkaracak.

Boeing, eylül ayında fabrika işçilerinin greve başlamasının ardından maliyetleri azaltmak için işe alımları dondurma, seyahatleri durdurma ve zorunlu olmayan harcamaları askıya alma gibi önlemler almayı planladığını duyurmuştu.

Şirket, ekim ayında iş gücünü yüzde 10 azaltmayı planladığını açıklamıştı.

ABD basınında yer alan haberlerde, işten çıkarmalardan 17 bin Boeing çalışanının etkileneceği kaydedilmişti.

Anadolu Ajansı

Boeing Operasyonlarına Yeniden Başlıyor​

Boeing, Washington ve Oregon’daki operasyonlarını yeniden başlatmaya hazırlanıyor. Uçak üretimi ve teslimat süreçlerinin güvenli bir şekilde yeniden aktive edilmesi için kapsamlı bir plan devreye alındı. Şirket, kısa süreli depolamada bulunan uçakların yeniden etkinleştirilmesi için titizlikle çalışırken, bu süreçte Emniyet Yönetim Sistemi rehber olarak kullanılıyor.

Boeing’in yeniden başlama süreci, üretimden teslimata kadar tüm aşamalarda güvenliğin öncelikli olduğu bir yaklaşımla yürütülüyor. Özellikle depolamada olan uçakların tekrar uçuşa hazırlanması, Boeing ekipleri tarafından detaylı incelemeler ve teknik kontrollerle gerçekleştiriliyor.

Boeing yetkilileri, Kuzeybatı Pasifik’teki tesislerde üretim ve teslimat süreçlerine düzenli bir şekilde dönüş yapılacağını belirtti. Operasyonların yeniden başlamasıyla Boeing, sektördeki güvenilirliğini bir kez daha ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Emniyet Yönetim Sistemi Öne Çıkıyor

Boeing’in operasyonlarına dönüş sürecinde Emniyet Yönetim Sistemi (SMS) kritik bir rol oynuyor. Bu sistem, uçuş güvenliğini sağlamanın yanı sıra üretim ve teslimat süreçlerindeki risklerin minimize edilmesine de olanak tanıyor. Boeing, hem çalışanlarının hem de müşterilerinin güvenini tazeleyerek, sektördeki liderliğini kanıtlamak istiyor.

Boeing ve Bölge Ekonomisi İçin Pozitif Etki

Washington ve Oregon’daki operasyonların yeniden başlaması, yalnızca Boeing için değil, aynı zamanda bölge ekonomisi için de önemli bir adım olacak. Uçak üretim ve teslimat süreçlerinin hızlanmasıyla birlikte bölgedeki iş imkanlarının artması ve tedarik zincirinin canlanması bekleniyor.

Kaynak: Airline Haber

Boeing yetkilileri, Kuzeybatı Pasifik’teki tesislerde üretim ve teslimat süreçlerine düzenli bir şekilde dönüş yapılacağını belirtti. Operasyonların yeniden başlamasıyla Boeing, sektördeki güvenilirliğini bir kez daha ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Her ne kadar bir güven kaybı yaşansada hala müşterileri boeinge güveniyor binlerce sipariş içerde iptal edilmeden bekliyor ben boeingin bu sorunları aşıp dahada güçlenerek döneceğini düşünüyorum.Özellikle orta uzun menzilli çift koridorlu b767 ye benzer b 787 den ufak ama b737 den büyük 50 m dolaylarında yeni bir uçak modelini yakında tanıtacaklarını sanıyorum.Bu tanım ilerisi için bir çok müşteriyi şirkete çekecektir.Yeni ge motorları yüksek yakıt verimliliği sağlıyor bu uçak çıkarsa hem iç hatlarda hemde uzun sayılabilecek dış hatlarda 240-260 kişiyi büyük verimlilikle taşıyacaktır.

Boeing, 737 MAX Üretimine Yeniden Başladı​

Amerikan havacılık devi Boeing, Renton fabrikasında 737 MAX uçaklarının üretimine yeniden başlayarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Şirket, 33 bin işçinin yedi hafta süren grevinin ardından üretimi 6 Aralık 2024’te tekrar başlattı. Bu adım, Boeing’in 4.200 adet bekleyen siparişi karşılayarak küresel havacılık sektöründeki talebe yanıt verme çabalarını hızlandırıyor.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Yöneticisi Mike Whitaker, üretim sürecine ilişkin denetimlerin devam ettiğini ve Boeing’in aylık üretim hedeflerini yükseltme yolunda zorluklarla karşılaştığını belirtti. Şirket, COVID-19 pandemisi, tedarik zinciri sorunları ve düzenleyici engeller gibi faktörlerden olumsuz etkilendi.

Ocak ayında yaşanan bir güvenlik olayı sonrası FAA, üretimi ayda 38 uçakla sınırlandırmıştı. Ancak Jefferies finans analistleri, Boeing’in 2025 yılında aylık ortalama 29 uçak üretebileceğini öngörüyor. Bu rakam, şirketin hedeflenen aylık 56 uçak kapasitesinin altında kalıyor.

Sistematik Üretim Sorunları ve Güvenlik Endişeleri

Boeing, üretim süreçlerinde güvenlik standartlarına yönelik ciddi eleştirilerle karşı karşıya. FAA’ya yapılan yüzlerce ihbar, kusurlu parçaların kullanımı ve kalite kontrol prosedürlerindeki eksiklikler gibi sorunları gündeme getirdi.

Eski Boeing çalışanı Sam Mohawk, üretim hızına öncelik veren tehlikeli bir kültürün hâkim olduğunu öne sürerek “parça hapishanesi” adı verilen, sorunlu parçaların depolandığı alanların kontrolsüz kullanıldığını ifade etti. Bu ihlaller, yolcu güvenliğini tehdit eden üretim hatalarına işaret ediyor.

Şirket, bu iddialara yanıt olarak güveni yeniden tesis etme hedefiyle yönetimde değişikliğe gitti. Yeni CEO Kelly Ortberg’in liderliğinde Boeing, hem üretim hem de güvenlik standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Airline Haber

Boeing 2025 yılında artık sorunlarından arınmış şekilde üretime devam edecektir.Bu kadar büyük bir şirketin bundan sonra hata yapacağını sanmıyorum.Thy de artık siparişini açıklayabilir.

Boeing'in teslimatlarındaki gerileme sürüyor​

Boeing, Kasım ayında 13 ticari jet teslim ettiğini ve bu rakamın 12 ay önce müşterilerine teslim ettiği 56 jet uçağının dörtte birinden daha az olduğunu bildirdi.

5 Kasım'da sona eren yedi haftalık grev sırasında şirketin uçak üretiminin çoğunun hala kapalı olduğu Ekim ayında teslimatlar 14'e düştü.

Boeing, en çok satan 737 MAX'in üretimine geçen hafta yeniden başladı. ABD'li uçak üreticisi, ilk üç çeyrekte milyarlarca dolar nakit yakmasının ardından çok ihtiyaç duyduğu geliri elde etmek için 737 üretimini ayda 38'e çıkarmaya çalışıyor.

Kasım ayındaki teslimatlar dokuz adet 737, iki adet 777 kargo uçağı ve iki adet 787-9'dan oluşuyordu. ABD'li havayolu şirketi United Airlines, ikisi 737 MAX ve biri 787 olmak üzere üç uçak teslim aldı.

Kaynak: Airport Haber

Geri
Üst Alt