Bazı hatlar gerekli muhtarların talebide olsa açılmalı tabi her hat için bunu söyleyemeyiz balkandan-heykele otobüs isteyenler var mesela bu olacak şey değil makul olan görüşler değerlendirilmeli.
Uzun hatlar Burulaş'ın (ve tabii diğer şehirlerdeki ulaşım işletmelerinin de) artık tercihi değil. Raylı sistem olan şehirlerde aktarmaya teşvik ettiriliyor.
Örneğin Balkan - Heykel uygun değil ancak Balkan - Görükle gayet yerinde. Sanırım bu talebi 1TH karşılayabiliyor.
17H da çok iyi oldu mesela. Ovaakça Santral muhtarı Yasemin Vatansever'in yoğun talebiyle açılan bir hat. Daha sonra Ovaakça Çeşmebaşı mahallesine de girmeye başladı tabii.
Demirtaş Sakarya muhtarı Mümin Dündar, Demirtaş - Şevket Yılmaz güzergahında hat talep ediyor ancak böyle bir hat Burulaş'ın hat planlama disiplinine ters. Burulaş'tan yüksek ihtimalle 17S, 17C gibi hatlarla Terminal'e gidip oradan aktarma yapılması şeklinde yanıt alacaklardır. Ama Demirtaş ile Millet Mahallesi arasında bir hat mesela yerinde olur. Yakın bölgeleri birbirine bağlayan hatlar, özellikle de bu bölgeler büyük bölgeler ise çok işe yarar oluyor.
Darısı Teyyareci Mehmet Ali Caddesi'nin bağlı olduğu Davutkadı, Yediselviler, Mehmet Akif Ersoy, Baruthane, Yeşilyayla, Maltepe, Eğitim, Değirmenlikızık ve Ertuğrulgazi muhtarlarının "aktarmada ücretsiz metro besleme hattı" ihtiyacını görüp Burulaş'tan böyle bir hat talep etmesine.
Bireysel olarak güzergahını da çizerek böyle bir hat talebini ilettiğimde söz konusu caddeden Demirtaşpaşa İstasyonu'na giden 24B 24D 25A 25B 27A gibi hatların alternatif olarak kullanılabileceği yanıtını almıştım.
Halbuki Teyyareci Mehmet Ali Caddesi geçişli, batı ucu Davutdede, doğu ucu 152 Evler veya Arabayatağı'na bağlanan aktarmada ücretsiz bir besleme hattı (kodunu 35D olarak düşünmüştüm) çok verimli olacak.
"2026 yılında ne muhtarı yea" diyenler muhtarların gücünü görsün.