Dünya Supersport Şampiyonası

Can Öncü, yeni takımı ve motoruyla Dünya Supersport'ta podyumu hedefliyor​

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Can Öncü, güvendiği yeni motoruyla pistlerin tozunu attırmak istiyor.​

Can, Puccetti Kawasaki takımıyla geçen sezonu 92 puanla 12. sırada tamamladı. Sezon bitiminde yeni takımı Evan Bros Yamaha Racing ile anlaşan Can, hazırlıklarını Sakarya'da Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu yönetiminde sürdürüyor.

Yeni motosikletiyle 12 Ocak'ta sezon öncesi testlere başlayacak Can, AA muhabirine, sezon bittikten sonra yaptığı çalışmalarda kendini çok iyi geliştirdiğini, bunun faydasını motora bindiğinde göreceğini söyledi.

Can, yeni sezon için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, yeni motoruyla yarışmadan önce Sofuoğlu ile antrenman yapmasının kendisi açısından çok büyük şans olacağını ifade etti.

Yeni motosikleti hakkında bilgiler veren milli sporcu, şunları kaydetti:

"Kawasaki'den sonra geçen yıl 2 gün boyunca yeni motora binme fırsatım olmuştu. Yarım gün bindikten sonra direkt Kawasaki'de yaptığım dereceden daha hızlı derece yaptım. Motor çok daha güçlü, daha rahat kullanabiliyordum. Uzun yarışta konfor veriyor, lastik daha çabuk bitmiyor, o yüzden daha rahat. Tabii ki 1-2 günde buna karar veremem, daha çok binmem gerekiyor. Pazar günü gittiğimde 1 hafta pistte sürüp farkı daha iyi anlayacağız."

"Fren ya da kapışma konusunda bizim kadar güçlü fazla pilot yok"​

Kenan Sofuoğlu Pisti'nde her gün antrenman yaptığını belirten Can, idmanların güzel geçtiğini diğer sporcularla birlikte çalışmalarının kendilerini geliştirdiğini söyledi.

Can, antrenmanlarda daha hızlı olanın yavaş kalanı sürekli geliştirdiğinden bahsederek, "Bu imkan başka kimsenin elinde yok. Sadece Türk pilotlarda var. Fren ya da kapışma konusunda bizim kadar güçlü fazla pilot yok. Çünkü Kenan ağabeyin tecrübesiyle çok fazla şey öğrendik ve her gün öğrenmeye devam ediyoruz. Buranın bize kattığı şey çok fazla, onları da yarış pistinde gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sezon boyunca hedefinin podyum yapmak olduğuna değinen Can, "Elimden geleni yapacağım ama eğlenmek istiyorum. Kawasaki'de son bir kaç yıldır eğlenemiyordum, bu motora biner binmez eğlenmeye başladım. Zaten benim hayalim olan takımdı ve nasip oldu, o yüzden çok mutluyum. Zaman ve motor olarak da çok iyi derecelerde, çok iyi performanslı motora sahibim. O yüzden ilk yarışa gidip podyum yapmayı ve önümüzdeki yarışların hepsini olabildiğince iyi bitirmeyi hedefliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı

Can Öncü Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu açacak​

Dünya Supersport Şampiyonası'nda da sezonun ilk mücadelesi Avustralya'da yapılacak. Bu sınıfta ay-yıldızlı bayrağı Can Öncü temsil edecek.

Can Öncü, yeni takımı Yamaha ile 21 Şubat Cuma günü serbest antrenmanlara, 22 Şubat Cumartesi günü ise TSİ 06.30'da sezonun ilk yarışında gaza basacak. Milli motosikletçi Can, supersportta 23 Şubat Pazar günü de TSİ 06.30'da hafta sonunun ikinci yarışında podyuma çıkabilmek için ter dökecek.

Anadolu Ajansı

Milli motosikletçi Can Öncü, Avustralya'da Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. oldu​

Milli motosikletçi Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nda (WorldSSP) 2025 sezonunun ilk ayağında Avustralya'da hafta sonunun ilk yarışını 5. sırada tamamladı.​

Ay-yıldızlı motosikletçi Can Öncü, Phillip Island Pisti'nde yeni takımı Yamaha ile sezonun 18 turluk ilk yarışına 4. cepten başladı.

Avustralya'da Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2025'teki ilk yarışında başarılı bir mücadele sergileyen Can Öncü, damalı bayrağı 5. sırada geçti.

Yarışı, Pata Yamaha takımından İtalyan sürücü Stefano Manzi birinci, PTR Triumph takımından İngiliz Tom Booth-Amos ikinci, Ducati pilotu Alman Marcel Schroetter de üçüncü sırada tamamladı.

Can Öncü, bu sonuçla genel klasmanda 11 puanla beşinci sıraya yerleşti. Stefano Manzi 25 puanla birinci, Tom Booth-Amos 20 puanla ikinci, Marcel Schroetter de 16 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Milli motosikletçi, supersportta yarın Avustralya'da TSİ 06.30'da hafta sonunun ikinci yarışında podyuma çıkabilmek için yarışacak.

Anadolu Ajansı

Can 16. oldu​

Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışan Can Öncü (Yamaha BLU CRU Evan Bros takımı) de piste çıktı.

Can, ilk turda liderliğe yükseldiği yarışın 10. turunda düşmesi sonucu geriledi ve 16'ncılığı elde etti.

Superbike ve Supersport şampiyonalarının 2. ayağı, 29-30 Mart tarihlerinde Portekiz'de yapılacak.

Anadolu Ajansı

Milli motosikletçi Can Öncü, Portekiz'deki ilk yarışı kazandı​

Milli motosikletçi Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Portekiz ayağındaki ilk yarışta birinci oldu.​

Sezonun 2. ayağındaki ilk yarış, Portimao kentindeki 4,6 kilometrelik Uluslararası Algarve Pisti'nde 17 tur üzerinden yapıldı.

Yamaha BLU CRU Evan Bros takımı adına mücadele eden Can, pole pozisyonundan başladığı yarışı ilk sırada bitirdi. İtalyan Stefano Manzi ikinci, Hollandalı Bo Bendsneyder ise üçüncü sırayı aldı.

2023'ten sonra ilk zaferini elde eden Can Öncü, yarışın ardından Türk bayrağıyla tur atarak galibiyetini kutladı.

Portekiz ayağındaki ikinci yarış, yarın yapılacak.

Anadolu Ajansı

Can liderken kaza yaptı​

Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışan Can Öncü (Yamaha BLU CRU Evan Bros takımı) de piste çıktı.

Pole pozisyonunda başladığı mücadeleyi rahat şekilde lider götüren Can, bitime 9 tur kala motosikletinin kontrolünü kaybederek düştü.

Dünkü yarışta birinci olan Can, piste dönmeyi başarsa da bir tur sonra pite gelerek mücadeleye veda etti.

Supersport şampiyonalarının 3. ayağı, 12-13 Nisan tarihlerinde Hollanda'da yapılacak.

Anadolu Ajansı

Geri