Emirhan
Moderatör
Dikili-Midilli Feribot seferleri başlıyor! Türk-Yunan dostluğu pekişiyor
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İDO iş birliğiyle Dikili ve Midilli arasında başlayacak feribot seferleri için önemli temaslarda bulundu. Bu girişim, iki ülke arasında kültürel ve ekonomik iş birliğini güçlendirecek.Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iş birliğiyle Dikili ve Midilli arasında düzenlenecek feribot seferlerini görüşmek üzere Midilli’ye kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmelere Kuzey Ege Bölge Valisi Kostas Moutsouris ve Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas katıldı.
Ziyarette, İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, Operasyon Koordinatörü İsmail Demir ve Hat ve Satış Müdürü Aşkın Lermi de Başkan Kırgöz’e eşlik etti. Kültür, turizm ve ekonomi alanlarındaki iş birliği olanakları detaylı bir şekilde ele alındı.
İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRECEK PROJE
Başkan Adil Kırgöz, feribot seferlerinin yalnızca ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğine ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Kırgöz, “Dikili, Midilli Adası’na çok yakın bir konumda. Bu seferlerin turizmimize, ekonomimize ve esnafımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.TEŞEKKÜR MESAJI
Başkan Kırgöz, bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek, “Dikili halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA YENİ BİR KÖPRÜ
Feribot seferleriyle birlikte iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesi bekleniyor. Bu adım, Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluk bağlarını pekiştirecek ve Ege’nin iki yakasında yeni fırsatlar yaratacak.Kaynak: Ege Telgraf