Edirne Ulaşım Haberleri

HasanTürk

WT Moderatör
Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi;

"Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Gazi Mihal Bey Hamamında, devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle hamam arkasında kalan yol, araç ve yaya trafiğine kapatılacaktır.

Bu nedenle Gazi Mihal bey Hamamı önünde yeni bir kavşak oluşturularak belirtilen trafik düzenlemesi yapılmıştır.

Çalışmalar esnasında; çalışanların ve sürücülerin güvenliği için trafik kurallarına riayet etmeniz önemle rica olunur.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın destekleri ile Havsa İlçesi Söğütlüdere-Osmanlı Köyleri arası 6️⃣ Km sathi kaplama asfalt çalışmamız tamamlanmıştır.

Destekleri dolayısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğluna şükranlarımızı sunuyoruz

İlçemize, köylerimize hayırlı olsun.

20251022_134339.webp 20251022_134335.webp

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nda Büyük Adım​

Edirne’nin en büyük ulaşım beklentisi olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi.
  • Elektrifikasyon: TCDD tarafından yapılan duyuruya göre, Mart itibarıyla hat üzerindeki katener (elektrik) hatlarına 27.500 volt yüksek gerilim verilmeye başlandı. Bu, testlerin ve teknik altyapı sürecinin çok kritik bir aşamasının tamamlandığı anlamına geliyor.
  • İnşaat Durumu: Edirne etabındaki çalışmaların %98 oranında tamamlandığı ve sinyalizasyon testlerinin sürdüğü ifade ediliyor. Edirne Gar binası ve Kapıkule'deki idari binaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin İstanbul ile olan demiryolu ulaşım bağlantısının Haziran 2026 civarında tam kapasiteye ulaşması hedefleniyor.

Şehir İçi Toplu Ulaşım Düzenlemeleri​

Edirne Belediye Meclisi, ulaşım hizmetlerini iyileştirmek adına 2026 yılı başında bazı önemli kararlar aldı:
  • Güzergâh Değişiklikleri: Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda, özellikle yeni yerleşim alanlarını kapsayacak şekilde 2A, 2B, 3C, 6 ve 7A gibi birçok hattın güzergahında değişikliğe gidildi. Amacın daha konforlu ve kesintisiz bir ring hizmeti sunmak olduğu belirtiliyor..
  • Süregelen Sorunlar: Yerel kaynaklardan yansıyan bilgilere göre, özellikle eğitim-öğretim dönemlerinde toplu taşımadaki yoğunluk ve sefer sayıları, vatandaşların çözüm beklediği konulardan biri olmaya devam ediyor.

Geri