Eskiler ve Nostalji, Eskileri Neden Özleriz?

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
680
Her yaştan, her kuşaktan insan belirli yaşa geldikten sonra geçmişe, eskilere karşı bir özlem duyar. Eskilerin daha iyi olduğunu, eskiden her şeyin daha samimi olduğunu vs. söyler. Bir insanın geçmişi sevmesine ve özlem duymasına ise "nostalji" adı verilir. Ama eskilere duyulan özlem hiçbir kuşakta değişmemesine rağmen, eskiler her kuşak tarafından sevilmesine rağmen hayatta yeniler ve değişimler kaçınılmaz.

Birçok başlıkta eskiler, başlığın konusuyla sınırlı olmak kaydıyla konuşuluyor. Bu başlıkta ise eskileri ve nostaljiyi genel anlamıyla konuşalım, eskileri ve nostaljiyi bu başlığın altına toplayalım.

Her yaştan, her kuşaktan insan belirli yaşa geldikten sonra geçmişe, eskilere karşı bir özlem duyar. Eskilerin daha iyi olduğunu, eskiden her şeyin daha samimi olduğunu vs. söyler. Bir insanın geçmişi sevmesine ve özlem duymasına ise "nostalji" adı verilir. Ama eskilere duyulan özlem hiçbir kuşakta değişmemesine rağmen, eskiler her kuşak tarafından sevilmesine rağmen hayatta yeniler ve değişimler kaçınılmaz.

Birçok başlıkta eskiler, başlığın konusuyla sınırlı olmak kaydıyla konuşuluyor. Bu başlıkta ise eskileri ve nostaljiyi genel anlamıyla konuşalım, eskileri ve nostaljiyi bu başlığın altına toplayalım
Çocukken ve gençken yaşananlar ilerleyen zamanda hayatla yüzleşince tabi özlemle anılır.Mesela ben lisede durmak bilmezdim basket futbol vs bir çok sporu yapıp gram yorulmazdım vücut yaşlandıkça herşey zor gelmeye başlıyor.

Geri