Haber Kaynakları

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
2,911
Bu başlık herhangi bir haber yayınlamak için değil, haber kaynakları hakkında konuşmak, haber kaynakları ile ilgili haberleri yayınlamak için.

Haberlere günlük olarak televizyon, internet siteleri ve sosyal medyadan erişebiliyoruz. Peki haber kaynaklarını nasıl buluyorsunuz? Haber kaynaklarına güveniyor musunuz? Ben yandaşlık/muhaliflik ekseninde değil de haberlerde genellikle vurgu ve üsluplara dikkat ediyorum ve maalesef birçok haber kaynağının bu konuda handikapı var. Bunlar içerisinde en çok Albayrak grubunun (Yeni Şafak, GZT, Tvnet vs.) haberciliğini beğenmiyorum. Taraflı olmaları bir yana, üsluplarını çirkin buluyorum.

Onun dışında sosyal medyada tescilsiz haber kaynakları da yaygın. Herhangi bir merkezi, künyesi, basın kartına sahip personeli olmayan bu sayfalar da gelişigüzel her haberi paylaşmasından dolayı benimsemediğim sayfalar. Gönder Gelsin Bursa bunlara bir örnek.

Kanada'da sosyal medyada haber yasağı var. Basın mensupları dahi haber yayını yapamıyor. Bizde de açıkçası böyle olmasını isterim. Türkiye'de her an her şeyin hızlıca haberleştirilmesi, diğer ülkelerde böyle olmaması ülkemizin çok kötü, diğer ülkelerin kusursuz olduğu yönünde algılara sebep oluyor.

Geri