Hadim - Alanya Yolu

pexenson

WT Kullanıcı
Puanlar
50
KONYANIN SICAK DENİZLERE İNME RÜYASI
Konya’yı en kısa yoldan Antalya’ya bağlayacak alternatif bir güzergah ve Hadim üzerinden İç Anadolu ile Akdeniz arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan Hadim – Alanya Yolu şekillenmeye başladı
Konya’nın Hadim ilçesi üzerinden İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli güzergâhlardan biri olan Hadim – Alanya yolu üzerinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Uzun yıllardır bölge halkının dört gözle yapılmasını beklediği bu güzergâh, yapılan genişletme, viraj düzeltme ve altyapı iyileştirme çalışmalarıyla adeta yeni baştan inşa ediliyor.
Özellikle Kuşyuvası hattı olarak bilinen kesimde, sürücüler için ciddi tehlike oluşturan keskin virajlar, dar yollar ve yüksek eğimler tek tek düzenleniyor. Yolun tamamlanması ve Kuşyuvası Tünelleri’nin hizmete açılmasıyla birlikte, hem güvenlik hem de konfor açısından bölge ulaşımında yeni bir dönem başlayacak.

'HADİM'İN GELECEĞİNE YAPILAN STRATEJİK BİR YATIRIM'

Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner, devam eden çalışmaların sadece ulaşım açısından değil, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Çetiner açıklamasında “Hadim – Alanya yolunun tamamlanmasıyla birlikte, ilçemiz ve çevresinin tarımsal üretimi, ticareti ve turizmi büyük bir ivme kazanacak. Ürünlerimiz pazarlara daha kısa sürede ulaşacak, vatandaşlarımız güvenle seyahat edecek. Bu yol sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda Hadim’in geleceğine yapılan stratejik bir yatırımdır” diye konuştu.
Yetkililer, yolun tamamlanmasıyla birlikte İç Anadolu ile Akdeniz’i birbirine bağlayan en kısa ve en güvenli güzergâhlardan biri olacağını belirtiyor. Projenin aynı zamanda bölgedeki turizm potansiyelini artırarak, Hadim’in doğal güzelliklerini, yaylalarını ve tarihi dokusunu daha fazla ziyaretçiye ulaştırması bekleniyor.
Hadim – Alanya yolu, tamamlandığında yalnızca iki şehri değil; bölge ekonomisini, tarımsal üretimi ve turizmi de birbirine bağlayan güçlü bir hat haline gelecek.

Hadim Alanya Video

Bolat Çaldağı Video

hadim-beyreli-alanya-yolu.webp hadim-alanya-yolu-hizla-ilerliyor.webp 255418-1752990966.webp 615639.webp

Son düzenleme:
Geri