Hakların Adilliği

Emirhan Sevdalı

WT Moderatör
Herkes haklar hakkında bir şey söylüyor, kendi yararına olan hakların peşinde oluyor, bazı hakları tartışıyor ve verilen hakların geri alınamayacağını söylüyor.

Ben de bununla ilgili bir başlık açmak istedim. Sizce her hak adil midir? Verilen hak geri alınabilir mi? Bir tarafın hakkını yerken diğer tarafa ayrıcalık tanıyan haklar hakkında ne söyleyebilirsiniz? Bu başlıkta bunu tartışalım.

Hakların adil olması gerekir elbette ama insan eliyle konulan yasaların herkesi memnun etmesi de mümkün değil. Herhangi bir konuda yüz kişiye fikri sorulsa herbiri farklı farklı kendine göre cevap verecektir. Demek istediğim objektif bir adaletten bahsetmek çok zor.

Önemli olan en azından bir standart ve öngürülebilirlik sağlamak. Bu konuda ülkemizin çok iyi değil ne yazık ki.

Zaten az olan haklarıda elden almaya çalışıyorlar bunları kabuk etmemek lazım.

Maalesef burada biz insanların da çok büyük payı var. Birlik olmayı bilmiyoruz, insanlar birbirinin arkasından kuyusunu kazıyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor. Hakkını aramayıp ses çıkarmayanlar hakkını arayanlara tepki gösteriyor...

Geri