Kamusal Alanların İşgali

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
2,351
Bu başlıkta halka ait olan alanların işgali, örneğin, sahillerin şezlonglarla işgal edilip halktan para talep edilmesi, kaldırımların dükkanlar tarafından işgal edilmesi vb. hakkında konuşabilir, bu işgale zabıtaların müdahalesi ile ilgili haberleri paylaşabiliriz.

Bu başlıkta halka ait olan alanların işgali, örneğin, sahillerin şezlonglarla işgal edilip halktan para talep edilmesi, kaldırımların dükkanlar tarafından işgal edilmesi vb. hakkında konuşabilir, bu işgale zabıtaların müdahalesi ile ilgili haberleri paylaşabiliriz.
Halkın plajına şezlongları seriyorlar sonrada para istiyorlar belediyelerin bunları kaldırması gayet doğal,kaldırımlara dükkanlar kendi ürünlerini yerleştiriyorlar eğer kaldırm genişse sorun edilemeyebilir ama darsa kesinlikle konmamalı.

Bu aralar sosyal medyada birçok ilçe belediyesinin zabıtaları aracılığıyla bu konu ile ilgili işyerlerine ceza kestikleri anları gösteren videoları görüyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yol yapım talebiyle ilgili "her yol kendi trafiğini oluşturur" düsturundaki yanıtlarını görüyorum. "Yeni yol yapılırsa insanlar daha çok arabayla dışarı çıkar trafik sorunu çözülmez" şeklinde bir yanıt.

Keza yine belediyeler yaya ve bisikletlilere yönelik projeleri de artırmaya başladı. Avrupa Hareketlilik Haftası'nda araç trafiğine kapatma şeklindeki uygulamaları görmüştük.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yol yapım talebiyle ilgili "her yol kendi trafiğini oluşturur" düsturundaki yanıtlarını görüyorum. "Yeni yol yapılırsa insanlar daha çok arabayla dışarı çıkar trafik sorunu çözülmez" şeklinde bir yanıt.
Bu mesela ankara için doğru olabilir çünkü inanılmaz sayıda alternatif yolu var ankaranın ama bursa gibi doğu-batı yönünde uzanan ve yol fakiri bir şehir için doğru değil ilk yapılması gereken alternatif yollar oluşturmaktır.Sonrasında ise bu alternatif yolları metro ağlarıyla desteklemektir.Trafik alt yapısı olmadan metro yaparsanız sonuç yine hüsran olur bunu çok iyi tartarak proje oluşturmak lazım.

Geri