Kia Otomobil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
Ayın En İyi Üyesi '🥇'
Puanlar
12,881
Kia ile ilgili fotoğrafları ve haberleri bu başlıkta paylaşalım.

kia-sorento-2024.webp

Carviser fahir karısına kia ev3 aldı.Gittiklerinde arbayıda çekmiş bu araba 600 km menziliyle bence çok satacak.

Tasarım olarak güzel düşünülmüş iç renklerine bayıldım gayet yakışmış ve bagaj hacmi de gayet iyi fiyat olarak ortalama bir fiyat açıkçası pek şaşırmadım 😀

İlerleyen zamanda 2.elde fiyatları nasıl olur bilmiyorum ama alınabilir arabalardan biri olacak gibi duruyor.Kazasız bir tane bulunursa alınabilir tabi şuanki fiyatları uçuk ben şahsen o kadar param olsada vermem.2.elde fiyatları 1 milyon civarlarına zamanla iner diye düşünüyorum.

Orta paket olan prestij pakette gayet başarılıymış.Tahmin ettiğim gibi 5 binin üzerinde büyük bir talep gelmiş lansman zamanı 2025 sonu satışlarda10 binli sayıları görürse hiç şaşırmam.Araba 130kw ile şarj oluyor ama 2 yıl sonra gelecek versiyonlar 350kw ya kadar hızlı şarj destekleyecek şuan 29 dakika dolan 82kw lık batarya yeni sistemde 15 dakika civarında doldurulabilecek 600 km menzili 15 dakikada sununca bu araç satış rekorları kırar.

Kia Türkiyedeki tüm araba satışlarının %45 inin elektirikli araba olması hedefini açıkladı.2026 ve 2027 yıllarında artık bütün satışları elektirikli olarak yapacaklar gibi görünüyor.

Kia ev3 şehirdışı 520 km giderek istanbuldan izmire vardı az performanslı kullanımda bile 400 km yi aşan bir menzille gidebiliyor gerçekten iyi bataryalar zamanla 90kw lara çıkacak bu tarz b ve c segment elektirikliler 500-700 arası uzun yol menzilleriyle artık sorunsuz olacaklar.

Kia ev 4 hb gerçekten güzel eğer 800 w mimarisiyle gelirse yok satar bu araba umarım en kötü 180 kw hızlı şarjı destekler.

Şu arabada hızlı şarj özelliği olursa ileryene zamanda alınacak bir araba.Ben suv tarzı sevmiyorum suv olmayıp hb olan tek C segment elektirikli bu olacak böyle giderse.astra ve 308 inde elektiriklileri var ama menzilleri bunun yarısı.

Şu arabada hızlı şarj özelliği olursa ileryene zamanda alınacak bir araba.Ben suv tarzı sevmiyorum suv olmayıp hb olan tek C segment elektirikli bu olacak böyle giderse.astra ve 308 inde elektiriklileri var ama menzilleri bunun yarısı.

MG'nin de C segmenti vardı galiba

Kia elektirik versiyonlarıyla dünya genelinde ses getiriyor ev4 ün sedanı bence olmamış ama hachback versiyonu çok iyi geldi gözüme 27 şubatta özelliklerini öğreneceğiz.

Geri