MAN Lion's City

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

WT Kullanıcı
Puanlar
16,302
MAN Lion's City, MAN Truck & Bus tarafından 1996 yılından bu yana üretilen bir şehir otobüsü modeli serisidir. Lion's City adı, MAN'ın ayrı olarak pazarlanan şehir otobüsü modellerinin tek bir yelpazede toplandığı 2006 yılından beri kullanılmaktadır.

SBS_Transit_MAN_A22_Euro_VI_(SG1858Z)_on_Service_660.webp

İlk modeller 1996'da 12 metrelik alçak tabanlı şehirlerarası otobüs NÜ xx3 (A20), 1997'de 12 metrelik şehir otobüsü NL xx3 (A21) ve 1998'de körüklü NG xx3 (A23) idi. eski MAN otobüs modelleri, güç derecelendirmesi model adının bir parçasını oluşturuyordu ve 260 ve 310 bg güce sahip NÜ serisi otobüsler sırasıyla NÜ 263 ve NÜ 313 model adlarına sahipti.

Dizel, CNG veya LPG ile çalışan turboşarjlı sıralı altı silindirli motora sahip modeller mevcuttur. Hidrojen yakıt hücresine ve hidrojen içten yanmalı motorlara sahip modeller ve ayrıca dizel-elektrik hibrit prototipleri bir şekilde test edilmiştir. Süper kapasitörler ve iki adet 67 kW elektrik motoru kullanan bir hibrit versiyonu olan Lion's City Hybrid, 2010'dan beri üretilmektedir.

MAN Lion's City'nin ana üretim tesisleri Polonya'da Starachowice ve Sady'de yer almakta olup Almanya, Türkiye, Güney Afrika ve Malezya'da da üretimleri yapılmaktadır. Başlangıçta midibüs varyantlarının çoğu Nobitz ve daha sonra Augsburg'da Göppel Bus tarafından üretildi.

Kaynak: Wikipedia

MAN Truck & Bus’tan Türkiye’de Dev Adım​

Ankara Fabrikası’nda MAN Lion’s City E’nin seri üretimi başladı.

1771445316019.webp

MAN Truck & Bus, Almanya dışındaki ilk üretim tesisi olan Türkiye’de e-mobilite alanında stratejik bir adım attı. Altyapısı güçlendirilen MAN Ankara Fabrikası’nda tam elektrikli şehir otobüsü MAN Lion’s City E’nin seri üretimine resmen başlandı. Bu gelişmeyle birlikte Ankara, MAN’ın sıfır emisyon stratejisinde küresel ölçekte önemli bir üretim üssü konumuna yükseldi.

Eylül ayı başında ilk Lion’s City E’nin banttan indirilmesiyle başlayan süreçte test ve hazırlık aşamaları tamamlandı ve tesis tam kapasite seri üretime geçti. Böylece Ankara, MAN’ın bataryalı elektrikli otobüs üretiminde en yetkin merkezlerinden biri oldu.

Barbaros Oktay: “Teslimat sürelerini optimize edeceğiz”

MAN Truck & Bus Otobüs Birimi Başkanı Barbaros Oktay, Ankara’daki dönüşümün sürdürülebilir geleceğe yönelik önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Elektrikli otobüs üretiminin Türkiye lokasyonunu da kapsayacak şekilde genişletilmesi, müşteri taleplerine daha esnek yanıt vermemizi ve teslimat sürelerini optimize etmemizi sağlayacak” dedi.

Mehmet Şermet: “Ankara önemli bir e-mobilite merkezi oldu”

MAN Türkiye A.Ş. CEO’su Mehmet Şermet ise Ankara’nın küresel üretim ağındaki rolünün güçlendiğine dikkat çekerek, “Tamamen elektrikli şehir otobüsü MAN Lion’s City E’nin seri üretimiyle birlikte Ankara, MAN’ın önemli e-mobilite merkezlerinden biri haline geldi” ifadelerini kullandı.

Gelecekte Lion’s Coach E de Ankara’da

MAN Lion’s City E; 10 metrelik kompakt versiyonlardan 18 metrelik körüklü modellere ve Low-Entry varyantlara kadar geniş ürün gamıyla üretiliyor. Ayrıca ilerleyen dönemde elektrikli şehirlerarası otobüsler ve yeni MAN Lion’s Coach E modelinin de Ankara’da üretilmesi hedefleniyor.

Avrupa genelinde 3.000’in üzerinde MAN eBus aktif olarak hizmet verirken, şirket 2025’te 1.300’den fazla elektrikli otobüs satışı gerçekleştirdi. Avrupa’da satılan şehir otobüslerinin yüzde 50’si elektrikli modellerden oluştu.

Kaynak: Taşıma Dünyası

Bu haberi duyan Efe abinin gözleri ışıldar. Seviyor ceryanlıyı napsın adam 😂

Ancak yurt içinde dizelinin dahi alımını çok görmediğimiz bir marka Man. Keşke daha çok görsek.

MAN Truck & Bus’tan Türkiye’de Dev Adım​

Ankara Fabrikası’nda MAN Lion’s City E’nin seri üretimi başladı.

Ekli dosyayı görüntüle 33786

MAN Truck & Bus, Almanya dışındaki ilk üretim tesisi olan Türkiye’de e-mobilite alanında stratejik bir adım attı. Altyapısı güçlendirilen MAN Ankara Fabrikası’nda tam elektrikli şehir otobüsü MAN Lion’s City E’nin seri üretimine resmen başlandı. Bu gelişmeyle birlikte Ankara, MAN’ın sıfır emisyon stratejisinde küresel ölçekte önemli bir üretim üssü konumuna yükseldi.

Eylül ayı başında ilk Lion’s City E’nin banttan indirilmesiyle başlayan süreçte test ve hazırlık aşamaları tamamlandı ve tesis tam kapasite seri üretime geçti. Böylece Ankara, MAN’ın bataryalı elektrikli otobüs üretiminde en yetkin merkezlerinden biri oldu.

Barbaros Oktay: “Teslimat sürelerini optimize edeceğiz”

MAN Truck & Bus Otobüs Birimi Başkanı Barbaros Oktay, Ankara’daki dönüşümün sürdürülebilir geleceğe yönelik önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Elektrikli otobüs üretiminin Türkiye lokasyonunu da kapsayacak şekilde genişletilmesi, müşteri taleplerine daha esnek yanıt vermemizi ve teslimat sürelerini optimize etmemizi sağlayacak” dedi.

Mehmet Şermet: “Ankara önemli bir e-mobilite merkezi oldu”

MAN Türkiye A.Ş. CEO’su Mehmet Şermet ise Ankara’nın küresel üretim ağındaki rolünün güçlendiğine dikkat çekerek, “Tamamen elektrikli şehir otobüsü MAN Lion’s City E’nin seri üretimiyle birlikte Ankara, MAN’ın önemli e-mobilite merkezlerinden biri haline geldi” ifadelerini kullandı.

Gelecekte Lion’s Coach E de Ankara’da

MAN Lion’s City E; 10 metrelik kompakt versiyonlardan 18 metrelik körüklü modellere ve Low-Entry varyantlara kadar geniş ürün gamıyla üretiliyor. Ayrıca ilerleyen dönemde elektrikli şehirlerarası otobüsler ve yeni MAN Lion’s Coach E modelinin de Ankara’da üretilmesi hedefleniyor.

Avrupa genelinde 3.000’in üzerinde MAN eBus aktif olarak hizmet verirken, şirket 2025’te 1.300’den fazla elektrikli otobüs satışı gerçekleştirdi. Avrupa’da satılan şehir otobüslerinin yüzde 50’si elektrikli modellerden oluştu.

Kaynak: Taşıma Dünyası
sanıyorum DB'nin devasa alımı için böyle bir şey yapıldı. MAN'ın parçaları çok pahalı İUAŞ çok çekmişti zamanında

Geri