Otomobil Haberleri ve Satış Rakamları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2026 başı itibarıyla Türkiye’deki
otomobillerin yakıt türleri ⛽🔋

Dizel ➡️ 5.6 milyon (%32.6)
Benzin ➡️ 5.3 milyon (%30.9)
LPG ➡️ 5.2 milyon (%30.1)
Hibrit ➡️ 697.027 (%4)
Elektrikli ➡️ 370.591 (%2.1)

📈LPG’li otomobil oranı aslında araç parkımızın ne kadar yaşlı olduğunu gösterirken; gerçek anlamda bir dönüşümün 2030’dan önce zor olduğunu bana göre yeniden ortaya koyuyor.

Keşke CNG ağımız da yaygın olsaydı da CNG'li otomobiller de görebilseydik.

Bu arada LPG ile yaş bağdaştırması bana garip geldi yeni nesil araçlarda da LPG yakıt seçeneği olarak kullanılabiliyor.

Hibrit araç sayısının artması dileğiyle. Mild hibrit, PHEV fark etmez hibrit iyidir.

Elektirikli arabaların 190 bini bu yıl satıldı zaten :D

Bi 10 yıla elektirik 1.liğe çıkar

Dizellerin çok acil toplatılması lazım,ülke ekonomisine bildiğin darbe gibi ateş topu gibi bişey bunlar,milletin cebini boşaltıyor,hem bakım ve hem mazot tüketimiyle

Son düzenleme:
Dizellerin çok acil toplatılması lazım,ülke ekonomisine bildiğin darbe gibi ateş topu gibi bişey bunlar,milletin cebini boşatıyor,hem bakım da hem mazot tüketimiyle
plug in hibrit ve saf elektirikli harici motor üretilmemeli artık binek otomobilde kamyon ve otobüs için üretilmeye devam edilebilir ama binek için saf içten yanmalı motora ihtiyaç yok artık.plug in hibritlerle bin km üzeri gidilebiliyor.2 seçeneğe inip kafayı rahatlatmak gerek herkesin.

Almanya ve ingilterede elektirikli satışları aldı başını gidiyor.2 yıl içinde yıllık 1 milyonlu rakamlar görülecek.Bizdede 500 bin rakamı geçilir.

Bir de duyduğum kadarıyla insanlar daha ucuz diye fabrikasyon LPG'li araç almak yerine benzinli alıp dışarıda LPG taktırıyor. Bu da verileri etkiler.
Sıfır arabaya lpg taktırıp sonra motor arıza verincede markayı kötülüyorlar.Eskiden lpgli araba severdim taki ilk arabamda kullanana kadar 6 ayda arabada yağ kalmayınca anladımki kesinlikle takılmaz.

Sıfır arabaya lpg taktırıp sonra motor arıza verincede markayı kötülüyorlar.Eskiden lpgli araba severdim taki ilk arabamda kullanana kadar 6 ayda arabada yağ kalmayınca anladımki kesinlikle takılmaz.

Çok ta kullanan, memnun olan var halbuki...

İyi bir sistem kurulursa ve bakımları aksatılmazsa dayanıklı olur. Prins'in LPG sistemi iyi diye biliyorum.

Son aldığım uzmanların görüşleri ve piyasa puan sıralamasına göre elektrikliden en memnun olunan markalar

Birinci sırada menzil ve batarya sağlığı anlamında tesla liderliği hep elinde tutuyor (Test aşamasında bile birinci çıkmış)

İkinci sırada Bmw var,sadece elektrikli değil hybrid yatırımı da olduğu için byd den önde götürüyor

Üçüncü byd ve Kia paylaşıyor

Dördüncü cherry ve hyundai menzil konusunda daha çok geliştirmeliler kendinleri

Özet: Şu verilerle şu anda alınacak 2 marka başı çekiyor tesla ve bmw

2026 ocak ayında toplam 75.362 araba satılmış.

Byd Atto 2 arkadaşım aldı.Gerçekten çok güzel bir araba satışlarada yansımış.

20260203_140539.webp 20260203_140517.webp 20260203_140509.webp 20260203_114404.webp 20260203_114348.webp 20260203_114346.webp 20260203_114342.webp

Geri