Sizce Hangisinin Üretimi Bitmemeliydi?

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
1,459
Gıda, otomotiv, elektronik, giyim fark etmez. Hangi alanda olursa olsun şu üretimi bitmiş hangi paketli yiyeceğin, arabanın, elektronik eşyanın, kıyafetin vs. üretiminin bitmemesini isterdiniz?

Tv kartları ve tv özellikli cep telefonları çok hoşuma giderdi. Şimdi gerçi televizyon kültürü pek kalmadı ama internete gerek duymadan telefon yardımıyla analog tv izleyebilmek güzeldi.

6baad99be9f4e23a2c3e4f31be681526.webp

Analog TV özellikli cep telefonları genellikle tele alışveriş üzerinden satılan çakma telefonlar olsa da Samsung'un da Star TV adında televizyon özellikli telefonu vardı.

Sanal oyuncaklar vardı bir ara delilik gibiydi herkesin elindeydi.Dinazor falan besliyordun acıkınca haber veriyordu belli bir saat yemek vermezsen ölüyordu falan bu oyuncakların devamı varmı bilmiyorum ama çocuklar için güzeldi üretimleri devam etmeli.

Sanal oyuncaklar vardı bir ara delilik gibiydi herkesin elindeydi.Dinazor falan besliyordun acıkınca haber veriyordu belli bir saat yemek vermezsen ölüyordu falan bu oyuncakların devamı varmı bilmiyorum ama çocuklar için güzeldi üretimleri devam etmeli.

Tamagotchi_0124_ubt.webp

Bahsettiğin oyuncak "sanal bebek" olarak ta bilinen Tamagotchi. Akıllı telefonlardan oynanan Pou vb. oyunların atasıydı.

Çocukken ben de kullanmıştım bunlardan zevkliydi.

Bahsettiğin oyuncak "sanal bebek" olarak ta bilinen Tamagotchi. Akıllı telefonlardan oynanan Pou vb. oyunların atasıydı.

Çocukken ben de kullanmıştım bunlardan zevkliydi.
Bu oyuncaklar telefondan daha iyi en azından çocuklara mesuliyet yüklüyor devam ediyorsa üretimleri table ve telefon yerine belli yaştaki çocuklara verilebilir.

Bu oyuncaklar telefondan daha iyi en azından çocuklara mesuliyet yüklüyor devam ediyorsa üretimleri table ve telefon yerine belli yaştaki çocuklara verilebilir.

Akıllı telefon veya tablet, internet bağlantısına sahip, GSM hattı takılı cihazlar. Üyelik, satın alma vb. yollarla telefon faturasını şişirme ya da kayıtlı kartı boşaltma olsun, internetin yönlendirmeleriyle uygunsuz içeriklere maruziyet olsun bu ve bunun gibi birçok nedenle güvenli değil. Çocuk modu vs. de işe yaramıyor, Youtube Kids'in bu konuda çok vukuatı var.

Bu yüzden belirli bir yaşın altındaki çocuklar teknoloji ile etkileşim kuracaksa akıllı cihazlar ile değil, mümkünse tek bir amaç için üretilmiş cihazlar (sanal bebek, tetris vs. veya en fazla oyun konsolu (yüklenecek oyunların ebeveyn kontrolüne sahip olması şartıyla)) ile etkileşim kurmalı.

Erişilebilirlik ve Avrupa Birliği uyumu nedeniyle alçak taban araçlar zorunlu hâle geldi ancak alçak taban araçların zorunlu olması yerine isteğe bağlı olmasını, yüksek taban şehir içi otobüslerin üretiminin bitmemesini isterdim.

Ortalama bir şehir içi otobüste 26 yolcu koltuğu bulunuyor. Aracın modeline bağlı değişmekle birlikte bu koltuklardan en fazla 8 tanesi basamaksız erişime sahip oluyor. Yani geri kalan koltuklar için basamak inip çıkmanız gerekiyor. Güleryüz Cobra'larda basamaksız erişime sahip herhangi bir koltuk bulunmuyor. Aracın kapısındaki basamağı kaldırıp koltuğun altına koymak ne kadar mantıklı tartışılır. Tekerlekli sandalye gerekçe gösterilirse ona da lift vb. çözümler uygulanabilirdi.

Zira yüksek taban araçlar çok daha sağlam ve konforlu.

Geri