Starbucks

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Starbucks'ı hiç sevemedim. Kahveleri fiyatına oranla çok kalitesiz, çekirdekleri çok koyu kavrulmuş (kalitesizliği bastırmak için yapılır) ve bunların dışında hatırı sayılır bir kesim tarafından da çeşitli sebeplerden boykot edilen bir markadır. Buna rağmen şubelerinin dolu olmasını sağlayan müşteri profili de bana çok düzgün gelmedi.

Türkiye'den çekilmesi yerinde olacaktır.

Bir çok belediye kafesi daha güzel kahve yapıyor fiyatlarda yarısı kadar genelde ben eskiden giderdim ama uzun süredir uğramıyorum.Coffy tercihim şuan çok fark yok aralarında tat konusunda.

Bir çok belediye kafesi daha güzel kahve yapıyor fiyatlarda yarısı kadar genelde ben eskiden giderdim ama uzun süredir uğramıyorum.Coffy tercihim şuan çok fark yok aralarında tat konusunda.

Dışarıda kahve içersem Burfaş B Kafe 1. tercihim oluyor. O da özellikle kahve içmek değil de işte arkadaşlarla (biri de sensin 😂) oturup muhabbet ederken bir şeyler içmek amacıyla. Yoksa gerçek anlamda lezzetli bir kahveyi, iyi kahveye erişim kolaylaştığı için evimde phin filtre ile çok daha rahat yapabiliyorum.

images (5) (14).webp

Phin filtre bu oluyor. Vietnam'da yaygın bir filtre kahve demleme aparatı. Kahve - su oranını Vietnamlılar gibi değil de yaygın filtre kahve oranında yapıyorum. Filtre kahve makinesi gibi plastik maruziyeti ve V60/Chemex gibi kağıt filtre maliyeti olmuyor.

(Konu Starbucks'tan kahve demleme yöntemlerine nasıl geldi... 🥸)

Geri