Yerli Marka Mı? Yabancı Marka Mı?

Hangi Markayı Tercih Edersiniz?

• Yerli ve yerel markaları tercih ederim

Oy: 1 16.7%
  • Yerli ve ulusal markaları tercih ederim.

Oy: 1 16.7%
  • Yabancı markaları tercih ederim.

Oy: 0 0.0%
  • Alacağım ürüne göre tercihim değişir.

Oy: 5 83.3%
  • Bir şey alırken markasına dikkat etmem.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
858
Bir şey alırken markasına dikkat eder misiniz? Peki yerli markayı mı yabancı markayı mı tercih edersiniz? Yabancı marka tercihinizde özellikle bir coğrafyanın markalarına yöneliminiz var mı? Uzak Doğu, Avrupa gibi... Yerli marka tercihinizde yerel markaları mı ulusal markaları mı tercih edersiniz? Yabancı marka takıntısı olanlar hakkında ne söyleyebilirsiniz? Bu başlıkta marka tercihleri hakkında konuşabiliriz.

Vestel ürünlerini kesinlikle kullanmam, hem ürünleri 5 para etmez hem de zamanında ithal telefonlar için vergi talebi yüzünden, telefonlar ve imei kaydı ateş pahası, yaptıkları vestel venüs te muhtemelen çin'den getirilip kendi markalarını damgalamış olabilirler, reeder'da berbat özellikleri çok düşük, verdiğiniz fiyatlara değmez.

Vestel ürünlerini kesinlikle kullanmam, hem ürünleri 5 para etmez hem de zamanında ithal telefonlar için vergi talebi yüzünden, telefonlar ve imei kaydı ateş pahası, yaptıkları vestel venüs te muhtemelen çin'den getirilip kendi markalarını damgalamış olabilirler, reeder'da berbat özellikleri çok düşük, verdiğiniz fiyatlara değmez.

Reeder'in üç kameralı diyerek sattığı telefonun tek kameralı olması sonucu hukuk mücadalesi başlatan müşteriyi susturma çabasından sonra ben de o markaya olumsuz bakıyorum. Vestel ürünlerini araştırmadım ancak geçmişte "yerli" diye satılan telefonların çoğunun Çinli ZTE'nin telefonlarının marka basılmış hali olduğunu biliyorum.

Beyaz eşya olsun elektronik olsun Vestel'e ben de sıcak bakmıyorum ama aksine Koç grubu ürünleri beğeniyorum. Derin dondurucum Beko, buzdolabım ve çamaşır makinem Arçelik. Memnunum. BSH grubu (Bosch - Siemens - Profilo) ürünlerin de kalitesi epey düştü.

Arabam yok ancak eğer bir araba alacak olsam ve bütçem yetse uzak doğu araçlarına (Hyundai, Toyota, Kia, Honda vs.) yönelirim. Motosiklette tercihim zaten Japon. Başka bir başlıkta Honda marka motosikletimi paylaşmıştım.

Gıda ürünlerinde özellikle bir yerli/yabancı marka takıntım yok ama geçmişte grev işçilerine yönelik onur kırıcı davranışları yüzünden Sütaş'ı boykot ediyorum. Onun dışında her türlü markayı tercih ederim.

Maalesef yerli makarların belli yabancı rakiplerine göre geride oldukları çok kategori var beyaz eşyada kesinlikle yerli tercih ederim ama televizyonda etmem mesela kombide ederim telefonda etmem kategoriye göre değişir.

Elektronik , beyaz eşya , ev aletleri gibi ürünler alacağım zamanlarda almadan önce internetten araştırma yaparım. Özellikleri ve fiyatlarını karşılaştırırım. Yorumlara ve verilen puanlara bakarım. Ona göre karar veririm.

Gıda ürünlerinde genelde yerli markaları tercih ederim.

Geri