İl Olması Beklenen İlçeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

Yönetici
Yönetici
Bu başlıkta il olmasını beklediğiniz ilçeleri paylaşalım.

Ben çukurova bölgesinin tarsus adı altında zamanla ayrılacağını ve hem adanadan hemde mersinden bir kaç ilçeyi yanına alıp şehir olacağını düşünüyorum.Adana ve mersin arasındaki havalimanı çekişmeside son bulacaktır. :D

İl sayısının artması gereksiz. Aksine il sayısı azaltılmalıdır. Azaltılırken bir kaç ilçe (Alanya, Fethiye) ile dönüştürülebilir.

Adananın Ceyhan ve Kozan ilçesi il olmak istiyor ve mersinin Tarsus ilçesi il olmak istiyor.
İl olsalar adananın ilçelerini alsalar biz Adanalı lar için daha iyi ne kadar büyük bir şehir ne kadar kalabalık o kadar sorun demek.
İl olup da pişman olan ilçe cok.
Örnek olarak Osmaniye 1996 da Adana dan ayrıldı il oldu. 28 yıl oldu ama gel gelelim ki acil hastaları Adana ya sevk ediyorlar. Araba parcası motorsiklet parcası makina parcası aklınıza ne geliyorsa Adana ya baglı Adana dan almak lazım. Daha sayamadığım aklıma gelmeyen bir sürü sorun var.

Kaç seneden beri hep söylentisi olan Bandırma'nın il olup Biga'nın Çanakkaleden ayrılıp Bandırmaya bağlanması.

33 yaşıma geldim halen olacak. :giggle:

Kaç seneden beri hep söylentisi olan Bandırma'nın il olup Biga'nın Çanakkaleden ayrılıp Bandırmaya bağlanması.
Bu bence en öncelikli olanı olabilir.Bandırmayla balıkesirin alakası yok çünkü bir ilçe il olacaksa bu bandırma olmalı.Yatrım ve yönetim anlamında bir liman kenti olarak payına düşeni alır.

Biga'da olan akrabalarım olsun tanıdıklarım olsun bürokratik işler için hep Çanakkale veya Balıkesir'e gitmek zorunda olduklarını söylüyor.

Bandırma'nın il olmasını kendileride olumlu görüyor. Bandırma hakketen daha yakın. Çanakkale'nin ilçesi olmasına rağmen Biga bandırma'ya daha yakın.

Geri
Üst Alt