İngiltere Premier Lig 2025-2026 Sezonu

Bu manchester unitedi Türkiyedeki herangibi takımda yener berbat bir takım olmuş yürüyecek halleri yok orta sınıf takım artık.

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, takımdan ayrılabileceğini açıkladı​

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un Mısırlı yıldız futbolcusu Muhammed Salah, yedek kalmaktan memnun olmadığını ve takımdan ayrılabileceğini söyledi.​

Salah, Liverpool'un Leeds United ile 3-3 berabere kaldığı 15. hafta maçının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yedek kulübesinde beklemenin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Salah, "90 dakika boyunca yedek kulübesinde oturuyorum. Üçüncü kez kulübedeyim, sanırım kariyerimde ilk kez oluyor. Dürüst olmak gerekirse çok ama çok hayal kırıklığına uğradım. Yıllar boyunca, özellikle de geçen sezon bu kulüp için çok şey yaptım. Şimdi yedek kulübesinde oturuyorum ve nedenini bilmiyorum. Kulüp beni otobüsün altına atmış gibi görünüyor. Hissettiğim bu. Sanırım birinin tüm suçu üstlenmemi istediği çok açık. Yaz aylarında birçok söz aldım ve şu ana kadar üç maç yedek kulübesinde kaldım. Bu yüzden sözlerini tuttuklarını söyleyemem." ifadelerini kullandı.

Liverpool'u her zaman destekleyip seveceğini kaydeden 33 yaşındaki futbolcu, "Daha önce teknik direktörle iyi bir ilişkim olduğunu defalarca söyledim ama aniden ilişkimiz bozuldu. Nedenini bilmiyorum ama bana öyle geliyor ki biri beni kulüpte istemiyor. Annemlere, 13 Aralık'taki Brighton maçına gelmelerini söyledim. Oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum ama tadını çıkaracağım. Kafamda o maçın tadını çıkaracağım çünkü şu an ne olacağını bilmiyorum. Afrika Uluslar Kupası'na gitmeden önce taraftarlara veda etmek için Anfield'da olacağım. Sonrasında ne olacağını bilmiyorum." yorumunu yaptı.

Tecrübeli futbolcu, durumun kendisi için kabul edilemez olduğunu da ifade ederek, "Bunun neden başıma geldiğini bilmiyorum. Anlamıyorum. Bence bu başka bir yerde olsaydı, her kulüp oyuncusunu korurdu. Ancak bence sorun ben değilim. Bu kulüp için çok şey yaptım. Bu kulüpte gol kralı ve en iyi oyuncu olarak ligde şampiyonluk yaşadım ama medya ve taraftarların önünde kendimi savunmak zorunda olan benim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı

Arne slot gider ondan önce bu gidişle kloopun ekmeğini yedi geçen yıl şimdi yokları oynuyor.

Arsenal yenilse de liderliğini sürdürdü​

Premier Lig'de lider Arsenal, konuk olduğu Aston Villa'ya 2-1 yenildi.

Ev sahibi ekip, Matty Cash ve uzatma dakikalarında Emiliano Buendia'nın attığı gollerle galibiyete ulaştı. Arsenal'da Leandro Trossard'ın golü, puan için yeterli olmadı.

Manchester City, sahasında Sunderland'i 3-0 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Brighton, evinde West Ham United ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekipte milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, 83 dakika görev yaptı.

Chelsea, deplasmanda Bournemouth ile 0-0 berabere kaldı ve arka arkaya üçüncü kez puan kaybetti. Konuk ekipte milli oyuncu Enes Ünal, 87. dakikada oyuna dahil oldu.

Leeds United deplasmanından 3-3'lük beraberlikle dönen Liverpool, üst üste ikinci beraberliğini aldı.

Ligin 15. haftasında 33 puanı bulunan Arsenal, Manchester City'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı. Aston Villa, 30 puanla iki takımı takip etti.

Anadolu Ajansı

Arsenal uzatma dakikalarında kazandı​

Premier Lig'de lider Arsenal, sahasında Wolverhampton'ı uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 yendi.

Arsenal'ın gollerini Sam Johnstone ve Yerson Mosquera kendi kalesine attı.

Manchester City, Crystal Palace deplasmanında 3-0 kazanarak peş peşe 4. galibiyetini aldı.

Yükselişini sürdüren Aston Villa, konuk olduğu West Ham United'ı 3-2'lik skorla geçti ve art arda 6. maçını kazandı.

Chelsea, sahasında Everton'ı 2-0 mağlup ederek üç hafta sonra galip geldi.

Liverpool ise evinde Brighton'ı 2-0 yendi ve iki maç sonra üç puanın sahibi oldu. Konuk ekipte milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, 90 dakika görev yaptı.

Ligin 16. haftasında 36 puanı bulunan Arsenal, Manchester City'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı. Aston Villa, 33 puanla iki takımı takip etti.

Anadolu Ajansı

Arsenal zirvedeki yerini korudu​

Premier Lig'de lider Arsenal, Everton deplasmanında Viktor Gyökeres'in penaltıdan attığı golle 1-0 galip geldi.

Manchester City, evinde West Ham United'ı Erling Haaland (2) ve Tijjani Reijnders'in golleriyle 3-0 yenerek peş peşe 5. galibiyetini aldı.

Aston Villa, evinde Manchester United'ı 2-1'le geçerken Liverpool, deplasmanda Tottenham'ı aynı skorla mağlup etti.

Ligin 17. haftasında 39 puanı bulunan Arsenal, Manchester City'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı. Aston Villa, 36 puanla iki takımı takip etti.

Anadolu Ajansı

Chelsea'de teknik direktör Maresca dönemi sona erdi​

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'de teknik direktör Enzo Maresca ile yollar ayrıldı.​

İngiliz ekibinden yapılan açıklamada, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma da dahil olmak üzere dört farklı turnuvada henüz oynanmamış önemli hedefler varken Enzo ve kulüp, bir değişikliğin takımı tekrar rayına oturtmak için en iyi şansa sahip kılacağına inanıyor. Enzo'ya gelecekte başarılar dileriz." denildi.

Chelsea, 45 yaşındaki İtalyan teknik adamın yönetiminde bu sezon Premier Lig'de 19 maçın ardından 30 puanla 5. sırada yer alırken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 10 puanla 13. sırada bulunuyor.

Geçen sezon Maresca yönetiminde UEFA Konferans Ligi şampiyonluğu yaşayan İngiliz ekibi, temmuz ayında da 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Anadolu Ajansı

Geri