İstanbul - Proje Aşamasındaki Raylı Sistem Hatları

sezgin_ist

WT Moderatör
Puanlar
16,949
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 2025 yılı bütçe sunumunda yaptığı konuşmada 9 hattın ön fizibilite ve güzergah etüt çalışmalarının devam ettiği söyledi.Bu hatla şunlar:

• Ümraniye - Üsküdar - Beykoz Metro Hattı.
  • Hacıosman - Çayırbaşı - Sarıyer Metro Hattı.
  • İTÜ - Maslak - Kâğıthane Metro Hattı.
  • Üsküdar - Kadıköy Metro Hattı.
  • Ayvansaray - Fenertepe Metro Hattı.
  • Yenidoğan - Söğütlüçeşme Metro hattının Emek-Söğütlüçeşme arası.
  • Bostancı-Kayışdağı Tramvay Hattı.
  • Laleli - Ayvansaray Tramvay Hattı.
  • Zincirlikuyu - Ortaköy Teleferik Hattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sabiha Gökçen-Kurtköy Metro Hattı'nın projesini tamamladıklarını açıklamış.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2026 bütçe sunumunda Sabiha Gökçen-Kurtköy Metro Hattına dair bilgiler paylaşılmış. 6 kilometrelik hattın projesi tamamlanmış. Bu hattın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

1764713460843.webp

Beykoz Belediye Başkanı Özlem Vural Gürzel bugün AYGM Genel Müdürümüz Sayın Dr. Yalçın Eyigün ile Ankara'da Beykoz metrosu için bir görüşme gerçekleştirmiş. Sonra da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir görüşme yapmış. Bakalım nasıl bir güzergah olacak ve nereden başlayacak.

Beykoz Belediye Başkanı Özlem Vural Gürzel bugün AYGM Genel Müdürümüz Sayın Dr. Yalçın Eyigün ile Ankara'da Beykoz metrosu için bir görüşme gerçekleştirmiş. Sonra da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir görüşme yapmış. Bakalım nasıl bir güzergah olacak ve nereden başlayacak.
Bu kadini pek ciddiye almıyorum geçen 3 proje söyledi 2 tanesi yatırım programında bile yok:(

Beykoz için ya Altunizade-Kavacik hattı yapılacak veya M14 hattı Kavacik'a uzayacak m14B gibi bi işletim ile👍🏻

M5 uzatması ve M12 bu sene biticek.
2027'de Beykoz metrosuna ihale bekliyorum ben✅👌

Yapılırsa ulaştırma bakanlığı tarafından yapılacak ziyaretlerden belli. Bu sene ihale bende beklemiyorum. Projesi devam ediyor laflarıyla gündemde tutarlar.

Geri