İstanbulkart

Ulaşımda kolaylık cebinde!

İstanbul’da toplu taşıma ödemelerini, temassız özellikli banka veya kredi kartlarınla da yapabilirsin.

İstanbulkart - X

20251016_180802.webp

Ulaşımda kolaylık cebinde!

İstanbul’da toplu taşıma ödemelerini, temassız özellikli banka veya kredi kartlarınla da yapabilirsin.

İstanbulkart - X

Ekli dosyayı görüntüle 21787

Ama komisyonları yüksek diye biliyorum. Diğer şehirlerde de bu komisyon olayı var.

Banka ve kredi kartları kanunu gereği bu amaçla, komisyon, hizmet bedeli vb. adlarla ek ücret alınması yasak. Hatta bu yüzden esnaflar özellikle sigara satışında haklı gerekçelerle uyguladığı komisyon nedeniyle göze batıyor.

Esnafa komisyon ile ilgili bu kadar sert tutum sergileyip belediyelerin komisyon almasına ses çıkarmamak da ayrı bir mevzu.

Bir de her ne kadar farklılık veya yenilik olsa da İstanbulkart'ın bir ulaşım kartından fazlası olması bana garip geliyor. Elektronik para lisansı vs. Bu yüzden bi nevi bankacılık uygulamasına dönmüş. Oyster Kart (Londra) dahi böyle değil. Mastercard logolu ulaşım kartı olmaz, olmamalı. Kim ne derse desin.

Kaç para komisyon alıyor?

-Tramyay, raylı sistemlerde kredi kartı/ banka kartı kullanırsan 50 lira oluyor. İstanbul kart kullanıyorsan 35 TL.

- Otobüs hatlarında tek bilette kredi/banka kartlarında 50 lira. Ama 2 bilet veya 3 bilet alan hatlarda ücret artıyor.

- Yine deniz ulaşımında hatta göre değişiyor.

Geri