İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.

Emirhan

Moderatör

Hakkımızda​

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin, kent bilgi sistemleri proje ve uygulamaları gerçekleştirebilmesi amacıyla 1994 yılında ÜNİBEL Özel Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla bilişim firması olarak kuruldu. 1998 yılında yapılan değişikliklerle şirket, İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. adını aldı. İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş., İzmirlilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen yenilikçi çözümler geliştirmektedir. Akıllı şehir teknolojilerinden yapay zekâya, ulaşım sistemlerinden sosyal yardım platformlarına kadar geniş bir yelpazede yazılım ve altyapı çözümleri üretiyoruz. Günlük 2 milyona yakın binişin gerçekleştiği İzmirim Kart’ın “Akıllı Ücret Toplama Sistemi” de dâhil olmak üzere, birçok önemli teknolojik projenin arkasında İzmir Teknoloji’nin gücü bulunmaktadır. Aynı zamanda, emeklilere, öğrencilere ve ebeveynlere yönelik sosyal yardımları da İzmir Şehir Kart ile sunarak, kentimizin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz. Yapay Zekâ ve Akıllı Şehir Teknolojileri Müdürlüğü’nün liderliğinde, toplu taşıma optimizasyonu, dijital ikiz projeleri ve insansız otopark çözümleri gibi inovatif projelerle İzmir’in akıllı şehir yolculuğunu şekillendiriyoruz.

Misyonumuz​

Misyonumuz, İzmir’in dijitalleşme sürecine öncülük ederek, belediyemizin ihtiyaç duyduğu tüm yazılım ve teknoloji çözümlerini sunmak, İzmirlilerin yaşamını kolaylaştıran projeler geliştirmek ve kente katma değer sağlayan teknolojik inovasyonlar üretmektir. İzmir’in sosyal, ekonomik ve çevresel zorluklarına teknoloji aracılığıyla çözümler sunarken, toplu taşıma, enerji yönetimi, şehir planlaması ve daha birçok alanda akıllı çözümler üretiyoruz. Kentin teknolojik altyapısını güçlendiren çalışmaları hayata geçirirken, yerel girişimciler, üniversiteler ve teknoparklarla iş birliği yaparak İzmir’i dijital geleceğe taşıyoruz.

Vizyonumuz​

İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. olarak vizyonumuz, İzmir’i dünyanın en akıllı ve sürdürülebilir şehirlerinden biri haline getirmek ve bu süreçte dünya çapında örnek alınan bir teknoloji şirketi olmaktır. Teknolojiyi yalnızca İzmirlilerin yaşam kalitesini yükseltmek için değil, aynı zamanda küresel akıllı şehir hareketine liderlik etmek amacıyla kullanıyoruz. İzmir’in geleceği, yapay zeka ve dijitalleşme ile şekillenirken, bizler bu yolculuğun mimarlarıyız. “İzmir’in Geleceği, Geleceğin İzmir’i” sloganıyla hareket ederek, kentimizin teknolojiyle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hale gelmesini sağlamak için durmaksızın çalışıyoruz.

Hedefimiz​

Hedefimiz, İzmir’i akıllı şehir dönüşümünde lider konumuna getirmek ve bu süreçte sürdürülebilir, yenilikçi ve insan odaklı çözümler üretmektir. Akıllı toplu taşıma sistemlerinden yapay zeka destekli şehir yönetim çözümlerine kadar, tüm projelerimizle İzmirlilerin günlük hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. İzmir’in teknolojik geleceğini inşa ederken, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle ortaklıklar kurmak ve kentin dijital ikiz projelerini başarıyla tamamlamak başlıca hedeflerimiz arasında yer alıyor. “İzmir Teknoloji Hayatı Kolaylaştırır” felsefesiyle, teknolojinin herkes için erişilebilir olduğu bir şehir vizyonuna adım adım yaklaşıyoruz.

Kaynak: İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.

Geri