İzmir - İZSU

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0001.webp

Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzeri Aşık Veysel Rekreasyon Alanı istikametine doğru otoyol köprü altı mevkiinde İZSU ekiplerinin yol üzerinde çalışması mevcuttur. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış, trafik akımı tek şerit üzerinden sağlanmaktadır. Çalışmanın 12:00’da tamamlanması planlanmakta.
 
İzmir İZSU Dere Islahı ve Tersip Bendi Projelerinin Hazırlanması İhalesini Sonuçlandırdı

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü 22 Ocak 2025 tarihinde tekliflerini topladığı, "İzmir, Merkez, Çeşitli Derelerde Dere Islahı ve Tersip Bendi Projelerinin Hazırlanması" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi 7.282.000 TL teklifi ile Akar-Su Mühendislik kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 21 Şubat 2025 tarihinde katılımcı firmalara tebliğ edildi. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra firmanın sözleşme için davet edilmesi bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 9.445.216 TL olarak belirlenen ihaleye 5 firma katılmıştı.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
0002.webp

Bayraklı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzeri Taşkent’ten Aşık Veysel Parkı istikametine doğru İZSU ekipleri tarafından altyapı çalışması mevcuttur. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış, bölgede trafik yoğunluğu mevcuttur. Çalışmanın 1 ay süreceği planlanmakta.
 

Yarımada’da dereler ıslah edildi​

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 90 milyon liralık yatırımla Urla ve Seferihisar’daki derelerde başlattığı ıslah çalışmaları tamamlandı. Seferihisar Efendioğlu, Urla Sivrice, İncirliboğaz, Çamlıçay ve Tabaklar dereleri ıslah edilirken, Yarımada bölgesindeki dereler de temizlendi. Dere temizliklerinden 2024 yılından bu yana 110 bin ton malzeme çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda yerleşim yerlerinde sıkıntı yaratan ve taşkın riski bulunan derelerde ıslah programını sürdürüyor. Seferihisar Efendioğlu, Urla Sivrice, İncirliboğaz, Çamlıçay ve Tabaklar derelerinde yaz başından bu yana çalışan İZSU ekipleri nisan ayında bitecek imalatları zamanından önce tamamladı. Ayrıca Yarımada bölgesinde İZSU Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki derelerin temizlik ve bakım çalışmaları da aralıksız sürüyor. 14 ayda 175 kilometre dere temizliği yapılarak 110 bin ton malzeme çıkarıldı. Çeşme Çiftlik Deresi ve Urla Sivrice Deresi mansap güzergahında ise ıslah çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Yatırımlar devam edecek
Dere ıslahlarının 90 milyon liralık yatırımla hayata geçtiğini ifade eden İZSU Genel Müdürlüğü 3. Bölge İşletmeler Dairesi Başkanlığı Yarımada Dereler Birim Sorumlusu Harun Seçkin, “Taşkınları ve taşkınlara bağlı oluşabilecek can ve mal kayıplarını önlemek maksadıyla Urla İncirliboğaz Deresi’nde 786 metre ve Seferihisar Efendioğlu Deresi’nde toplamda 617 metre ıslah çalışmalarını tamamladık. Çamlıçay Mahallesi’nde de bölgeyi taşkınlardan korumak amacıyla bugüne kadar 280 metre imalat yaptık. Ayrıca aynı bölgede Sivrice Deresi’nde çalışmaya başlayacağız. Dere temizlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yağışlı dönemde oluşan rusubat ve sazlık temizliği ile kötü koku, sivrisinek oluşumunu engelliyor, derelerde hidrolik akışı sağlıyoruz. Yarımada bölgemizi yağışlı döneme hazırlarken, yaz sezonu öncesinde sinek ve haşereye karşı da önlem aldık. Yarımada’da dere ıslah yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

11032025_91032_0.webp 11032025_91110_0.webp 11032025_91110_1.webp 11032025_91110_2.webp 11032025_91110_3.webp 11032025_91110_4.webp

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 

Körfez için harekete geçildi… Alsancak için ‘ayrıştırma’ hamlesi​

Körfez temizliği ve arıtma tesislerinin kapasitesi gerekçesiyle yapımına hız verilmek istenen yağmur suyu ve kanalizasyon hattının ayrıştırılması kapsamında İZSU yeni bir ihaleye çıkma kararı aldı. Ege Mahallesi’nde Dünya Bankası kredisi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan proje için geçici teminat bedeli 17 milyon TL olarak belirlendi

izmir-korfez.webp

Kentte arıtma tesislerinin yükünü hafifletmek amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) kritik bir ihaleye çıkma kararı aldı.

İLBANK aracılığıyla temin edilen Dünya Bankası kredisi ile yapılacak olan Konak Ege Mahallesi (Alsancak Liman Bölgesi) Yağmur Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon İnşaatı işi için harekete geçildi.

16 Nisan günü gerçekleştirilecek olan ihalenin saati 15:00 olarak açıklanırken, 17 milyon TL geçici teminat bedeli belirlendiği duyuruldu. İhalenin ayrıca Dünya Bankası satın alma usul ve yöntemleri çerçevesinde yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Ege'de Sonsöz
 
İzmir İZSU'nun Karabağlar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün, "Karabağlar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Moment Çevre Ltd. Şti. tarafından hazırlanan ÇED Başvuru Dosyasında bedeli 1.800.000.000 TL olan proje İzmir, Karabağlar ilçesi, Bozyaka Mahallesi'nde gerçekleştirilecek. Halkın katılım toplantısı 14 Nisan 2025 tarihinde yapılacak.

Tesisin yaklaşık 27.833 m2 alanda I. kademede 48.000 m3/gün, II. kademede 96.000 m3/gün kapasitede işletilmesi planlanıyor.

Karabağlar Atık Su Arıtma Tesisi bölgedeki atık suların mevcut olarak iletildiği Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi üzerindeki yükü azaltmak ve atık suyun uzun mesafe iletiminin yol açtığı enerji tüketimini azaltırken bölgede planlanan yeşil alanların sulama ve kullanım suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla planlandı.

Bilindiği gibi yaklaşık maliyeti 11.709.167 TL olarak belirlenen, "İzmir, Karabağlar Atık Su Arıtma Tesisi Fizibilite Raporu, Uygulama Projeleri ve ÇED Raporunun Hazırlanması" ihalesini kazanan ART Çevre Teknolojileri ile 7.891.500 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 

200 bin ton çamur çıkarıldı​


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, 2 tarama ve 4 taşıma gemisi ile birlikte Körfez’de başlattığı temizlik çalışmalarında üç buçuk ayda 200 bin ton çamur çıkarıldı. Hedef ilk etapta 1 milyon ton dip çamuru temizlemek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi’nde sirkülasyonu sağlayarak denizin temizlenmesinde önemli rol oynayacak dip tarama çalışmalarında üç buçuk ayı geride bıraktı. Aralık ayında başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 2 tarama ve 4 taşıma gemisi ile birlikte Körfez’in tabanından 200 bin ton çamur çıkarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü Haziran ayına kadar Peynircioğlu Deresi ağzı ve Körfez’in kuzey aksını kapsayan bölgede ilk etapta 1 milyon ton dip çamuru tarayacak. İZSU Genel Müdürlüğü bu çalışmaları 440 milyon liralık yatırımla gerçekleştirecek.

Suyun kalitesi artacak
6 gemi ile birlikte Körfez’de temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “İZSU Genel Müdürlüğü olarak Körfez tarama çalışmalarımıza Çiğli’de devam ediyoruz. Tarama yaptığımız bölgede derinliği 4 metreye kadar artırdık. Doğal bir akıntı kanalının üzerindeyiz. Bu doğal akıntıyla birlikte derinliği artırarak akış hızını çoğaltmayı hedefliyoruz. Körfez’in bazı noktaları şu anda göle dönüşmüş durumda. Karasallığı bitirecek bu çalışmamızla hem çamurların biriktiği yerin temizlenmesini sağlayacağız hem de sirkülasyon sayesinde suyun kalitesini artıracağız” dedi.

4 milyon ton çamur çıkarılacak
Yürütecekleri tarama faaliyetlerinde yaklaşık 4 milyon ton çamuru İzmir Körfezi’nden çıkaracaklarını söyleyen Erdoğan, “Tarama çalışmalarımız Körfez’in sığ noktalarında 3,5 kilometre uzunluğunda 200 metre genişliğindeki alanda devam edecek. Yani deniz tabanında çamur tarama alanı açıyoruz. Aralık ayından bugüne kadar 200 bin ton dip çamuru çıkardık. İlk 180 günde hedefimiz 1 milyon ton dip çamuru çıkarmak. Dip tarama faaliyetlerimizin ikinci etabında ise yaklaşık 3 milyon ton dip çamuru tarayacağız. Bunun da ihale hazırlığını yapıyoruz. Haziran ayı itibariyle tarama çalışmalarına başlanacak. İzmirliler Körfez’in pek çok noktasında tarama gemilerini çalışırken görecek” diye konuştu.

Körfez için 4 koldan çalışıyoruz
İZSU Genel Müdürlüğü’nün görevlerini eksiksiz yerine getirdiğinin altını çizen Erdoğan, “Diğer kamu kurum ve kuruluşları da Körfez temizliği ile ilgili üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse çabalarımız çok daha erken erken sonuç verir. Ancak şunu söylemeliyim ki İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman İzmir Körfezi’nin su kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarımız devam edecek. Çalışmalarımız sadece Körfez taramasıyla sınırlı değil. Dere temizlikleri, yağmur suyu ve atık su ayrıştırma çalışmaları, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. fazının tamamlanması gibi pek çok yatırımı dört koldan yürütüyoruz. İZSU Genel Müdürlüğü olarak Körfez temizlenene kadar durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Körfez’de akıntı hızı artacak
4 milyon ton çamurun taranması ile İzmir'de bugüne kadar yapılmış en büyük tarama gerçekleştirilmiş olacak. Körfez ve dere ağzı tarama çalışmaları, Körfez’deki su kalitesini artıracak ve 20 santimetre derinliklere inen körfezin karasallaşan noktalarındaki dip tarama malzemesinin alınması ile körfezin akıntı hızı artarken kirlilik azalacak.

30032025_92156_0.webp 30032025_9255_0.webp 30032025_9255_2.webp 30032025_9255_3.webp 30032025_9255_5.webp 30032025_9255_6.webp 30032025_9255_7.webp 30032025_9255_8.webp

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 

İZSU’dan 8 ilçede 200 milyon liralık yağmur suyu ayrıştırma yatırımı​


İzmir Büyükşehir Belediyesi temiz Körfez için yağmur suyu ayrıştırma imalatlarını sürdürüyor. Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli ve Kemalpaşa’da taşkın problemi yaşanan bölgelerde 200 milyon liralık yatırımla 20 kilometre yağmur suyu ve atık su hattı ayrıştırılıyor.

İzmir’in her noktasını modern altyapıya kavuşturmak için kesintisiz çalışan İZSU Genel Müdürlüğü, birleşik sistemle çalışan yağmur suyu ve atık su kanallarını ayrıştırma çalışmalarına devam ediyor. Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli ve Kemalpaşa’da devam eden çalışmalar kapsamında en çok taşkın problemi yaşanan muhtelif bölgelerde toplam 20 kilometre uzunluğunda yağmur suyu ve atık su hattı ayrıştırılıyor, ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan atık su hatları ise yenileniyor. Yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla hayata geçecek çalışmalar sonucunda hem hatlardaki yük hafifletilerek Körfez’in temizliğine katkı sağlanacak hem de aşırı yağışlardaki su baskınlarının önüne geçilecek.

Eskiyen kanalizasyon şebekeleri yenileniyor
İZSU Genel Müdürlüğü, hem öz kaynaklarıyla hem de Dünya Bankası kredileriyle yapacağı büyük altyapı yatırımlarının yanı sıra, metropol ilçelerde yer alan atık su hatlarının da yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda başta yüksek katlı yapılaşmaların olduğu Konak Çınarlı Mahallesi’nde eskiyen hatlar yenileniyor, Çiğli Balatçık Mahallesi’ndeki yeni yerleşim yerlerine atık su hatları inşa ediliyor.

Su taşkınları tarihe karışacak
İZSU Genel Müdürlüğü, kent merkezinde yağmur suyu hatlarının ve yağmur suyu ızgaralarının yapımına da devam ediyor. Son yapılan çalışmalar kapsamında Yeşillik Caddesi’nde Karabağlar Belediyesi ve Selgeçen İşhanı’nın bulunduğu bölgede 786 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Böylelikle Yeşillik Caddesi’nde trafik akışına engel olan ve zarara yol açan su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

01042025_73256_0.webp 01042025_73343_0.webp 01042025_73424_0.webp 01042025_73424_1.webp 01042025_73424_2.webp

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
 
İzmir İZSU Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi Çamur Çürütme ve Kurutma Üniteleri Revizyonu Doküman Hazırlanması için Sözleşme İmzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü 19 Şubat 2025 tarihinde pazarlık usulü ile tekliflerini topladığı, "Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi Çamur Çürütme ve Kurutma Üniteleri Revizyonu Doküman Hazırlanması" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, ihaleyi kazanan Koltek Müşavirlik ile 1.600.000 TL üzerinden sözleşme imzalandı.

Sözleşme 06 Nisan 2025-06 Nisan 2026 tarihleri arasında geçerli olacak. Yaklaşık maliyeti 2.022.833 TL olarak belirlenen ihale için doküman indiren firma sayısı 7, toplam teklif sayısı 3, geçerli teklif sayısı ise 1 olmuştu.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
Geri
Üst