İzmir - Atatürk Organize Sanayi Bölgesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

Moderatör
Ayın En İyi Üyesi 🥇
Puanlar
13,073

Bölge Tanıtımı​

1990 yılında faaliyete geçen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Türkiye’nin en önemli üretim, ihracat ve istihdam merkezlerinden biridir.

Toplam alanı; 6.240.000 m2 olan Bölge, İzmir ilinin kuzeybatısında, İzmir Limanına 20 km, Havalimanına 45 km, TIR gümrüğüne 8 km. uzaklıktadır. Bölgenin çevre yolu ile havalimanı, otogar, liman ve şehir merkezine bağlantısı mevcuttur.

650 firmanın faaliyette olduğu bölgemizde yaklaşık 55.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Bölgemiz firmaları ağırlıklı olarak; tekstil, hazır giyim, makine, otomotiv yan sanayi, metal, plastik, kimya, gıda, elektrik ve elektronik sektörlerinde yoğunlaşmıştır. İAOSB’ nin yıllık cirosu 7,8 milyar, ihracatı 2,5 milyar ve ithalatı 1 milyar dolar civarında gerçekleşmektedir.

Bölgemizde yılda 55 milyon m3 doğalgaz; 700 milyon kWh elektrik ve 4 milyon m3 su tüketimi gerçekleşmektedir.

Bölgemiz Entegre Yönetim Sistemi dahilinde TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, TSE EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve TSE EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi belgelerine sahiptir.

bolge-tanitimi.webp bolge-tanitimi3.webp bolge-tanitimi2.webp bolge-mudurlugu-genel.webp

Kaynak: İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi

Yeni itfaiye hizmet binamızda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Bölgemizdeki işleyişin kesintisiz sürmesi ve katılımcılarımızın güvenliğini en üst düzeyde tutmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde hayata geçirdiğimiz yeni itfaiye binamızın inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

2024 Temmuz ayında yapımına başladığımız bina, modern itfaiyecilik anlayışına uygun olarak tasarlandı. Sanayi bölgemizde meydana gelebilecek olası yangınlara daha hızlı ve etkili müdahale sağlayacak bu yapı, kimyasal yangınlar gibi bölgeye özgü riskler için de özel ekipmanlarla donatılıyor.

1739176923891.webp

Kaynak: İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ / LinkedIn

Geri