İzmir - Karşıyaka Devlet Hastanesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

Moderatör
Ayın En İyi Üyesi 🥇
Puanlar
13,074

Karşıyaka hastanesi yeniden... 240 yatak gitti, 50 yatak geldi!​

Karşıyaka sınırları içerisinde yer alan ve içerisinde geçmişte 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi bulunan alana 50 yataklı hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı harekete geçme kararı aldı

18804.webp

Karşıyaka’da geçmiş yıllarda 240 yataklı olarak hizmet veren Karşıyaka Devlet Hastanesi binanın depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2016 yılında yıkılmış, hastane tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşınmıştı.

Yıkılan hastanenin yerine ise "SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karşıyaka Semt Polikliniği” tabelasının yer aldığı prefabrik bir yapı kondu.

O dönemin İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, 2017 yılında 150 yatak kapasiteli modern ve dijital alt yapıya sahip bir hastane inşa edeceklerini açıklamıştı.

131918.webp
10 YIL SONRA İHALE
Hastanenin yıkımı sonrası yeni hastane yapımını bekleyen Karşıyaka’da bir türlü harekete geçilemezken, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ihaleye çıkma kararı aldı.

Bir süre konteyner poliklinik olarak hizmet veren alanda yeni hastane yapımı için harekete geçilen süreçte yeni hastanenin kapasitesi planı belli oldu.

Bu kapsamda ihaleye çıkan Genel Müdürlük, 240 yataklı hastanenin yerine 50 yataklı hastane yapma kararı aldı. Bakanlık 50 yataklı hastane için ilk etapta uygulama projeleri ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi için ihaleye çıkacak.

19 Mart saat 11:00’da gerçekleştirilecek ihalenin yapım süresi ise 150 gün olarak belirlendi.

Kaynak: Ege'de Sonsöz

Karşıyaka hastanesinde 10 yıl sonra ilk imza!​

Yıkılan Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak 50’li yataklı hastanenin proje çizimleri ile ilgili ihalede imzalar atıldı.

Karşıyaka’da geçmiş yıllarda 240 yataklı olarak hizmet veren Karşıyaka Devlet Hastanesi binanın depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2016 yılında yıkılmış, hastane tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşınmıştı.

Yıkılan hastanenin yerine ise "SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karşıyaka Semt Polikliniği” tabelasının yer aldığı prefabrik bir yapı kondu.

O dönemin İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, 2017 yılında 150 yatak kapasiteli modern ve dijital alt yapıya sahip bir hastane inşa edeceklerini açıklamıştı.

10 YIL SONRA İHALE
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü yıkılan hastane ile ilgili ihaleye çıktı.

Uygulama projeleri ve ihale dokümanlarının hazırlanması ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 2 milyon 240 bin TL ile en düşük teklifi veren Sayhan Mühendislik aldı. Projenin 120 gün için tamamlanması bekleniyor.

Hastanenin proje çizimlerinin belirlenmesinin ardından inşaat ihalesine çıkılması bekleniyor.

KAPASİTE DÜŞTÜ
Yeni hastanenin kapasitesi düştü. 240 yataklı hastanenin yerine 50 yataklı hastane yapma kararı alındı.

Kaynak: Ege'de Sonsöz

Geri