100 CC Motorsiklet

Ali🇹🇷

WT Moderatör
Puanlar
4,328
100 cc motor, genellikle şehir içi kullanımlar için tercih edilen, yeterli teknik donanımlara sahip bir motosiklet türüdür.
Bazı özellikleri:
  • Yakıt tasarrufu: Aerodinamik yapısı ve motor sistemi sayesinde yakıt tasarrufu sağlar.
  • Manevra kabiliyeti: Yüksek manevra kabiliyetine sahiptir.
  • Taşıma kapasitesi: 100-150 kg arasında taşıma kapasitesine sahiptir.
  • Vites: Vitesli, yarı otomatik veya otomatik olabilir.
  • Ekstra özellikler: Bazı modellerde bagaj, USB soketi ve geri vites bulunur.

A1 ehliyet ile kullanılabilmesi ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf en yüksek hacimli modeller olması sebebiyle de tercih edilir.

Honda'nın CG serisinden esinlenerek üretilen ve artık bir tür adı olarak CG diye geçen motosikletlere çok sıcak bakıyorum. Basit yapısıyla orta doğu ve asya ülkelerinde de çok yaygın bir şekilde tercih ediliyor. Bu nedenle ülkemizde genellikle Suriyeliler bu araçları kullanır. Ancak öbür yandan serseriler de bu araçları tercih ettiği için kolluk kuvvetlerinin mimlediği bir araçtır. Alıp kullansam dahi çok kez çevirmeye sokarlar beni :ROFLMAO:

Cub'lar da keza çok iyi. Kırsalda Mobylette, Peugeot gibi 2 zamanlı mopedlerin yerini aldı, tutuldu. Cub'un babası Honda C90'dır, ondan sonra da Innova'dır ancak çin malı olanlar da fena değil. Bursa'da birkaç C90 gördüğümde şaşırmıştım, üstelik ortalama 35 yaşında olan bir araca göre temizdi de.

Ama scooter mı? Düşük hacimde scooter pek çekilmiyor ya, Allah 50 cc scooter kullanana sabır versin.

Geri