Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi

HasanTürk

WT Moderatör
Puanlar
10,451

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi​

images.png
Sadece bir üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda bir yaşam merkezi olma hedefi için çalışan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) 50 yaşında. Bugün 2,270 hektar alanda, 27’si yabancı sermayeli 440 firmanın 505 işletmesi ile 41,500 istihdam sağlayan AOSB, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 40 milyon metrekare yeni genişleme alanının devreye alınması ile birlikte Türkiye’nin en büyük OSB’si olmayı amaçlıyor.

Adana Hacı Sabancı OSB, beş yıllık bir dönemde etkileyici bir istihdam performansına imza atmıştır. Bu süreçteki istihdam rakamları şu şekildedir:
images.png
  • 2017 yılında, bölgede 28.078 kişi istihdam edilmiştir.
  • 2018 yılında, istihdam sayısı 29.357'ye yükselmiştir.
  • 2019 yılında, çalışan sayısı 29.922'ye ulaşmıştır.
  • 2020 yılında, istihdam rakamı önemli bir artış göstererek 35.239'a çıkmıştır.
  • 2021 yılında, bölgede istihdam edilen kişi sayısı 38.881'e yükselmiştir.
  • Son olarak, 2022 yılında Adana Hacı Sabancı OSB'de 41.489 kişi istihdam edilmiştir.

AOSB ÖZEL TEKNİK MESLEK LİSESİ​

Erkan-768x514.jpg
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 750 öğrenci ile hizmete giren 56 derslik özel lisede, Elektrik-Elektronik, Kimya, Makine, Tekstil, Metal, Yenilebilir Enerji, Plastik ve Bilişim olmak üzere 8 branşta mesleki eğitim vermektedir. Şu anki öğrenci sayısı 2000’e ulaşmıştır. Ayrıca toplamda 5.635 m²’lik atölye binası, derslik binası, idare ve konferans binası hizmete açılmıştır.

AOSB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU​

MYO-768x512.jpg
AOSB ve Çukurova Üniversitesi iş birliği çerçevesinde firmaların ara eleman ihtiyacını karşılamak için alınan kararlar neticesinde AOSB’ ye ait binanın Çukurova Üniversitesi’ne tahsis edilmesinin ardından gerekli çalışmalar yapılıp 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 120 öğrenci ile eğitime başlanmıştır. Bugün 393 öğrenci eğitim görmektedir.

AOSB Meslek Yüksekokulu; Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölümü, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Yönetim Organizasyon Bölümü ile toplam altı branşta eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.

Geri