Ankara - EGO Otobüs Alım Haberleri ve Duyuruları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

10 YENİ OTOBÜS EGO FİLOSUNA KATILDI​

12 Mayıs 2026

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs; toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi. Alınan yeni otobüslerle birlikte Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e yükselirken, 2019-2026 yılları arasında alınan yeni otobüs sayısı ise 534 oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araç filosunun yaş ortalamasını düşürerek Başkentlilere daha konforlu, güvenli ve çevreci ulaşım hizmeti sunmak amacıyla yeni araç yatırımlarına devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs, toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi.

2019’DAN BERİ ALINAN OTOBÜS SAYISI 534’E YÜKSELDİ

Alınan yeni otobüslerle birlikte, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e; 2019-2026 yılları arasında filoya dâhil edilen yeni otobüs sayısı ise 534’e yükseldi.

OTOBÜSLER SON TEKNOLOJİYE SAHİP

12 metre uzunluğunda olan solo tip otobüsler; 27 oturma ve 72 ayakta olmak üzere toplam 99 yolcu kapasiteli, Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip olan klimalı, alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun özellikleriyle kent ulaşımında yolculara hizmet verecek.

Yeni araçlarda; yolcu bilgilendirme ekranları, araç içi ve dış çevresini gösteren kamera sistemleri ile güvenli sürüş ve seyahat deneyimi için gelişmiş donanımlar da yer alıyor. Toplu taşıma filosunun her geçen gün genişletilerek vatandaşın daha refah ve konforlu bir ulaşıma kavuşması ve memnuniyetinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ekli dosyayı görüntüle 42000 Ekli dosyayı görüntüle 42001 Ekli dosyayı görüntüle 42002 Ekli dosyayı görüntüle 42003 Ekli dosyayı görüntüle 42004

Ankara Büyükşehir Belediyesi
Bunlar 2025 model 0 KM muhtemelen boş paket araçlar (çünkü sis farı yok)
Hikayesi şöyle: Bunlar İstanbul ÖHO plaka sahipleri için bayiye getirilmiş fakat makyajlı kasanın çıkması üzerine almaktan vazgeçip makyajlı kasayı almışlar. Bayinin elinde kalan on adet 2025 model aracı da EGO almış. Son üretilen eski kasa Otokar olabilir bunlar.

Ankaraya hayırlı olsun bursada da umarım bu tarz alımları görürüz.

Bu 569 araç 7 yıl öncesinin EGO filosuna +569 araç şeklinde mi yoksa alımlara karşılık eski araçların filodan çıkarılması şeklinde mi?
Yeni alınan araç sayısıdır filodan ayrılan araç sayısı kaç bilmiyoruz ama hem yenileme hemde filo sayısını arttırmada büyük bir sayı bu 200 araç filoya veda etse dahi 369 otobüs artışı olmuş demek ki o kadar olduğunu sanmıyorum.

EGO OTOBÜS FİLOSU GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR: YENİ ALINAN OTOBÜSLER İLE SAYI 1999 OLDU​

21 Temmuz 2026

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım filosunu yeni araçlarla güçlendirmeye devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü bünyesine 10 adedi 12 metre uzunluğunda solo tip, 10 adedi ise 18 metre uzunluğunda körüklü tip olmak üzere toplam 20 adet dizel yakıtlı otobüs dâhil edildi. Yeni araçlarla birlikte Ankara’da hizmet veren otobüs sayısı 1999’a yükselirken, 2019-2026 yılları arasında Ankara’ya kazandırılan yeni otobüs sayısı da 569 oldu.

1784666739390.webp

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent ulaşımında yaşanan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlara daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunmak amacıyla araç filosunu genişletmeye devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 20 adet OTOKAR Kent LF marka dizel yakıtlı otobüs toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi.

2019 İLE 2026 YILLARI ARASINDA 569 YENİ ARAÇ

Kendi işlettiği raylı sistemler ve EGO otobüsleriyle milyonlarca yolcuya hizmet vermeyi sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik şartlarda bile vatandaşlara modern, konforlu ve güvenli bir ulaşım sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yeni araçlarla birlikte Ankara’da hizmet veren otobüs sayısı 1999’a yükselirken 2019-2026 yılları arasında Ankara’ya kazandırılan yeni otobüs sayısı da 569 oldu.

Yeni alınan araçların teknik donanımları modern şehir içi ulaşım standartlarını karşılarken hizmete giren 20 aracın 10 adedi 12 metre uzunluğunda 70 yolcu kapasiteli solo tip, 10 adedi ise 18 metre uzunluğunda 150 yolcu kapasiteli körüklü tip otobüslerden oluşuyor.

DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM HİZMETİ

Yeni alınan 20 adet otobüsün tamamı çevreci motor teknolojisine sahip olmakla birlikte alçak tabanlı karoseri yapısıyla engelli yolcu erişimine uygun rampa ve tekerlekli sandalye bağlantı aparat özelliklerine sahip. Ayrıca araç içi sesli ve görsel yolcu bilgilendirme ekranları ile araç içi ve dışı kamera güvenlik sistemlerine sahip olan otobüsler ergonomik koltuk dizaynları ve ECAS (Elektronik Kontrollü Havalı Süspansiyon) sistemi ile daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ego’nun Çin’e gidip görüştüğü Golden Dragon, E Busco elektrikli otobüslerini üretmeye başlamış. Bu otobüsü Ego alırsa güzel olur yakışmış olur

Ekli dosyayı görüntüle 49972

Yanlış hatırlamıyorsam araç alımlarında yerli üretim şartı var bu yüzden ithal araç alınamaz.

Ben Türkiye'de üretilen otobüs modellerinin yeterli olduğunu düşünüyorum ama illa ki bu tarz araçlar iç piyasaya kazandırılacaksa Kaanz ve Skywell'in yaptığı lisans anlaşması şeklinde bir uygulama yapılabilir. Gerçi buna rağmen dahi iç piyasada Skywell alımı görmedik ya.

Yanlış hatırlamıyorsam araç alımlarında yerli üretim şartı var bu yüzden ithal araç alınamaz.

Ben Türkiye'de üretilen otobüs modellerinin yeterli olduğunu düşünüyorum ama illa ki bu tarz araçlar iç piyasaya kazandırılacaksa Kaanz ve Skywell'in yaptığı lisans anlaşması şeklinde bir uygulama yapılabilir. Gerçi buna rağmen dahi iç piyasada Skywell alımı görmedik ya.

20 Ocak 2026 tarihinde forumda bir haber paylaşmıştım ABB heyeti 1000 otobüs alımı için Çin'e gitmişti. Ankara Büyükşehir Bediyesi anlaşılan bu adımda kararlı.

20 Ocak 2026 tarihinde forumda bir haber paylaşmıştım ABB heyeti 1000 otobüs alımı için Çin'e gitmişti. Ankara Büyükşehir Bediyesi anlaşılan bu adımda kararlı.

Doğru ego 1000 adet elektrik alınacak

Hocam ankara gibi bir şehir için dizel veya elektrikli otobüs bir çok açıdan avantajlı olmuyor ilk sırada mazotlu araçların önünde doğalgazlı otobüsler yer alıyor
Melih gökçek bunu öngererek yıllar önce ekibiyle detaylıca fizibilite ve maliyet analizi yapıp 1800 CNG li otobüs alımı yapmıştı ve ankara halkı da çok memnun kaldı.Ekonomik yönden elektrikli otobüse mesafeli bir çok firma ve belediye var.Arabalar için elektirikli uygun olabilir ama otobüs için hala çok fazla argeye ihtiyaç var
Benim isteğim bmc procity CNG li otobüs üretip yerli üretici olarak onlardan 1000 adet gazlı alınması hem israf etmeme açısından daha uygun olur hem çin e döviz gitmez bursa da
üretimi yapılır daha çabuk gelir

Hocam ankara gibi bir şehir için dizel veya elektrikli otobüs bir çok açıdan avantajlı olmuyor ilk sırada mazotlu araçların önünde doğalgazlı otobüsler yer alıyor
Melih gökçek bunu öngererek yıllar önce ekibiyle detaylıca fizibilite ve maliyet analizi yapıp 1800 CNG li otobüs alımı yapmıştı ve ankara halkı da çok memnun kaldı.Ekonomik yönden elektrikli otobüse mesafeli bir çok firma ve belediye var.Arabalar için elektirikli uygun olabilir ama otobüs için hala çok fazla argeye ihtiyaç var

CNG'li otobüs işletiminde Ulaşımpark (Kocaeli) da çok ileride. Onların da gerçi son alımı dizel oldu neden bilmiyorum.

Kayseri ÖHO'da da CNG'li otobüs şartı olup CNG'li yeni otobüsler dizel otobüslerden pahalı olduğu için ÖHO işleticileri araçlarını yenileyemiyor.

Bu kadar yüklü alım olacaksa Türkiye'de üretim şartı da olmalı ve hatta mümkünse Ankara'da. Az buz para etmez 1000 tane elektrikli. Kaldı ki bunun servisi, parçası falan da önemli. Gerçi Türkiye'de elektrikli otobüs üretimi varken neden taaa Çin'den alınır o da garip. O kadar otobüsün ihtiyacını karşılayacak şarj altyapısı ayrı konu. Bir arıza olsa sistem çöker.

Ekleme: Bir de alınacak firmanın deneyimli olması da önemli. Sırf ucuz diye ilk defa elektrikli otobüs üreten bir firmadan alınmamalı.

Hocam elektrikli hepten sıkıntı yani yerli bile olsa sıkıntı,4x4 veya elektrikli kaç suv cayır cayır yandı bu iş çocuk oyuncağı gibi oldu bitti olmuyor
bana kalsa tüm türkiyeyi sırf CNG li otobüs yaparım hiç biri ne ne dizel ne elektrikli olur.Maliyet ve tasarruf açısından en iyisi

Cng her il için uygun değil maalesef bende zamanında olması gerektiğini düşünüyordum ama bizim gibi dağlık tepelik şehirlerde cng zor oluyor.Elekrikte ise yeni modellerle tercih sayısı artacak mazot artık kullanım dışı kalıyor yavaş yavaş özellikle şehir içinde mazotlu araç kullanmak sadece cebe zarar bu litre fiyatlarıyla.

Geri