Henkel'den Ankara'da dönüşüm yatırımı
Türk Henkel, tüketici markaları üretimini Ankara fabrikasında birleştirdi.
Giriş: 04 Ağustos 2025, Pazartesi 14:29
Güncelleme: 04 Ağustos 2025, Pazartesi 14:29
Türk Henkel, 7 milyon euro’luk yatırımla Ankara’daki tüketici markaları fabrikasında dönüşüm gerçekleştirdi.
Şirket tüketici markaları üretimini Ankara’daki fabrikasında tek çatı altında birleştirdi.
Almanya’dan getirilen yeni makine parkuruyla Gliss ve Blendax gibi markaların üretildiği kozmetik tesisinin üretim kapasitesi yüzde 50 oranında artırıldı.
Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı ve Henkel Tüketici Markaları Genel Müdürü Güray Yıldız, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’deki Tüketici Markaları üretimimizin Ankara Fabrikası’nda tek çatı altında birleştirilmesi, operasyonel verimliliğimizi artırmak ve üretim kabiliyetimizi değişen pazar ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirmek adına aldığımız stratejik bir karar oldu. Bu sayede, uzun vadeli rekabet gücümüzü güvence altına alma yolunda da güçlü bir ilerleme kaydetmiş olduk. Ülkemizde sürdürülebilir bir gelecek için, operasyonlarımızı sadeleştirerek ve üretimi optimize ederek uzun vadeli bir değer yaratmayı hedefliyoruz. Bu stratejik adım, Türkiye’deki varlığımızı güçlendirme kararlılığımızın yanı sıra, yerel pazardaki değişen ihtiyaçlara proaktif çözümler sunma vizyonumuzun da somut bir göstergesi. Bu kapsamda, son beş yılda Ankara’daki tesisimize yaptığımız 21 milyon euro’yu aşan yatırım da stratejimizin arkasındaki uzun vadeli bakış açımızı yansıtıyor.”
Henkel'in Orta Doğu'daki en büyük üretim tesisi
Türk Henkel’in Ankara Fabrikası, Henkel’in bu alanda dünyadaki dördüncü, Avrupa’daki ikinci ve Orta Doğu’daki en büyük üretim tesisi konumunda.
80 bin metrekare açık alan ve 40 bin metrekare kapalı alanda kurulu tesiste 200’ün üzerinde çalışan görev yapıyor.
Kampüs bünyesinde Toz Deterjan, Kozmetik, Likit Deterjan ve Sülfonasyon Tesisleri olmak üzere dört farklı üretim tesisi yer alıyor. Bu tesislerde Persil, Tursil, Pril, Bref, Perwoll, Vernel, Gliss ve Blendax markalarının üretimi gerçekleştiriliyor.
Türk Henkel’in Ankara Tüketici Markaları Fabrikası’nda üretim süreçleri otonom üretim sistemleriyle gerçekleştiriliyor.