Antalya - Gazipaşa Yat Limanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

WT Kullanıcı
Puanlar
15,402

Gazipaşa Yat Limanı​

YERİ
Gazipaşa/ANTALYA

İŞ KAPSAMINDAKİ YAPILAR
•Yat Limanı Üstyapıları, Yüzer İskeleler
•Rıhtım , Geri Saha Betonları
•Su, Yangın, Elektrik tesisatları
•Marina İşletmesi

YAT LİMANI KAPASİTESİ
Denizde 208 Yat,
Karada 100 Yat olmak üzere;
Toplam 308 Yat kapasitelidir.
Kara Alanı: 89.130 m²
Korunaklı Su Alanı: 56.920 m² dir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

gazipasa-yat-limani-2.webp gazipasa-yat-limani.webp

Gazipaşa Yat Limanı açılıyor!⚓

208 yat kapasitesiyle Akdeniz’e değer katan bu proje, Türkiye Yüzyılı’nda deniz turizminin yeni rotası oluyor. 🇹🇷

📍 Gazipaşa / Antalya

AYGM - X

20251108_080926.webp

208 yat kapasitesiyle deniz turizmine yeni bir soluk getirecek Gazipaşa Yat Limanı, Akdeniz’in potansiyelini Türkiye Yüzyılı’na taşıyor! 🌊

AYGM - X

20251111_162936.webp

TÜRKİYE’NİN 65. YAT LİMANI​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yalova’dan Seferihisar’a, Çeşme’den Didim’e, Mersin’den Kaş’a, Gökova’dan Alanya’ya ve en son yine Antalya Demre’de ve şimdi de Gazipaşa’da inşa ettiğimiz yat limanlarını hizmete alarak 65’e çıkardık.” dedi. Bakan Uraloğlu, Gazipaşa Yat Limanı’nın yat turizmini 12 aya yayarak bölgeye kış aylarında da canlılık getireceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazipaşa Yat Limanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin, etrafını saran Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’le her şeyden önce bir deniz ülkesi olduğunu vurgulayarak “Denizcilik sadece bir uğraş değil; kültürdür, güçtür. Bu nedenle, denizlerin bizlere sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek, ekonomiye, turizme, istihdama kazandırmak Bakanlığımızın öncelikli hedeflerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

“Gazipaşa Yat Limanı, 208 Yat Bağlama Kapasitesiyle Turizm, Ticaret ve Sosyal Yaşamın Merkezi Olacak Bir Yaşam Alanıdır”

Uraloğlu, Gazipaşa’nın, antik kentleri, Güney Kalesi ve Yalan Dünya Mağarası gibi kültürel ve doğa harikası eşsiz güzellikleriyle, yerli ve yabancı misafirlerimiz için unutulmaz bir deneyim sunarken, Gazipaşa Yat Limanı ile de kenti uluslararası yat turizminin merkezi yapma yolunda önemli bir adım daha attıklarını söyledi.

Uraloğlu, “Gazipaşa Yat Limanı, 208 yat bağlama kapasitesiyle yalnızca bir marina değil, aynı zamanda turizm, ticaret ve sosyal yaşamın merkezi olacak bir yaşam alanıdır. Akdeniz’imizin incisi Gazipaşa’mızı uluslararası yat turizminin stratejik bir üssü haline getirme yolunda attığımız bu güçlü adım, bölgemizin ekonomik kalkınmasına, istihdamına ve küresel rekabet gücüne kalıcı katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında, 600 metre ana mendirek, 193 metre tali mendirek, 676 metre rıhtım, 320 metre yüzer iskele, 3.863 metrekare üstyapı, mekanik-elektrik altyapılar, drenaj, arıtma, peyzaj ve yangın hatlarıyla Gazipaşa’ya yaraşır modern, güvenli ve sürdürülebilir bir yat limanı inşa ettiklerini kaydetti. Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu limanımız, yat turizmini 12 aya yayarak bölgeye kış aylarında da canlılık getirecek; bakım, konaklama ve kışlama hizmetleriyle yat sahiplerine eşsiz bir deneyim sunacak; yat kulübü etkinlikleri, restoranlar, sosyal alanlar ve fuarlarla günübirlik ziyaretçileri, turistleri ve tekne meraklılarını Gazipaşa’ya çekecek; doğrudan ve dolaylı istihdamla bölge halkına yeni iş imkanları sağlayacaktır. Ayrıca, yabancı bayraklı teknelerin uzun süreli konaklamalarıyla da ülke ekonomimize doğrudan döviz girdisi sağlanacak.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gemlikte bir yat limanı hikayesi vardı.Birel atın da bu Gemlikte de yat limanı olsun

Geri