Banka ATM'leri

Son cümlene katılmıyorum. Bizim mahalleye yeni Garanti ATM'si konuldu. Diebold Nixdorf'un gri eski modellerinden.

Sürekli ATM bozuluyor, ekranı gidiyor, insanlar kullanamıyor. Defalarca tamire geldiler. Bu kadar sık arıza veriyorsa cihazı değiştirin kardeşim?
Hepsi eski atm koyuyor ben sayı ve bulunabilirlik açısından dedim istanbulda dahi bir çok bankanın eski atm si mevcut

Hepsi eski atm koyuyor ben sayı ve bulunabilirlik açısından dedim istanbulda dahi bir çok bankanın eski atm si mevcut

Sayı ve bulunabilirlik bakımından hiçbiri TAM'ın (kamu bankaları) yanına yaklaşamaz o konuda @Smokee 'ye katılıyorum.

Özel bankalarda da Garanti ve Akbank'ın ATM ağı yaygın.

Gerçi Akbank da PTT ile anlaştı. Akbank müşterileri PTT ATM'lerini ücretsiz kullanabiliyor.

@Berktuğ abiyle konuştuğumda yakın zamanda Halk Bankası'nın ATM'lerini GRG Banking'in güncel modelleriyle değiştirdiğini söylemişti.

Bu aralar bankalar yeni ATM'lere geçeceği zaman NCR'nin alttan ekranlı modeli ya da GRG Banking'in modellerini tercih ediyor. Diebold Nixdorf eskisi kadar rağbet görmüyor. Çinliler ATM piyasasını da GRG Banking ile domine etti resmen.

Aslında ATM'lerde enerji tasarrufu ve ekran yanmasını önleme amacıyla kullanılmıyorken ekranları kapalı olsa, müşteri kullanacağı zaman ATM'nin dışında bulundurulacak, ekranı devreye sokacak temassız (tercihen fotoselli) bir butona elini yaklaştırıp ekran devreye girdikten sonra kullansa güzel olur. ATM üzerindeki pinpad yardımıyla da ekranı devreye alma olabilir ama TR Karekod kullanarak işlem yapanlar ATM'ye dokunmaktan imtina edebildiği için temassız buton daha iyi olabilir.

Geri