Bilecik Ulaşımından Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilecikte en son BİLKART uygulamasına geçilmiş Özel halk minibüslerinde Asis Validatörleri takılmış ve faaliyette gözüküyordu. Ayrıca Bilecik Ulaşım uygulaması üzerinden de araç saatlerini vs. görebilme imkanı tanınıyor. Darısı kartlı sistem olmayan şehirlere.

Bilecikte en son BİLKART uygulamasına geçilmiş Özel halk minibüslerinde Asis Validatörleri takılmış ve faaliyette gözüküyordu. Ayrıca Bilecik Ulaşım uygulaması üzerinden de araç saatlerini vs. görebilme imkanı tanınıyor. Darısı kartlı sistem olmayan şehirlere.

Hatta minibüslerde 1 Kasım'dan itibaren nakit biniş kaldırıldı. Sosyal medyada haberlerini gördüm ve tabii bu tip haberlerde olmazsa olmaz, kendini uyanık sanan ve "nakitsiz toplum, küresel sermaye" diyen insanların yorumlarını da gördüm. İzmir'deki kartlı sistem dönüşümünde de aynı olmuştu.

Ya ulaşım kartını zaten nakit parayla dolduruyorsun ne alaka? Ben de öyle nakitsizliğe aman aman meraklı biri değilim ancak şu an madeni para ve banknotlarımızın kupürleri en iyi şekilde olsa bile toplu taşımada şoföre para uzatarak yapılacak bir ödeme yöntemi sürdürülebilir değil. Şoförlerin dikkatini dağıtabiliyor, para bozma, eksik para derdi olabiliyor. Kartlı sistemde şoför tüm dikkatini yola veriyor. Buna ek olarak hangi şehirde olursa olsun ulaşım kartı, mobil uygulama, banka/kredi kartı seçeneklerine ek olarak hatların tarifesine eşdeğer şekilde satılacak ve fiş üzerindeki karekod formunda olacak tek kullanımlık bilet uygulaması da yer alabilir.

Geri