Bmw İX5

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
BMW, geleceğin tek bir motordan değil, birden fazla güç teknolojisinden oluşacağına inanıyor. Tamamen yenilenen 5. nesil X5 de bunun en somut örneği.

💢ABD'deki Spartanburg fabrikasında üretilecek yeni X5; benzinli, dizel, şarj edilebilir hibrit (PHEV), tamamen elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli olmak üzere 5 farklı güç ünitesiyle satışa sunulacak. Böylece BMW tarihinde aynı model üzerinde beş farklı güç sistemi sunulan ilk otomobil olacak.

💢Bu strateji, BMW'nin tek bir teknolojiye bağlı kalmak yerine farklı pazarların ihtiyaçlarına göre tüm güç seçeneklerini aynı anda geliştirmeye devam edeceğini gösteriyor.

💢Yeni X5 40 xDrive ki muhtemelen Türkiye'ye gelecek olan 400 beygir güç üretirken, hidrojen yakıt hücreli versiyon ve V8 motorlu M Performance modeli de daha sonra ürün gamına eklenecek.

💢Bu arada yeni X5'in 'X' LED far imzası ilk bakışta bana Elon Musk'ın X platformunun logosunu hatırlattı. Elbette BMW'nin böyle bir amacı yok, ancak benzerlik dikkat çekiyor. Bakalım Elon Musk bu tasarımı görse ne düşünürdü?

Not: Yeni BMW X5'in Haziran 2027'de Türkiye'ye gelmesi planlanıyor. Ancak ABD üretimi olması nedeniyle içten yanmalı versiyonlar %35 ilave gümrük vergisine tabi olacak. Tamamen elektrikli ve PHEV versiyonlarının ise mevcut servis tebliği nedeniyle şimdilik Türkiye'ye ithal edilmesi mümkün görünmüyor.

Elektrikli versiyon 800 km üzerinde menzile sahip

X twitter Emre Özpeynirci

Ben pek beğenemiyorum artık bmw biraz garip oldu iç kısmı

20260630_220219.webp 20260630_220222.webp 20260630_220220.webp 20260630_220224.webp

Benzin, dizel, PHEV, elektrik ve hidrojen olarak çeşitli motor seçenekleriyle sunması güzel ama tipini hiç beğenmedim. Araba hariç her şeye benziyor. Karsan Jest bu arabadan daha yakışıklı 😂

Geri