Bursa Çevre Otoyolu

Otoyolumuz çok güzeldir trafik olmadığı zaman baştan sona çok kısa bir sürede bursayı geçebilirsiniz bursa 40 km çapa sahip bir şehir otoyol 60 km ama oda doldu artık nedeni ise 4 milyona yaklaşan nüfusa sadece 1 adet devlet yolunun yapılması 2.ana arter yok o yüzden otoyol doldu biran önce karayolları ve belediyenin bu yol üzerin de çalışmaya başlaması lazım.

Kuzey Çevre Yolu’na karşı Katlı Otoyol önerisi

2-yazi-icin-selcuk-kaynatmadan-kuzey-cevre-yolu-yerine-katli-otoyol-onerisi.jpg

Gündemde… Otoyolun İstanbul-İzmir yönlerinde Çevre Yolu geçişini devre dışı bırakmak üzere Kuzey Çevre Yolu projesi var.

Bu projeye karşı…

Selçuk Kaynatma’dan mühendis gözüyle alternatif öneri geldi:

“Otoyolda Selçukgazi Tüneli’nden sonra Bursa gişeleri var. Trafik sıkışıklığı da burada başlıyor. Yeni yol açmaktansa, tünel çıkışından itibaren otoyolun üzerine viyadüklerle yeni otoyol yapılmalı. Katlı otoyol daha fazla tarım alanı kaybını da önler.”
Kaynak: https://www.olay.com.tr/yazar/ahmet...rkli-kavsak-3-yildir-insaati-bekliyor-1387438

Öneri gerçekten ilginç

İstanbul'da örnek Mecidiyeköy viyadüğü var. Ülkemizde pek yaygın değil ama videolarda olsun görüyorum ABD'de sıkça böyle katlı yol kullanımda.

“Otoyolda Selçukgazi Tüneli’nden sonra Bursa gişeleri var. Trafik sıkışıklığı da burada başlıyor. Yeni yol açmaktansa, tünel çıkışından itibaren otoyolun üzerine viyadüklerle yeni otoyol yapılmalı. Katlı otoyol daha fazla tarım alanı kaybını da önler.”

Bursaya viyadük üzeri yolmu yapacakmış bakanlık öneriyi veren beni baya güldürdü :D Olması gereken bu proje bu arada onda sorun yok ama bursaya bir kavşağı bile çok gören bir ulaştırma bakanlığı var böyle bir çözümle geleceklerini hiç sanmıyorum.

Geri
Üst Alt