Bursa İznik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berktuğ

WT Moderatör
Puanlar
1,194
Başkan Bozbey: "İznik'in mirasına sahip çıkıyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, II. Murad döneminde Mahmut Çelebi tarafından 1422-1423 tarihinde yaptırılan İznik Mahmud Çelebi Camii’nin haziresinde bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

8500 yıllık arkeolojik dönemden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar, birçok değeri bünyesinde barındıran Bursa’nın ayrıcalıklı eserlerini özgün kimliklerine kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. II. Murad döneminde Mahmut Çelebi tarafından 1422-1423 tarihinde yaptırılan İznik Mahmud Çelebi Camii’nin haziresi, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına bağlı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım ve onarım çalışmaları sonucunda daha sağlıklı ve görünür hale geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç ve belediye yöneticileriyle birlikte İznik Mahmud Çelebi Camii’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cami içerisinde ve hazire alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bozbey, çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve mezar bakımları tamamlanan bölgenin İznik’e değer kattığını söyledi. Kentin tarihi mirasına sahip çıktıklarını belirten Başkan Bozbey, “İznik Mahmud Çelebi Camii Haziresi’nin bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak kent tarihine önemli bir katkı sunduk. Osmanlı dönemi mezar taşlarının özgün süslemeleriyle dikkat çeken bu hazire, Çandarlı ailesi başta olmak üzere İznik’in önde gelen isimlerinin kabirlerine ev sahipliği yapıyor. Yapılan düzenlemelerle, bu kıymetli mirası gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. İznik’in mirasına sahip çıkıyoruz” dedi.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi

35339_MTY3ZDdkND.webp

35339_MTY3ZDdkND.webp

35339_MTY3ZDdkND_1.webp

35339_MTY3ZDdkND_2.webp

35339_MTY3ZDdkND_3.webp

35339_MTY3ZDdkND_4.webp

35339_MTY3ZDdkND_5.webp

35339_MTY3ZDdkND_6.webp

35339_MTY3ZDdkND_7.webp

Minik gönüllülerden İznik’te sahil temizliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Doğa için buluşuyoruz’ temasıyla düzenlediği ‘Çevre Haftası Şenliği’ kapsamında ilkokul öğrencileri tarafından İznik İnciraltı Halk Plajı’nda kıyı temizliği yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Çevre Haftası Şenliği’, kentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle sürüyor. ‘Doğa için buluşuyoruz’ temasıyla hazırlanan programlar kapsamında Park Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama Yapım Şube Müdürlüğü tarafından İznik İnciraltı Halk Plajı’nda atık toplama etkinliği düzenlendi. Kıyılardaki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliğe, İznik Elbeyli İlkokulu öğrencileri katıldı. Minik gönüllüler ellerine çöp poşetlerini alarak sahildeki atıkları büyük bir titizlikle topladı. Sahil temizliğinin ardından minikler sahilde Çevre Andı okuyarak şarkılar söyledi.
Sahil temizliği sonrasında öğrenciler, İznik Bursa MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezerek, su artıma süreçlerini izledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
1748588524304.webp
1748588561202.webp

İznik İçin 200 Milyon TL'lik Projelerin İmzası Atıldı

İznik Belediyesi ile Yılport Holding arasında toplam değeri 5 Milyon Dolarlık, 200 milyon TL değerinde olan iki büyük projenin protokol imzaları atıldı. Sponsorluk desteğiyle hayata geçirilecek İznik Abdulvahap Projesi ve Kütüphane Projesi, ilçenin tarihi ve kültürel kimliğine önemli katkılar sağlayacak.

Yılport Holding’in İstanbul’daki merkez binasında düzenlenen imza törenine; Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, İznik Kaymakamı Arif Karaman, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Türk Afrika Yatırım ve Ticaret Konsorsiyum Kurucu Başkanı Emin Çakmak, AK Parti İznik İlçe Başkanı İnanç Şahin, Senper İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Doğan ve holding yetkilileri katıldı.

Her iki projeye sağlanan 200 milyon TL’lik sponsorluk desteğine ilişkin sözleşmeler, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ile Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İznik’imiz için çok değerli iki projeye imza attık. Hem manevi değerlerimizi yaşatacak Abdulvahap Projesi hem de geleceğe ışık tutacak Kütüphane Projesine destekleri için Yılport Holding’e ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım’a İznik halkı adına teşekkür ediyorum,” dedi.

Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ise, İznik’e katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Toplumsal fayda sağlayacak bu projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz. İznik gibi köklü bir şehirde bu çalışmalara destek vermek bizim için önemli bir sorumluluk,” ifadelerini kullandı.

Abdulvahap Projesi, ilçenin manevi turizmini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Kütüphane Projesi ise eğitim, kültür ve gençlik faaliyetlerinin merkezi olacak.

Geri