Bursa - Burulaş veya ÖHO'ya Yeni Hat Önerileriniz

B17B aslında o işi görüyor, ama tabiiki elverişsiz bir güzergahı var.
Amaç b24 yoğunlunu azaltmak ama çoğu kişi Korupark'tan yunuseliye,Yunuseliden fsm gibi amaçlarla kullandığı için tıka basa doluyor
o yüzden ben bu hatlar çevresinde yaşadığım için metro kullanıyorum ;)
en azından benim istediğim sistem gerçekleşiyor otobüse binemem/kaçırırım korkusu yüzünden metro kullanıyor insanlar
B17A gibi acemlerden kalkan hat olunca metro kaçırma korkusu da olmuyor tabii(zamanında kalkarlarsa)

Peki neden ki? ne istemişler bu hattan?
utanmasalar diğer terminal hatları da geçicek
zaten atakla işletiliyor bari rahat bıraksınlar
Özel Halk Otobüslerinin işletim anlayışı gerçekten açık konuşmak gerekirse çok sıkıntılı maalesef.

Elimde şu kadar hat var, yada bu hatlar bana yeterli fazlasına ihtiyacım yok gibi birşey onlarda işlemiyor hiçbirşekilde.
Yunuseli,Hasanağa Toki, Beşevler, FSM gibi pekçok bölgede hat olarak üstün oldukları için ''Bizim bölgemiz'' olayı var.
Bundan dolayı bu bölgelerde A,B,C,F nolu hatları işletsinler, M nolu hat açılsın hemen onuda işletmek isterler. Çünkü ''onların bölgesi''

Yanlış aktarmak gibi olmasın ben tam bu konuya hakim değilim ama zamanında Terminal'de Özel Halk Otobüslerinin çokça olması fakat sonrasında Terminal kalkışlı ellerinde
hiçbir hattın kalmayışıda ''97A'' hattını almak istemelerindeki önemli rol oynayan unsurlardan birisi diye biliyorum. Yenikent gibi direkt çöktükleri bir bölgede kendilerinden başka
kimseyi, bu düşünce yapısı ile istememeleride bence çok normal(!) :D

97A Hattının işletmeye başladıklarından beridirde bu hatta olan ilgiyi arttırmak için kullandıkları bir propaganda var
''Yunuseliye 97 Hattından daha hızlı varın.''
''Yunuseliye gitmek için vakit kaybetmeyin''
gibi komik ama işe yaramayan bazı şeyler :D

Peki neden ki? ne istemişler bu hattan?
utanmasalar diğer terminal hatları da geçicek
zaten atakla işletiliyor bari rahat bıraksınlar

Bursa Özel Halk Otobüsleri öyle bir oluşum ki,

Onların aktif taşımacılık yaptığı -örneğin- Yunuseli, Emek, Ataevler, İhsaniye vb. bölgelerden bir hat olsa, o bölgelerden yolcuyu toplayan otobüs başka hiçbir yerde durmayıp Gemlik'e gitse ÖHO yine rahatsız olur.

Burulaş filosunda klimasız, yüksek taban otobüsler varken, yazın kliması olan çoğu Burulaş aracında klimalar arızalı iken, Burulaş şoför kadrosu nitelikli değilken, Burulaş'taki Karsan Jest+ minibüs sayısı fazla iken ben ÖHO'ya vs. kızamam.

Bak bugün G2 hattında çalışması gereken sözleşmeli araçlardan 16 ACF 690 (Jest) hatta çıkamayınca Burulaş'tan 16 ALB 566 Jest geldi. Kestanelik'e 8 metre sokamazsın. Ama filo araç dengesi iyi kurulmadığı için halihazırda 8 metre girebilen 16S, 30, 19A gibi hatlara Jest sokulması yine Özel Halk Otobüsleri'ne tepki göstermemiz konusunda elimizi kolumuzu bağlıyor. Kızsan adam Burulaş'ı örnek gösterecek.

Ben Bursa şehir içi ulaşımından o kadar umutlu değilim. Bir şeylerin düzelmesi imkansız değil ama konu Bursa olunca nedensizce zor oluyor.

Amaç b24 yoğunlunu azaltmak ama çoğu kişi Korupark'tan yunuseliye,Yunuseliden fsm gibi amaçlarla kullandığı için tıka basa doluyor
B24 Hattının yoğunluğunu alternatif hatta açsan, kısaltsanda çözemezsin ne yazık ki.

B24 gerçekten önemli ve stratejik konumlardan geçen çok değerli bir hat aslında, Özel Halk Otobüslerininde hali ile elindeki en büyük cevheri :)
Bu geçmiş olduğu konumlar arasında, geçtiği diğer yerlerin yolcusunun sıkça git-gel yaptığı yerler oldukça fazla. Alternatif açsanda orjinali yine rekor kırmaya devam eder.

Özel Halk Otobüslerinin işletim anlayışı gerçekten açık konuşmak gerekirse çok sıkıntılı maalesef.

Elimde şu kadar hat var, yada bu hatlar bana yeterli fazlasına ihtiyacım yok gibi birşey onlarda işlemiyor hiçbirşekilde.
Yunuseli,Hasanağa Toki, Beşevler, FSM gibi pekçok bölgede hat olarak üstün oldukları için ''Bizim bölgemiz'' olayı var.
Bundan dolayı bu bölgelerde A,B,C,F nolu hatları işletsinler, M nolu hat açılsın hemen onuda işletmek isterler. Çünkü ''onların bölgesi''

Yanlış aktarmak gibi olmasın ben tam bu konuya hakim değilim ama zamanında Terminal'de Özel Halk Otobüslerinin çokça olması fakat sonrasında Terminal kalkışlı ellerinde
hiçbir hattın kalmayışıda ''97A'' hattını almak istemelerindeki önemli rol oynayan unsurlardan birisi diye biliyorum. Yenikent gibi direkt çöktükleri bir bölgede kendilerinden başka
kimseyi, bu düşünce yapısı ile istememeleride bence çok normal(!) :D

97A Hattının işletmeye başladıklarından beridirde bu hatta olan ilgiyi arttırmak için kullandıkları bir propaganda var
gibi komik ama işe yaramayan bazı şeyler :D
Zenginin gözünü doyurmak zordur her hattı araç sayısına bakmadan almak istiyorlar buda ileride onları zarara sokacaktır maliyetlerini çok artıracak farkında değiller herhalde, ellerindeki araç sayısına göre en ideal hatları alsalar yeterli, bölgedeki kalan hatları burulaş veya başka özel şirket bile işletse ekmek yer herkes koskoca şehirde ,emirhan beyin de dediği burulaş daha kurallara uymazken yaş sınırı dolan yüksek tabanlı klimasız araç çalıştırırken,mikrobüs araç alırken imam osurursa cemaat ne yapmaz sözünü hatırlatıyor

imam osurursa cemaat ne yapmaz sözünü hatırlatıyor

Bunu ben diyemedim tabii. Beni anlayıp söylediğin için teşekkür ederim 😅

Şehirler her gün gelişiyor, değişiyor. Şehir Hastanesi açıldıktan sonra mesela H kodlu hatlar hayata geçti ve hepsine rağbet var.

Bu şehirde toplu taşıma bakımından Burulaş'a da ÖHO'ya da minibüsçüye de sözleşmeliye de ekmek çıkar. Daha talep olup açılmayan hatlar, potansiyeli henüz fark edilmemiş güzergahlar var.

Mevzu burada hangi yüklenici olursa olsun insanların toplu taşımaya olan mecburiyetini suistimal etmemek, yaptıkları işin kelebek etkisine sahip olduğunu¹ unutmamak, ahilik bilmek. İnsanların fazla bir beklentisi yok. A noktasından B noktasına sağ salim, refah içinde gidip gelebilmek.

¹ Kelebek etkisi = çok küçük bir şeyin büyük ve öngörülemez sonuçlarının olması. Yani örneğin bir ÖHO'nun işini iyi yapmaması sebebiyle toplu taşımayı kullanamayan, sorun yaşayan bir vatandaşın işine sürekli geç kaldığı için işten atılması, hastane randevusuna yetişemeyen hastanın mağdur olması, öğrencinin yok yazılması vs.

Bir keresinde Fethiye metro istasyonunda, okula gitmek için neredeyse 9,10 tane B34 beklemiştim.
En sonunda ben biraz kurnazlık yapıp gelene zar zor binip gitmiş ve okula 10 dakikaya yakın geç kaldım diye yarım gün yok yazılmıştım. Kanayan yaramdır ;)

Şoför koltuğundan gerisi düşünmeyen okusun ders alsın ama rahatına düşkün olduğu için kendi bile oturmuyor o şoför koltuğuna, araçta şoför çalıştırıyor. Sonra da "maliyetler arttı."

Bir keresinde Fethiye metro istasyonunda, okula gitmek için neredeyse 9,10 tane B34 beklemiştim.
En sonunda ben biraz kurnazlık yapıp gelene zar zor binip gitmiş ve okula 10 dakikaya yakın geç kaldım diye yarım gün yok yazılmıştım. Kanayan yaramdır ;)
O yüzden ben metro ile gidiyorum artık ;)
Eskiden 8l ilk durağında olduğum için oturacak koltuk buluyordum ama otobüsler geç gelmeye başladı her durakta bir otobüslük insan birikmeye başladıkça insanlar metroya kaydı(ben dahil)
Hatta hatırlıyoyorum emekteyken akpınarda okuyan arkadaşımla gidiyorduk o gün ona sorunca taa emek karakoluna kadar yürüyüp 31a ya bindigini söyledi
Ben de aynı şekilde ordan koruparka yürüyüp metroya bindim
Zayen lgs süreciydi okula da sürekli geç kalmaya başlamıştım bu yüzden
Allah'tandır ortaokuldaydım devamsızlıkta çok sıkıntı değildi
O zaman abonmanım vardı keske acımasaydım her türlü otobuse binip metroya gitseydim :ROFLMAO:
Neyseki artık metro kullanıyorum ve bunlarin hiçbiri yaşanmıyor hem dolu degil hemde trafik falan yok
Uzun hat ne zaman binerim?otobüs aşkım tutar boş saattir okul zamanı değildir binerim
Veya mudanya caddesindeki gürültüden uzaklaşmak isterim o zaman binerim onun harici boş
Burada uzun hat ile olan sitemimi etmiş bulunmaktayım

Son düzenleme:
şimdi sana soru; sen terminalden yunuseliye elindeki valizlerle 12m aracı olan 97yemi, yoksa 8m atak olan 97a mı?
Ben olsam direkt 97 seçerdim dereçavuşköyden geçmesine rağmen

şimdi sana soru; sen terminalden yunuseliye elindeki valizlerle 12m aracı olan 97yemi, yoksa 8m atak olan 97a mı?
Ben olsam direkt 97 seçerdim dereçavuşköyden geçmesine rağmen
Ben hat solo mu, jest mi takılmıyorum. Beni gideceğim yere götürsünde, ha solo ha jest gelmiş bana fark etmez.
97A boş olur ve ihtiyacımı görüyorsa onu, 97 boş olursada onu tercih ederdim.

7B, 7C, 7S Hatlarını birleştirdiğim revizyonum;
B15.webp

Akçalar'da 7B ve 7C hatlarının gerçekten çok yetersiz ve işlevsiz kaldığını düşünüyorum.
Bundan dolayı 3 hattı birleştirerek tüm gün 45 dakikada bir çalışabilecek şekilde düzenledim.

Ben hat solo mu, jest mi takılmıyorum. Beni gideceğim yere götürsünde, ha solo ha jest gelmiş bana fark etmez.
ben olsam solo binerdim jest olursa binemem zaten
yani binmek için 5-6 otobüs geçmesi gerek kendim örneklerimden batı hatlarındaki
batı öhoda mts olmasından dolayı o bölgeler kanser
ya uzun hat kullanacaksın yada metrodan uzun hatta falan biniceksin
yada metrodan yürüyeceksin
doğu bölgesinde hak veriyorum kullanılmıyor ama yoğun yolcu talebi olan hatlarda öho düzenleme yapması gerek acilen

Eğer bavullarlaysam jeste soloya takılırım jestte bavulları koyacak yer mi var hele araç dolu ise tam bir eziyet

Allahtan araçlar yüksek taban değil

Geri