Bursa - Burulaş'ın Habaş (HBS) 12 M Elektrikli Otobüsleri

Bu zat-ı sınaigaz'ın alımı devam ederse ve 55 aracın tamamı bundan olursa, 594, 595, 596 ve 597'ye özene özene bakarım her gördüğümde. Bursa için hiç uygun bir araç değil!! Bu karardan geri dönülsün, 1 taneyle kalsın.

Terminal - Buttim İstasyonu arası deneyimledim. @Emirhan Sevdalı dediği gibi kompresör sürekli devreye giriyor. Elektrikli araçta neden elektrikli kapı yok anlamak zor. TRİM SESLERİ ÇOK FAZLA. Koltukları rahat değil. Ayrıca araç her durduğunda BMC'nin duracak sesinin ard arda ötmesine de anlam veremedim. Karsan Atak'ta kapılar açılınca öter ya durmadan, o minvalde bir şey. Bu aracın alımı devam ederse belediyemiz de bir süre sonra pişmanlık duyacaktır diye düşünüyorum. Geliştirilmesi gereken çok şeyi var. Özellikle şu BMC'nin duracak sesini duyduğumda aklıma 'toplama karoserci otobüsü' benzetmesi geldi. Ayrıca iç kısımlarda İstanbul ÖHO'daki otobüslerde İstanbul silüeti olurdu. Bize de ona uygun bir şey yapmak yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu yapıştırmayı uygun görmüşler.

Uzun lafın kısası. Eğer elektrikli otobüs alınacaksa lütfen ama lütfen Karsan... Hiç değilse tanıdığımız bir isim ve fabrikası da 2 adım ötede burada.

Ekli dosyayı görüntüle 57996
Acaba araç direkt banttan indiği şekilde hazır vardı da bu şekilde mi gönderdiler fabrikada bu şekilde vardı da yoksa gerçekten iç tasarımda mesela Kayseri için üretilende Kayseri Büyükşehir Logosu aracın o iç kısımlarına CNC ile yapmışlardı.

Bu zat-ı sınaigaz'ın alımı devam ederse ve 55 aracın tamamı bundan olursa, 594, 595, 596 ve 597'ye özene özene bakarım her gördüğümde. Bursa için hiç uygun bir araç değil!! Bu karardan geri dönülsün, 1 taneyle kalsın.

Terminal - Buttim İstasyonu arası deneyimledim. @Emirhan Sevdalı dediği gibi kompresör sürekli devreye giriyor. Elektrikli araçta neden elektrikli kapı yok anlamak zor. TRİM SESLERİ ÇOK FAZLA. Koltukları rahat değil. Ayrıca araç her durduğunda BMC'nin duracak sesinin ard arda ötmesine de anlam veremedim. Karsan Atak'ta kapılar açılınca öter ya durmadan, o minvalde bir şey. Bu aracın alımı devam ederse belediyemiz de bir süre sonra pişmanlık duyacaktır diye düşünüyorum. Geliştirilmesi gereken çok şeyi var. Özellikle şu BMC'nin duracak sesini duyduğumda aklıma 'toplama karoserci otobüsü' benzetmesi geldi. Ayrıca iç kısımlarda İstanbul ÖHO'daki otobüslerde İstanbul silüeti olurdu. Bize de ona uygun bir şey yapmak yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu yapıştırmayı uygun görmüşler.

Uzun lafın kısası. Eğer elektrikli otobüs alınacaksa lütfen ama lütfen Karsan... Hiç değilse tanıdığımız bir isim ve fabrikası da 2 adım ötede burada.

Ekli dosyayı görüntüle 57996

Uzun uzun aracı eleştiremeyeceğim ama eleştirinin son kısmındaki "logo yapıştırma" mevzusu bana bu aracın sanki Burulaş tarafından istekle alınmadığını, alan herhangi bir kurumun beğenmeyip Burulaş'a sattığı / hibe ettiği ya da Habaş'ın alıcı bulamayıp Burulaş'a sattığı / hediye ettiği izlenimini veriyor. Başka açıklama bulamadım.

Uzun uzun aracı eleştiremeyeceğim ama eleştirinin son kısmındaki "logo yapıştırma" mevzusu bana bu aracın sanki Burulaş tarafından istekle alınmadığını, alan herhangi bir kurumun beğenmeyip Burulaş'a sattığı / hibe ettiği ya da Habaş'ın alıcı bulamayıp Burulaş'a sattığı / hediye ettiği izlenimini veriyor. Başka açıklama bulamadım.
Bedava mal göz çıkarmaz 😂

Bmc ve temsa 85 tane geldiğinde de aynıları burada söylendi 2017 model araç mı alınır sağlam değil Mercedes niye alınmadı filan diye. 6 senedir araçlar çalışıyor
Daha 1 tane alındı sorunlu çıksa da bir şey olmaz elektrik altyapısı zaten her bölgede yok 38 F1 gibi hatlarda çalışacak bu araçlar zorlu bir güzergahı yok

Bmc ve temsa 85 tane geldiğinde de aynıları burada söylendi 2017 model araç mı alınır sağlam değil Mercedes niye alınmadı filan diye. 6 senedir araçlar çalışıyor
Daha 1 tane alındı sorunlu çıksa da bir şey olmaz elektrik altyapısı zaten her bölgede yok 38 F1 gibi hatlarda çalışacak bu araçlar zorlu bir güzergahı yok
Şarj istasyonları oluşturulacaktır burulaş tarafından özellikle ana duraklara konacak 50-100 tane elektiriklinin lafı bile olmaz filoda

Habaş'a ben direkt Temsa Avenue benzetmesi yaptım. Temsa'nın çalıştığı yerde Habaş ta çalışır hatta bir sorun çıkarsa dizel dönüşüm yapılabilir çünkü motor odası falan var bu aracın dizelle aynı kasa.

Biba, yıl sonuna kadar 4 elektrikli otobüsün daha filoya dahil edilmesinin planlandığını, 2027 yılının ilk yarısında ise toplam sayının 50'ye çıkarılacağını söyledi. Böylece terminal hatlarının tamamında elektrikli otobüslerin hizmet vermesi hedefleniyor.
662 nin plaka 16 aac 662
663 664 yakında belli olur en ucuz araçlar temsa akia habaş gelen habaş kayseri iptale benziyor tasarımolarak sonraki alımları bunlardan bekliyorm1791053799969.webp

Söylentilere göre 2.habaş elektirikte gelmiş sağdan soldan habaş topluyor burulaş :D

Söylentilere göre değil

662 nin plaka 16 aac 662
663 664 yakında belli olur en ucuz araçlar temsa akia habaş gelen habaş kayseri iptale benziyor tasarımolarak sonraki alımları bunlardan bekliyormEkli dosyayı görüntüle 58006

Bu mesaja göre.

"Burulaş elektrikli alsın elektrikliye hâlâ doğru dürüst yönelmedi." dediniz alın elektrikli Habaş'lar geliyor.

662 nin plaka 16 aac 662
663 664 yakında belli olur en ucuz araçlar temsa akia habaş gelen habaş kayseri iptale benziyor tasarımolarak sonraki alımları bunlardan bekliyormEkli dosyayı görüntüle 58006

Hayırlı olsun. Habaş bu araçlarda diğer elektrikli otobüslerden farklı olarak bataryayı motor odası olarak gördüğümüz bölüme yerleştirmiş. Bu da ağırlık merkezinin içten yanmalı motorlu otobüsler gibi arkada olmasını sağlamış. Bu yüzden bataryası tavanda olan otobüsler gibi özellikle dur kalklarda yığılma yapmıyor. Bu özelliğini çok sevdim aracın. Hatta bu yüzden 4/10 olarak verdiğim puanı 5/10 yapabilirim bak şimdi fark ettim.

Kayseri eğer iptalse sipariş iptali mi alıyoruz anlamadım, ama onların iç tasarımları biraz daha farklıydı belli ederdi kendini herhalde. Fuar aracı olduğunu söyleyen vardı 661 için ama sanmıyorum. 2. araç 662 de hayırlı olsun ayrıca.
Kayseri için üretilen modeller bu şekilde. Haber sitesinin birinde buldum bende.

1791060819162.webp 1791060860328.webp

Videoyu detaylı izledim tekrardan eline sağlık. İlk başta ufak bir ses geliyordu onu tam anlayamadım. BMC kapı sesini duyunca ister istemez bir gülme tuttu. Sesli anonsun gelmesi güzel birşey bu arada. Kapılar açılınca arka kapılar BMC kapı sesi gelmesi saçma olmuş ama o duracak sesi değil mi normalde ? Araçta bir ses geliyor tuhaf o duracak sesi mi onu anlamaya çalıştım sonra bir Duracak sesi olarak BMC'nin sesini duydum. Araçtaki sesler o kadar tuhaf ki hani arıza mı oldu veya araç hacklendi falan mı diye düşünürüm 🤣. Videodan da anlaşılıyor ki Temsa Avenue'deki o trim sesi net duyuluyor. Araç ilk etapta sessiz sandım Karsan'daki gibi ama o hızlanma sesi ve hız sesini duyunca motor sesi varmış gibi geliyor. Araçta sinyal sesi yok mu diye bir sorguladım ?

Kalite kontrolcü geldi.

Kontrol var ama kalite pek yok. Araç trim sarsıntılarından dolayı Temsa Avenue izlenimi veriyor. Göstergedeki muhtelif uyarılara ses efekti atamışlar araç sık sık tuhaf sesler çalıyor. (BMC duracak sesi gibi). Şaşırtıcı şekilde tavan trimleri sağlam. Tavan kapağı camlı değil, Mercedes'ler gibi. Motor seri ayrıca araçta dizel otobüs gibi motor odası var muhtemelen elektrikli portal aks yerine normal elektrik motoru kullanmışlar. Ama kapılar dahil birçok donanım havalı olduğu için sık sık kompresör devreye giriyor ve maalesef gürültülü. Özele ve küçük belediyeye gider ama büyükşehirleri üzer.

Araca genel olarak 4/10 puan veriyorum.

Videoyu detaylı izledim tekrardan eline sağlık. İlk başta ufak bir ses geliyordu onu tam anlayamadım. BMC kapı sesini duyunca ister istemez bir gülme tuttu. Sesli anonsun gelmesi güzel birşey bu arada. Kapılar açılınca arka kapılar BMC kapı sesi gelmesi saçma olmuş ama o duracak sesi değil mi normalde ? Araçta bir ses geliyor tuhaf o duracak sesi mi onu anlamaya çalıştım sonra bir Duracak sesi olarak BMC'nin sesini duydum. Araçtaki sesler o kadar tuhaf ki hani arıza mı oldu veya araç hacklendi falan mı diye düşünürüm 🤣. Videodan da anlaşılıyor ki Temsa Avenue'deki o trim sesi net duyuluyor. Araç ilk etapta sessiz sandım Karsan'daki gibi ama o hızlanma sesi ve hız sesini duyunca motor sesi varmış gibi geliyor. Araçta sinyal sesi yok mu diye bir sorguladım ?
Şeytan gibi gidiyor valla ismini şeytan koyalım benziyorda 😂

Geri