Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve modern ulaşım vizyonu doğrultusunda 9 Temmuz itibarıyla filosuna 2 adet daha Karsan e-ATA elektrikli otobüs ekledi. Böylece kent içi ulaşımda karbon ayak izinin azaltılması ve sürdürülebilir toplu taşıma hedeflerine bir adım daha yaklaşıldı.
%100 elektrikli altyapıya sahip Karsan e-ATA modelleri; sessiz çalışması, sıfır emisyon değeri ve yüksek yolcu konforu ile şehir hayatına değer katıyor. Yeni araçlar özellikle yoğun hatlarda hizmet vererek hem çevreye hem kent ekonomisine katkıda bulunacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni vizyoner yatırımları ve çağdaş ulaşım hamleleri için tebrik ediyoruz.
@sgiray.16
Şu kasa konusunda kimse güleryüzün eline su dökemez trim sesi en az onlarda duyuyorum e-atalar daha yepyeni araçlar bu kadar çabuk bozulmaları düşündürücü gerçekten.Ben olsam mercedes ve güleryüz dışına çıkmam artık.Siz yine de toplu taşımada bir şey yiyip içmeyin ama konumuz o değil, 597'den baya trim sesi geliyor aşırı sarsılıyor araç. Gidişat iyi değil.
Güleryüz koltuk düzeni hiç iyi değil tüm koltuklar yukarıda yaşlılar çok zorlanıyorŞu kasa konusunda kimse güleryüzün eline su dökemez trim sesi en az onlarda duyuyorum e-atalar daha yepyeni araçlar bu kadar çabuk bozulmaları düşündürücü gerçekten.Ben olsam mercedes ve güleryüz dışına çıkmam artık.
Öyle evet ama kasa anlamında en sağlamı araçlar dağılmıyor.Temsa ve karsanlar maalesef kasa yapısı olarak problemliler kalite düşük verilen para aynıysa ben güleryüz alırım.Güleryüz koltuk düzeni hiç iyi değil tüm koltuklar yukarıda yaşlılar çok zorlanıyor
Öyle evet ama kasa anlamında en sağlamı araçlar dağılmıyor.Temsa ve karsanlar maalesef kasa yapısı olarak problemliler kalite düşük verilen para aynıysa ben güleryüz alırım.
Havuzu daraltıp 4 lü koltuk eklenebilir gerekli bence . zannediyorum 2.nesil conectolar da vardı öyle koltuk
Vay arkadaş adamlar bizden çıkan otobüslerden 42 adet alıyor bizde ise bir hafta 93 de çalışıp kayıplara karışıyorKarsan'dan İtalya'ya 42 adet elektrikli otobüs ihracatı!İtalya'nın 40'tan fazla şehrine elektrikli otobüs/minibüs satan Karsan, 42 otobüslük yeni bir ihale kazandığını açıkladı.662 kWh LFP batarya ile 450 kilometre menzile ulaşan ve 135 yolcu taşıyabilen 18 metrelik e-ATA 18'ler 2026'nın yaz aylarında İtalya'nın Bari şehrine teslim edilecek.Karsan'ın Bursa'da ürettiği elektrikli otobüsler, her gün 20 saat çalışması gerekecek yoğun bir ulaşım güzergahında kullanılacak. Büyük batarya ve 300 kW DC şarj desteği sayesinde ihaleyi kazanan Karsan, bugüne kadar İtalya'ya 340 adet elektrikli otobüs ihraç etmeyi başardı.
X-Twittwer Dolubatarya
300Kw hızlı şarjla 2 saatte tam şarja ulaşıyor bataryasıda çok büyük tam bursalık otobüs.
Ekli dosyayı görüntüle 28160
Bugün 93 hattında takılıyordu İnşallah yüksek sayıda bir alım yaparlar E - Ata 18 denVay arkadaş adamlar bizden çıkan otobüslerden 42 adet alıyor bizde ise bir hafta 93 de çalışıp kayıplara karışıyor![]()
Şu otobüsü görmek nasıp olmadı yawBugün 93 hattında takılıyordu İnşallah yüksek sayıda bir alım yaparlar E - Ata 18 den
Şöyle 30 tane alınsa mükemmel olur bütün terminal hatlarına 18 metre gerek çünkü hatlar yeterince uzun özellikle 91-G falan ama benim 97 yi Geçit'e uzatma fikrim olursa 97 içinde körüklü lazım olur
Körüklü şart ama o yollarda gidebilirmi bir de o varKörüklü otobüs alımı olursa öncelik S2'de kim ne derse desin. O hattın acilen körüklüye dönüştürülmesi lazım.
S2 ve 93 komple e-ata 18 olmalı hatta H1 ve 1M hatlarıda umarım yeterli düzeyde alınır.Körüklü otobüs alımı olursa öncelik S2'de kim ne derse desin. O hattın acilen körüklüye dönüştürülmesi lazım.
İlerdie okula gitmek için H1 kullanmam gerekexek sanırım öyle bir his var şuanki okulumun tadilada veya dönüşüme gireceğini falan düşünüyorum öyle olursa Terminaldeki okula gideceğim sanırım. Sabahları H1 kullanmak nasıl deneyim o zaman tadarım belkiS2 ve 93 komple e-ata 18 olmalı hatta H1 ve 1M hatlarıda umarım yeterli düzeyde alınır.
Körüklü şart ama o yollarda gidebilirmi bir de o var
8 ayın ardından başlık yine aktif hale geldi![]()
S2 ve 93 komple e-ata 18 olmalı hatta H1 ve 1M hatlarıda umarım yeterli düzeyde alınır.
İşte bu fikirlerle gelin bende sevdim metroya paralel değilNe demek gidebilirdi? Eskiden S2 ile birlikte birçok hat körüklü otobüsle işletiliyordu.
93'ün mevcut güzergahında ekspres işletim gerekiyor bu arada. 93E (çevre yolu) değil bu demek istediğim. 93 güzergahından gidecek ama her durakta durmayacak.
Yurtlar (kalkış durağı) - Tıp Fakültesi (kampüsten çıkmadan önceki son durak) - Küçük Sanayi İstasyonu - Acemler İstasyonu - Bölge Adliye / Müftülük Tramvay Durağı - Terminal (son durak)
duraklarında indi bindi yapıp geri kalan duraklara yanaşmayacak, Tofaş'ın oradan meslek yüksekokulu cep yoluna girmek yerine dümdüz basıp Demirtaş kavşağından terminale girecek. Bence bu işletim çok iyi olur. Belirli saatlerde 93'ün bu varyantı çalışabilir.
O zaman bu hatta komple körüklü çalışıp çıkan otobüslerde çeper beslemelerine verilmeli. Ama terminal hatlarına da gerek onca yol solo otobüsle çekilmez.Ne demek gidebilirdi? Eskiden S2 ile birlikte birçok hat körüklü otobüsle işletiliyordu.
İşte bu fikirlerle gelin bende sevdim metroya paralel değil![]()
Veya 97E gibi hat olabilir Emek'ten Çevre yoluna oradanda Terminal'eAynı ekspres (her durakta durmayan hızlı çalışan hat mantığı) işletim 91, 91G, 17D gibi birçok hatta uygulanabilir
Eski forumdan @Gökhan Kaya abin hatırlar ben hep 17DE (17D ekspres) işletimi gereğini savunuyordum. Ekspres hatlar yolcuya da iyi gelir, tur süresini de kısaltır, aynı sayıda araçla daha sık / daha çok sefer düzenlenmesi sağlanır.
Hatta H1 Ekspres bile çıkarılabilir teknik olarak. Görükle ve Şehir Hastanesi'nde uygun güzergah planı ile H1 Ekspres bu iki bölgede tek duraktan yolcu alarak, Geçit'e ve Oksijen Tesisleri'ne girmeyerek direkt Terminal - Demirtaş tarafına gidebilir.