Emirhan Sevdalı
WT Kullanıcı
İncirli-itfaye arası binerdik davutkadı veya mesken dolmuşlarına o zamanlar çok popülerdi.Artık hiç görmüyorum şehir merkezinde.
Mesken dolmuşları artık yok. Zümrütevler Kurtbasan mollaarap çekirge Dikkaldırım Soğanlı dolmuşları hala aktif. Hatta geçen ay kent meydanı heykel dolmuşu bile gördüm seyrek sayıda olsa da var
Yine varmış baya hangi durakta çalışıyor bunlar.aktif dolmuş sayısı 100'ün altına düşmüş. Bir devir kapanıyor...
Kanalboyu, Soğanlı, Ortayol, Etibank, Sigorta, Mollaarap durakları aktif diye biliyorum. Bu sayıya Mustafakemalpaşa dolmuşları dahil mi bilmiyorum. Aldığım kaynak dolmuşların sayısı 100'ün altına düşüp 80-90 civarında olduğunu söylemişti.Yine varmış baya hangi durakta çalışıyor bunlar.
Hepsinin kalkması lazın artık çağdışı bir uygulama minibüslerinde en acilinden kartlı ulaşıma dönüşüp araç boylarını 8 metreye sabitlemesi lazım bursa ulaşımında tam entegrasyon gerekiyor artık.Kanalboyu, Soğanlı, Ortayol, Etibank, Sigorta, Mollaarap durakları aktif diye biliyorum. Bu sayıya Mustafakemalpaşa dolmuşları dahil mi bilmiyorum. Aldığım kaynak dolmuşların sayısı 100'ün altına düşüp 80-90 civarında olduğunu söylemişti.
Hepsinin kalkması lazın artık çağdışı bir uygulama minibüslerinde en acilinden kartlı ulaşıma dönüşüp araç boylarını 8 metreye sabitlemesi lazım bursa ulaşımında tam entegrasyon gerekiyor artık.
Aslında bunu ben Sakarya'da gördüm sanki ama nakit binişliydi ve İstanbul da dolmuş taksi vardı hatta hatırlıyorum aslında Vito,Transporter,Ford Tourneo gibi 8+1 araçlar ile ulaşım aslında hem rahat yolculuk yapılır. Kartlı sistemde veya dolmuş taksiden direkt mikrobüse geçilse bile yolcu kapasitesinin artması yolcu için avantaj sağlar.Son mil taşımacılığı veya randevulu taşımacılık gibi yurtdışındaki ulaşım yöntemleri aslında dolmuşlara entegre edilse güzel olabilir.
Ya da mevcut 4+1 ve geçilebilecek 8+1 araçlarla kartlı sistemde talep edilen güzergahlarda çalışabilirler. Hatlara da (Dolmuş Taksi) DT1 DT2... kodları verilebilir.
Büyük araçların girmekte zorlandığı bölgelerde minibüslere alternatif olarak bu araçlarla işletim yapılabilir.
Zümrütevler de aktifKanalboyu, Soğanlı, Ortayol, Etibank, Sigorta, Mollaarap durakları aktif diye biliyorum. Bu sayıya Mustafakemalpaşa dolmuşları dahil mi bilmiyorum. Aldığım kaynak dolmuşların sayısı 100'ün altına düşüp 80-90 civarında olduğunu söylemişti.
Gelecek yıl hepsi kalkar büyük ihtimal nakit taşımacılığı kaldırmaları lazım.Sahibinden'de Soğanlı durağına bağlı bir dolmuş ilanı gördüm. Açıklamada durakta 8 araç kaldığı yazıyordu.
Bu arada dolmuş sayısının 100'ün altına inmesi bilgisini teyitledim. Mustafakemalpaşa dolmuşları bu sayıya dahil değil, sadece merkezdeki dolmuşları kapsıyor.
Gelecek yıl hepsi kalkar büyük ihtimal nakit taşımacılığı kaldırmaları lazım.
Aynen ben nakit para yanımda taşımıyorum.Kartlı sistemde hata olmaz ama nakitte her zaman hata yapabilirsin parayı düşürebilirisin vsSana kalsa abi taksilerde de nakiti kaldırırsın![]()
Aynen ben nakit para yanımda taşımıyorum.Kartlı sistemde hata olmaz ama nakitte her zaman hata yapabilirsin parayı düşürebilirisin vs
| Banknot | Madeni |
|---|---|
| 20.000 10.000 5.000 2.000 1.000 500 | 100 50 25 10 5 1 |