Bence en iyisi Nilüfer belediyesi, planı askıya çıkarmalıGelecek ayki oturumda onay alır
Büyükşehir reddederse yine başa döner
Bence en iyisi Nilüfer belediyesi, planı askıya çıkarmalıGelecek ayki oturumda onay alır
Büyükşehir red etmedi gelen bir itiraz üzerine komisyona çekmişler gelecek ay itiraz görüşülüp karar sonrası oylamaya sunulur.Bence en iyisi Nilüfer belediyesi, planı askıya çıkarmalı
Her itirazla sekteye uğrarsa bu iş,hiçbir zaman sonuca varamaz ki.Büyükşehir red etmedi gelen bir itiraz üzerine komisyona çekmişler gelecek ay itiraz görüşülüp karar sonrası oylamaya sunulur.
Ahmet Bey . Ben oturumu bizzat kendim izledim.Bence en iyisi Nilüfer belediyesi, planı askıya çıkarmalı
Dsi sulama hattı revize olduktan bir ay sonra mı tekrar meclise gelecek, yoksa önümüzdeki ayki oturumda mı oylanacak ?Ahmet Bey . Ben oturumu bizzat kendim izledim.
Bu oturumda onaylancakti , baskan onaylicakken yeni parti meclis uyeleri dsi nini sulama hattinin revizesi olmasi lazim dedi ,
Bunun uzerine sartli bir sekilde onaylicaklardi ama Sahin Baskan bir daha bu konuyu tartismamak uzere duzeltelim ve bir daha gecikme olmasin dedi, sonrasinda da bir ay sonra bu plan gelicek artik Ekokente okeymiyiz dedi ,
Yani hukumet daha yapici olmazdi
Sevda hanim ,Onaydan sonra süreç nasıl işler bilgisi olan varmı
Olması gereken de bu, her itirazda başa dönülürse zaten, hiçbir zaman hayata geçemez bu proje.Sevda hanim ,
Coktan nilufer belediyesi 1/1000 lik planlari cizdi , bu karar buyuksegirin sorumlugunda olan 1/5000 lik planlarin , uygulama plani olan 1/1000'lik (nilufer belediyesinin sorumlulugudaki ) planlarin uyumlugunu onaylamak ,
Planlar gecen toplantida komisyona geri iade edildi (onaylanmadi), revize icin .Büyükşehir Belediye Meclisi, bir imar planını ya da dosyayı komisyona (örneğin İmar Komisyonu) geri iade ettiyse, bu dosya genellikle aynı ayın sonraki meclis birleşimlerinde veya en geç bir sonraki ayın meclis toplantısında düzeltilerek yeniden meclis gündemine getirilir .Simdi planlar komisyondan cikinca ve meclisteki onumuzdeki ay toplantisinda (2. oturum) onaylayinca , nilufer belediyesi planlari askiya cikarcak. Aski suresi 1 ay surucek bu zaman icinde millet itiraz haklarini kullanicak . Nilufer belediyesi de bu itirazlar uzerinden 15 gun icinde millete geri donus yapicak . Hersey normal giderse Kasim sonu bolge imara acilacak ve insaat sureci baslicak .
Tabi uzlasamama durumda , milletin bunu mahkemeye tasima ihtimali var. Ama mahkeme artik bir iptal veremez , cunku butun itirazlar daha onceden yapilmisti ve plan her konuda mahkemeye tasinamiyacak evreye geldi . Boyle bir durumda ek (3 -4 ay uzayabilir) .
Umarim herseyi aciklamisimdir
Saygilar