Hayatını eğitime adamış, eğitim alanında birçok başarıya imza atmış olan Mütevelli Heyeti Başkanımız Gıyasettin Bingöl’ün, Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kazandırmak hedefi doğrultusunda Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı kurulması kararlaştırıldı. Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşu 04.02.2017 tarih ve 29969 sayılı yasa Resmî Gazetede ilan edildi.
Vakıf, 2017-2019 döneminde Bursa’da sivil ve resmî kurumlar ile "Nasıl bir Üniversite" konusunda sayısız arama konferansı düzenledi.
Elde edilen bilgi ve talepler ışığında 2019 yılında inşaatına başlanan Mudanya Üniversitesi, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 11.03.2022 tarihinde TBMM'den oy birliği ile kanunlaşarak kuruldu.
Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı, resmi olarak BNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Bursa Sınav Okulları kurucusu Gıyasettin Bingöl Başkanlığında, 04.02.2017 tarih, 29969 sayılı yasa ile kurulmuştur. Vakıf, her düzeyde eğitim ve kültür hizmeti vermektedir.
Vakfın Amacı
Her düzeyde eğitim-öğretim kurumları, okullar, enstitüler, araştırma, uygulama ve eğitim merkezleri, teknoloji kuluçka merkezleri, laboratuvarlar, kütüphaneler, müzeler, yurt ve pansiyonlar, her türden sosyal ve spor tesisleri kurmak, sergi ve fuar alanları açmak ve etkinlikler düzenlemek;
Eğitim kurumları ile iş birliği yapmak, onlara katkı sağlamak ve desteklemek,
Eğitim almakta olan bireyler ve mezunları arasında sosyal dayanışmayı desteklemek, onların bilinçli birey ve katılımcı dinamizme sahip olmalarına katkı sağlamak,
Türk toplumunun eğitsel, sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine hizmet etmek,
Gençlerimizin, çağın gerektirdiği eğitim araç ve bilgi teknolojilerini kullanarak muhakeme, problem çözme, eleştirel düşünme özelliklerine sahip birey olarak yetişmelerine katkı vermek,
Yine gençliğin, Türk kültür ve medeniyetinin geçmiş ve gelecek bağlarını kurup, sevilmesine ve kabul görmesine katkı sağlayacak yeterlilikte eğitim-öğretim almasına zemin hazırlayarak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesini ve refaha ulaşmasına imkân ve katkı sağlamaktır.
Enstitü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Fakülteler
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yabancı Diller Bölümü
Mudanya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü üniversitemizin İngilizce eğitim veren bölümlerine yerleşen öğrencilerden İngilizce bilgi ve beceri düzeyi bu bölümlerdeki dersleri akademik düzeyde izleyebilecek yeterlilikte bulunmayan adaylar için, eğitimleri boyunca ve mezuniyet sonrası hayatlarında ihtiyaç duyacakları İngilizce becerilerini hedeflenen düzeyde geliştirmeye yönelik bir programdır.
Meslek Yüksekokulları
Meslek Yüksekokulu
Vakıf, 2017-2019 döneminde Bursa’da sivil ve resmî kurumlar ile "Nasıl bir Üniversite" konusunda sayısız arama konferansı düzenledi.
Elde edilen bilgi ve talepler ışığında 2019 yılında inşaatına başlanan Mudanya Üniversitesi, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 11.03.2022 tarihinde TBMM'den oy birliği ile kanunlaşarak kuruldu.
Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı, resmi olarak BNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Bursa Sınav Okulları kurucusu Gıyasettin Bingöl Başkanlığında, 04.02.2017 tarih, 29969 sayılı yasa ile kurulmuştur. Vakıf, her düzeyde eğitim ve kültür hizmeti vermektedir.
Vakfın Amacı
Her düzeyde eğitim-öğretim kurumları, okullar, enstitüler, araştırma, uygulama ve eğitim merkezleri, teknoloji kuluçka merkezleri, laboratuvarlar, kütüphaneler, müzeler, yurt ve pansiyonlar, her türden sosyal ve spor tesisleri kurmak, sergi ve fuar alanları açmak ve etkinlikler düzenlemek;
Eğitim kurumları ile iş birliği yapmak, onlara katkı sağlamak ve desteklemek,
Eğitim almakta olan bireyler ve mezunları arasında sosyal dayanışmayı desteklemek, onların bilinçli birey ve katılımcı dinamizme sahip olmalarına katkı sağlamak,
Türk toplumunun eğitsel, sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine hizmet etmek,
Gençlerimizin, çağın gerektirdiği eğitim araç ve bilgi teknolojilerini kullanarak muhakeme, problem çözme, eleştirel düşünme özelliklerine sahip birey olarak yetişmelerine katkı vermek,
Yine gençliğin, Türk kültür ve medeniyetinin geçmiş ve gelecek bağlarını kurup, sevilmesine ve kabul görmesine katkı sağlayacak yeterlilikte eğitim-öğretim almasına zemin hazırlayarak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesini ve refaha ulaşmasına imkân ve katkı sağlamaktır.
Enstitü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz
- Endüstri Mühendisliği Tezsiz
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli
- Hemşirelik Tezli
- İşletme Tezli
- İşletme Tezsiz
- Psikoloji Tezsiz
Fakülteler
Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
- Bilgisayar Mühendisliği
- Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
- Endüstri Mühendisliği
- Endüstri Mühendisliği (İngilizce)
- Endüstriyel Tasarım
- Elektrik Elektronik Mühendisliği
- Elektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
- Ekonomi ve Finans
- Görsel İletişim Tasarımı
- İngiliz Dili ve Edebiyatı
- İşletme
- İşletme (İngilizce)
- Lojistik Yönetimi
- Psikoloji
- Psikoloji (İngilizce)
- Yönetim Bilişim Sistemleri
Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Beslenme ve Diyetetik
- Çocuk Gelişimi
- Dil ve Konuşma Terapisi
- Ebelik
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
- Hemşirelik
Yabancı Diller Bölümü
Mudanya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü üniversitemizin İngilizce eğitim veren bölümlerine yerleşen öğrencilerden İngilizce bilgi ve beceri düzeyi bu bölümlerdeki dersleri akademik düzeyde izleyebilecek yeterlilikte bulunmayan adaylar için, eğitimleri boyunca ve mezuniyet sonrası hayatlarında ihtiyaç duyacakları İngilizce becerilerini hedeflenen düzeyde geliştirmeye yönelik bir programdır.
Meslek Yüksekokulları
Meslek Yüksekokulu
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Anestezi
- Bilgisayar Programcılığı
- Dış Ticaret
- Dijital Dönüşüm Elektroniği
- Elektronik Haberleşme Teknolojisi
- Fizyoterapi
- Grafik Tasarımı
- İlk ve Acil Yardım
- Otomotiv Teknolojisi