Emirhan Sevdalı
WT Kullanıcı
Bu hat nostaljik tramvay değil normal tramvay değil sadece tramvay hattını belediye kaldırdı dememek için sembolik olarak işletiliyor sanki.
Yeni vagonlar alınıp bu hattın belki Setbaşına filan çıkarılması sağlanabilir ama düşünen yok
Hatta Setbaşına kadar gelirse ileride emirsultana kadar raylı sistem çok iyi olur Bursa turizmi için
Zarar yazıyordur tramvayların bakımı bile bir maliyet ilk yapıldığı zaman nostaljik tramvaylarla güzeldi artık bir çekiciliği yok.Geçtiğimiz yıllarda hattı kapatmıştı bir hafta kadar mı ne çalışmadı sonra bölge mahalle muhtarlarının ortak imzasıyla geri açıldı. Burulaş bu hatta pek istekli değil sanırım. Aslında bu hat kapatılsa, Derebahçe - İncirli Caddesi - Haşim İşcan (Ring) güzergahında 35C tarifesinde bir hat açılsa bu hattı pek aratmaz diye düşünüyorum.
Zarar yazıyordur tramvayların bakımı bile bir maliyet ilk yapıldığı zaman nostaljik tramvaylarla güzeldi artık bir çekiciliği yok.
Abi hattı uzatmak mantıklı olabilir Fomara'ya veya Kent Meydanı'na bağlantılı gidebilir. Hat keşke İncirliden sonra Atatürk Cd. falan bağlansa T-1 ile bağlantılı olacak şekilde.Hattı verimli kılmak yine belediyenin elinde, yeter ki istensin
Bana kalsa ki kalmıyor bu hattı Botanik Parka kadar kanalboyu caddesinden götürürüm. Ancak öncelikle kentsel dönüşümün olması gerekiyor.Abi hattı uzatmak mantıklı olabilir Fomara'ya veya Kent Meydanı'na bağlantılı gidebilir. Hat keşke İncirliden sonra Atatürk Cd. falan bağlansa T-1 ile bağlantılı olacak şekilde.
Soğanlı'daki dönüşüm tamamlansa güzel olur aslında. Veysel Karani'den geçecek oradan Soğanlı'ya bağlanacak akabinde Botanik Park/Hayvanat Bahçesi son durak olacak. Gökdere ye dönecekse eğer T3/Gökdere İstasyonu bağlantısı olur bu sefer.Bana kalsa ki kalmıyor bu hattı Botanik Parka kadar kanalboyu caddesinden götürürüm. Ancak öncelikle kentsel dönüşümün olması gerekiyor.
Yenileme yapılabilir zaten 3 adet kaldı sanırım tam hatırlamıyorum diğer vagonlar duruyormu çok büyük bir maliyeti olmaz kırmızı beyaza boyanıp içleri yenilenmeli.Süslemeler iyi olmuş ama şu araçlara iyi görünüm sağlayın. Almanya'dan geldiği gibi duruyor araçlar
Vagonlar Kültürpark'ta yatıyor, pas bile tutmuşlardır.Yenileme yapılabilir zaten 3 adet kaldı sanırım tam hatırlamıyorum diğer vagonlar duruyormu çok büyük bir maliyeti olmaz kırmızı beyaza boyanıp içleri yenilenmeli.
Vagonlar Kültürpark'ta yatıyor, pas bile tutmuşlardır.
7 Vagon vardı sanırım 3 ü zaten işletimde madem bu vagonlar elimizde modernize edip hattıda ona göre uzatıp ticari anlamda daha iyi çalışmasını sağlamak gerekli.BBBUS başlığında adını geçirdiğimiz eski genel müdürün eserlerinden biri... Oradaki son mesajına buradan cevap vermiş olayım. Maalesef takdir ettiğim yanının yanındaki tüm başarısızlıkları ağır basıyor, dediğin gibi.
7 Vagon vardı sanırım 3 ü zaten işletimde madem bu vagonlar elimizde modernize edip hattıda ona göre uzatıp ticari anlamda daha iyi çalışmasını sağlamak gerekli.
Bu araçları modernize edip hat üzerinde işler hale getirmek bu yaşlı vagonlarla kumar oynamaktır. Bana göre kolay bir iş değil. Zaten kolay olsa bu vagonlar Hollanda'da bize gelmezdi.Düwag SG2'leri çalışır hale getirmek faydalı olacaktır. Hatta 1 numarayı ayıralım diyorduk ya SG2'leri oraya sabitleriz üstüne talep olursa diğer vagonlar. Oldu bitti
Onlar anca levent fidansoya faydalı olur bursaraya anca külfet olur uyumlu değil zaten hatta bize artık yeni teknoloji acemler aktarma istasyonu bitince 2 dakika aralı çalışmaya sorun yaratmayacak vagonlar lazım.Bursaray için alınmış Düwag SG2'leri çalışır hale getirmek faydalı olacaktır.
Duewaglar ilk Kestel-Arabayatağı hattında çalışmaya başladıkları zaman sorunlar çıkarmaya başlmıştı. Aracların o dönem alımında Bursaray ın voltajına uygun mu değil mi veya bu araclar Bursaray'ın sinyalizasyon sistemine uyumlu mu diye ön araştırma yapıldı mı onu merak ediyorum. Emek hattında çalıştığı zaman meydana gelen arızalar falan bir çok soru işaretini arka arkaya getiriyor. Geçit uzatmasında galiba 1 defa çalıştı acaba onda da mı sorun oldu mu bilmiyorum hattı deneyenlere sormak gerek. Duewaglar yerine o dönem başka araçlar da alınabilirdi ki neden Duewag SG2 secildi ? Hollanda da sorunsuz çalışıyor olabilirler çünkü onların sistemleri falan uyumlu onlarda.Bu vagonları ve Bursaray için alınmış Düwag SG2'leri çalışır hale getirmek faydalı olacaktır. Hatta 1 numarayı ayıralım diyorduk ya SG2'leri oraya sabitleriz üstüne talep olursa diğer vagonlar. Oldu bitti.
Hattan çekilmeleri dakikalar sürüyordu kitlenip kalıyorladı saçma sapan makinalar bu sisteme uyumlu değiller ve eskiler hala gönderilmemiş olmalarını hala anlamıyorum bide parklama sorunu var onlar yüzünden yeni araç park edecek alanı kaplıyorlar.Duewaglar ilk Kestel-Arabayatağı hattında çalışmaya başladıkları zaman sorunlar çıkarmaya başlmıştı.
Parklanma sorunu çözülmesi için araçların ya satılması ya da parça niyetine uyumlu araç varsa kullanılan satılıp elden çıkarılması gerek. Şehir Hastanesi uzatmasında çalışma ihtimalleri yeni araçlar gelene kadar %50 çünkü mevcut hatlarda calışan araçlar kapasiteye yetişmeyebiliyor. Park konusunda artık Arabayatağı'ndaki orta ray veya 2 araç önde 2 araç arkada Kestel İstasyonu'nda bekliyor kalan araçlar Üniversite İstasyonu'nda bekletiliyor bazen. Duewaglar yerine şuan başka araç alımı olmuş olsaydı Kestel etabı ilk başta sorunsuz olurdu.Hattan çekilmeleri dakikalar sürüyordu kitlenip kalıyorladı saçma sapan makinalar bu sisteme uyumlu değiller ve eskiler hala gönderilmemiş olmalarını hala anlamıyorum bide parklama sorunu var onlar yüzünden yeni araç park edecek alanı kaplıyorlar.
Orda 1 set 4 vagon anca çalışır diğer vagonları acilen elden çıkarmak gerekli.Şehir Hastanesi uzatmasında çalışma ihtimalleri yeni araçlar gelene kadar %50 çünkü mevcut hatlarda calışan araçlar kapasiteye yetişmeyebiliyor