Bursa - TEKNOSAB

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih

Wow Onbaşı
Mesajlar
181
Puanlar
255

2025’in ilk yarısında üretime başlayan firma sayısı 34’e çıkacak’​

“Bu firmalarımızın toplam istihdamı 5 bin 500’e ulaştı. Yeni yılın ilk yarısında üretime başlayan firmalarımızın sayısı 34’e, çalışan sayımız 15 bine, toplam yatırım bedelimiz de inşallah 50 milyar TL’ye yükselecek. Bursa’mızın ekonomi tarihine altın harflerle geçen projelerimize destekleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat’a, önceki dönem bakanlarımıza, Sayın Valimize ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.”
 
Teknosab 2026 yılına kadar belli bir seviyede dolmuş olacak.Artık otoyol bağlantısıda var zamanla izmir yolu bağlantısıda olacak.
 


2025'e Yeni Fabrika Yatırımıyla Giriyor

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) içinde yeni bir fabrika yatırımına başlamaya hazırlanan Ermaksan, yeni dönemde dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına hız vererek, üretim süreçlerinde dijital dönüşüm hamleleri gerçekleştirecek. Müşterilerine daha hızlı, verimli ve çevre dostu çözümler sunmaya devam edecek.
30.01.2025 - 18:30

2025'e Yeni Fabrika Yatırımıyla Giriyor

Bursa’da lazer teknolojileri, sac işleme makineleri, eklemeli imalat teknolojileri, optoelektronik ve yarı iletkenler, CNC ve yazılım teknolojileri ile savunma sanayii gibi geniş bir yelpazede çözümler sunan Ermaksan, 2025 yılında da yatırımlarını hız kesmeden sürdürecek. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) içinde yeni bir fabrika yatırımına başlamaya hazırlanan şirketin bu yeni tesisi 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve Ermaksan’ın vizyonuna uygun olarak en son teknolojiyle donatılacak. Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yatırımımız, teknolojik altyapımızı ve deneyimli ekibimizin gücünü bir araya getirerek faaliyet alanlarımızdaki iş hacmini genişletmeyi hedefliyor. Projeyle, yüksek teknolojiye dayalı üretim anlayışımızı bir adım daha ileri taşımayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KÜRESEL PAZARDA GÜÇLÜ ADIMLAR ATTI

2024 yılını, şirketi ve sektörü açısından değerlendiren Özkayan şöyle konuştu:

"2024 yılı, ekonomik dalgalanmalar ve özellikle Uzak Doğu’dan gelen dampingli ithal makinelerin yerli üreticiler üzerindeki baskısı nedeniyle makine sektörü için zorlu bir yıl oldu. Ancak, Ermaksan olarak yenilikçi teknolojilerimiz ve uluslararası etkinliklerde tanıttığımız çözümlerimizle küresel pazarda güçlü adımlar atmayı başardık.

Almanya’daki Euroblech ve ABD’deki Fabtech gibi prestijli fuarlar başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinlikte, akıllı üretim, otomasyon, enerji verimliliği ve dijitalleşme taleplerine yanıt veren ürünlerimizi başarıyla tanıttık. Aynı zamanda, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlileşme hedeflerine katkı sağlamak amacıyla ileri teknoloji çözümlerimizi geliştirmeye odaklandık. Bu doğrultuda, 2024 yılını otomasyon, dijitalleşme, enerji verimliliği ve müşteri odaklı yeniliklerle değerlendirerek tamamladık.

2025 YILI İÇİN HEDEFLERİ...

2025 yılı için hedeflerimiz oldukça iddialı. Mevcut ve gelişmiş pazarlarda daha fazla pay elde ederek konumumuzu sağlamlaştırmayı ve özellikle Asya ile Latin Amerika gibi büyüyen pazarlarda stratejik iş birlikleri kurarak küresel erişimimizi genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca, yenilikçi ve verimliliği artıran yeni ürünlerimizi piyasaya sürerek sektördeki yenilikçi lider konumumuzu pekiştirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca 2025, Ermaksan için özel bir anlam taşıyor çünkü bu yıl, 60. kuruluş yıl dönümümüz ve bu önemli dönüm noktasında, 60 yıllık tecrübemizi müşterilerimize daha yenilikçi ve yüksek katma değerli çözümler sunma vizyonuyla birleştireceğiz. Dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarımıza hız vererek, üretim süreçlerimizde dijital dönüşüm hamleleri gerçekleştireceğiz. Bu sayede, müşterilerimize daha hızlı, verimli ve çevre dostu çözümler sunmaya devam edeceğiz."

YENİ FABRİKA YATIRIMI

2025 yılı için yeni yatırım planlarını ve hedeflerini de paylaşan Özkayan, "2025 yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) içinde yeni bir fabrika yatırımına başlıyoruz. Bu tesis, 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve Ermaksan’ın vizyonuna uygun olarak en son teknolojiyle donatılacaktır.
Yatırımımız, teknolojik altyapımızı ve deneyimli ekibimizin gücünü bir araya getirerek faaliyet alanlarımızdaki iş hacmini genişletmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, sektördeki sağlam konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Bu projeyle, yüksek teknolojiye dayalı üretim anlayışımızı bir adım daha ileri taşımayı amaçlıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
 
Son düzenleme:


Faik Çelik

Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Bütün tesislerimizi TEKNOSAB’da toplayacağız


Makine sektörünün Polonya çıkarması

Ben öncelikle TEKNOSAB'a katkıları olan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi Bakanlığı'mıza, BTSO yönetimine çok teşekkür ediyorum. İbrahim Burkay, başkan olduktan sonra devamlı istişare ediyorduk. Sıfırdan, uygun maliyetli yeni bir sanayi bölgesi lazım diye. Avrupa'da sanayi arsaları çok pahalı değil ancak ülkemizde haddinden fazla pahalı. Sanayici yatırım mı yapsın, arsa mı alsın? Başkanımız ve yerel yönetimlerin desteğiyle TEKNOSAB hayata geçti. Çok hızlı bir şekilde hareket ettiler, 4-5 ayda kamulaştırma, yer satın almalar bitti. Gerçekten yatırım yapacak insanlara orada arsalar tahsis edildi. Bölgeye ilk yatırım yapanlardan biri de Beyçelik oldu. Tabi bizim için çok önemli bir projeydi, o yere de ihtiyacımız vardı. En büyük projeyi de biz yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. TEKNOSAB, Türkiye'nin en güzel sanayi bölgesi olmaya aday bir bölge. Herşey mükemmel.

Başkanımızın önderliğinde TEKNOSAB'ı kurduk. Biz Beyçelik olarak bütün tesislerimizi, çalışanlarımızı o bölgeye toplayacağız, Bursa'da başka bir bölgede işletmemiz olmayacak. Şehir içinde bütün sanayi bölgeleri sıkışmış vaziyette, bizim burası da öyle. Türk insanı girişimci. Yeni TEKNOSAB'lara ve daha fazla KOBİ'lere ihtiyaç var. KOBİ'lerle ingili de başkanımız mücadele ediyor, inşallah onlarla ilgili de adım atılır. Amaç, Bursa'ya nefes aldırmak.

TEKNOSAB'da TOGG'un ana gövdesini biz yapıyoruz ve üretimini tamamen TEKNOSAB'da gerçekleştiriyoruz. Bu da bize ayrıca gurur veriyor.



Ahmet Özkayan

ERMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı

100 bin metrekare kapalı alan projesine başladık


Sanayicilikte belli bir ölçeğe gelebilmek için mutlak surette düzenli organize sanayi bölgelerinde büyümek gerekiyor. Yatırımları oralarda yapabilirsek asıl gerçek, sağlıklı, sürdürülebilir büyümenin tabi ki organize sanayide olması gerekiyor.

TEKNOSAB, Bursa için büyük bir fırsat oldu ve zamanlaması da çok iyi oldu. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşu gibi tarih nasıl orada yazıydıysa, bu organize sanayi bölgesi Bursa'yı nasıl etkilediyse, TEKNOSAB da yine Bursa'mızı o derecede etkileyecek ve ileriki yıllarda bunu çok daha iyi anlayacağız. Çünkü oradaki yatırımlar, ciddi metrekarelerde. Yani firmalar orada rahat bir yatırımla büyük hacimlere ulaşabiliyor. Zaten birçok yatırım başladı, birçoğu bitti. Dolayısıyla bizim de böyle bir yatırımımız olacak. Biz de 100 bin metrekare kapalı alan projesine başladık. Bizim için önemli bir yatırım ve sağlıklı, sürdürülebilir büyümeyi ciddi şekilde destekleyecek bir yatırım olacak bizim için de.

Şirketimizin yüksek teknolojiyle ilgili çalışmaları ve yatırımları var. Özellikle lazer sistemleriyle ilgili olarak. Türkiye'de bu alanda özel sektör olarak çip üretebilen tek tesisiz ve lazer ışın kaynaklarını da yine burada üretiyoruz. Dolayısıyla TEKNOSAB'da da bunun farklı boyut va hacimlerde üretimini düşünüyoruz. Oradaki yatırımımızı ona göre planlayıp projelendireceğiz. TEKNOSAB'ı tercih etmemizin bir sebebi de, orada teknolojinin konuşulacak olması. Teknolojiyle ilgili altyapının -üniversite olabilir, Ar-Ge merkezleri olabilir, enstitü olabilir- bu seviyelerdeki altyapının, araştırma ve bilim merkezlerinin bu bölgeye yakın, hatta içinde olması bizi teşvik etti açıkçası.

Türkiye'de artık katma değerli üretimin farkına varıldı. Sıradan, ucuz işçiliklerden çıkılıyor, daha katma değerli, daha bilim- eğitim gerektiren işler üretiliyor. Türkiye'nin önü açık bu anlamda. TEKNOSAB'la ilgili çok güzel fikirlerimiz var. Orada çok modern, dünya çapında bir fabrika yapmayı düşünüyoruz. Sloganımız da; Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Bin Metrekare Teknolojik Bir Fabrika.
 
Yazıda bursa sanayisinin son 3-4 yıldır düşüşte olduğundan bahsedilmiş. Özellikle Konya ve Gaziantep sanayisinin atakta olduğu söylenilmiş. Aslında Türkiye'de sanayinin dağılımı açısından çok iyi bir şey. Zaten bursa sanayisi haddinden fazla büyüktü. Varsın bursa sanayisi gerilesin.
 
Geri
Üst