Faik Çelik
Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Bütün tesislerimizi TEKNOSAB’da toplayacağız
Ben öncelikle TEKNOSAB'a katkıları olan başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi Bakanlığı'mıza, BTSO yönetimine çok teşekkür ediyorum. İbrahim Burkay, başkan olduktan sonra devamlı istişare ediyorduk. Sıfırdan, uygun maliyetli yeni bir sanayi bölgesi lazım diye. Avrupa'da sanayi arsaları çok pahalı değil ancak ülkemizde haddinden fazla pahalı. Sanayici yatırım mı yapsın, arsa mı alsın? Başkanımız ve yerel yönetimlerin desteğiyle TEKNOSAB hayata geçti. Çok hızlı bir şekilde hareket ettiler, 4-5 ayda kamulaştırma, yer satın almalar bitti. Gerçekten yatırım yapacak insanlara orada arsalar tahsis edildi. Bölgeye ilk yatırım yapanlardan biri de Beyçelik oldu. Tabi bizim için çok önemli bir projeydi, o yere de ihtiyacımız vardı. En büyük projeyi de biz yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. TEKNOSAB, Türkiye'nin en güzel sanayi bölgesi olmaya aday bir bölge. Herşey mükemmel.
Başkanımızın önderliğinde TEKNOSAB'ı kurduk. Biz Beyçelik olarak bütün tesislerimizi, çalışanlarımızı o bölgeye toplayacağız, Bursa'da başka bir bölgede işletmemiz olmayacak. Şehir içinde bütün sanayi bölgeleri sıkışmış vaziyette, bizim burası da öyle. Türk insanı girişimci. Yeni TEKNOSAB'lara ve daha fazla KOBİ'lere ihtiyaç var. KOBİ'lerle ingili de başkanımız mücadele ediyor, inşallah onlarla ilgili de adım atılır. Amaç, Bursa'ya nefes aldırmak.
TEKNOSAB'da TOGG'un ana gövdesini biz yapıyoruz ve üretimini tamamen TEKNOSAB'da gerçekleştiriyoruz. Bu da bize ayrıca gurur veriyor.
Ahmet Özkayan
ERMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı
100 bin metrekare kapalı alan projesine başladık
Sanayicilikte belli bir ölçeğe gelebilmek için mutlak surette düzenli organize sanayi bölgelerinde büyümek gerekiyor. Yatırımları oralarda yapabilirsek asıl gerçek, sağlıklı, sürdürülebilir büyümenin tabi ki organize sanayide olması gerekiyor.
TEKNOSAB, Bursa için büyük bir fırsat oldu ve zamanlaması da çok iyi oldu. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşu gibi tarih nasıl orada yazıydıysa, bu organize sanayi bölgesi Bursa'yı nasıl etkilediyse, TEKNOSAB da yine Bursa'mızı o derecede etkileyecek ve ileriki yıllarda bunu çok daha iyi anlayacağız. Çünkü oradaki yatırımlar, ciddi metrekarelerde. Yani firmalar orada rahat bir yatırımla büyük hacimlere ulaşabiliyor.
Zaten birçok yatırım başladı, birçoğu bitti. Dolayısıyla bizim de böyle bir yatırımımız olacak. Biz de 100 bin metrekare kapalı alan projesine başladık. Bizim için önemli bir yatırım ve sağlıklı, sürdürülebilir büyümeyi ciddi şekilde destekleyecek bir yatırım olacak bizim için de.
Şirketimizin yüksek teknolojiyle ilgili çalışmaları ve yatırımları var. Özellikle lazer sistemleriyle ilgili olarak. Türkiye'de bu alanda özel sektör olarak çip üretebilen tek tesisiz ve lazer ışın kaynaklarını da yine burada üretiyoruz. Dolayısıyla TEKNOSAB'da da bunun farklı boyut va hacimlerde üretimini düşünüyoruz. Oradaki yatırımımızı ona göre planlayıp projelendireceğiz. TEKNOSAB'ı tercih etmemizin bir sebebi de, orada teknolojinin konuşulacak olması. Teknolojiyle ilgili altyapının -üniversite olabilir, Ar-Ge merkezleri olabilir, enstitü olabilir- bu seviyelerdeki altyapının, araştırma ve bilim merkezlerinin bu bölgeye yakın, hatta içinde olması bizi teşvik etti açıkçası.
Türkiye'de artık katma değerli üretimin farkına varıldı. Sıradan, ucuz işçiliklerden çıkılıyor, daha katma değerli, daha bilim- eğitim gerektiren işler üretiliyor. Türkiye'nin önü açık bu anlamda. TEKNOSAB'la ilgili çok güzel fikirlerimiz var. Orada çok modern, dünya çapında bir fabrika yapmayı düşünüyoruz. Sloganımız da; Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Bin Metrekare Teknolojik Bir Fabrika.