Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Allison olsa şuan düğmeli vites ya da zf minibüse uygun Jestte tutardı.

Allison T1000 Centro ile uyum sağlamış kullanılabilir aslında. Onun dışında Karsan'ın Atak'ta kullandığı ZF Powerline (8 ileri) şanzıman aslında hafif ticari ve pick up için üretilen bir şanzıman. Bu da Jest'e takılabilirdi tabii.

Vites kontrolcüsüne o kadar takılma. ZF Astronic'in de kontrolcüsü tuşlu, hatta Allison kontrolcüsüne çok benziyor. Ama tiptronik şanzıman işte maalesef ağır vasıta için çok dayanıklı bir şanzıman değil. Karsan, Atak'ı ilk çıkardığında şanzıman seçeneklerinde ZF Astronic te vardı ama hiç Astronic'li Atak görmedim demek ki talep olmadı.

Bu arada @Efe16 nerem Jest'çi diyorum ama profil fotoğrafımda bile Jest varmış ya 😂

Allison T1000 Centro ile uyum sağlamış kullanılabilir aslında. Onun dışında Karsan'ın Atak'ta kullandığı ZF Powerline (8 ileri) şanzıman aslında hafif ticari ve pick up için üretilen bir şanzıman. Bu da Jest'e takılabilirdi tabii.

Vites kontrolcüsüne o kadar takılma. ZF Astronic'in de kontrolcüsü tuşlu, hatta Allison kontrolcüsüne çok benziyor. Ama tiptronik şanzıman işte maalesef ağır vasıta için çok dayanıklı bir şanzıman değil. Karsan, Atak'ı ilk çıkardığında şanzıman seçeneklerinde ZF Astronic te vardı ama hiç Astronic'li Atak görmedim demek ki talep olmadı.

Bu arada @Efe16 nerem Jest'çi diyorum ama profil fotoğrafımda bile Jest varmış ya 😂
Bursa şartlarına uygun bir motor ile vites kombinasyonu yapılıp ona göre sipariş verilebilir araçlarda.
Ek olarak Jest aslında tutulur ama biraz daha geliştirilmesi lazım iç tasarım gerekirse elektriklilerdeki gibi olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 33471

Yapay zeka ile Jest'leri troleybüs yapıp 35G'yi troleybüs hattına dönüştürdüm.
Hocam valla Jest benim gözümde Jesttir ama direkt trolleybüs aracı olsa mesela bu hatta Görükle sokaklarında gezebilse ki 18 metrelik araçlar geziyor ben olsam Kızılcıklı uzatması yapılana kadar geçici bir metrobüs hattı gibi birşey kurardım 18 metrelik araçlar ile çalıştırırdım.

1771094028742.webp

30 hattının çok dar sokakları var 31A ile ortak diye biliyorum.Şükraniye civarları olması lazım.Bu sokaklara 31A da çalışan 12 metrelik araçlar nasıl girebiliyor

31A Duaçınarı Diş Hastanesi'ne gitmiyor Sinandede lambalardan Yıldırım Onur Market lambalarına doğru gidiyor ana yoldan yani.

Evet bende hatırlıyorum.0345 conectolara az binmedim.O hatta demek ki araçlar bir şekilde dönebiliyor.Ama şu an yolcu yoğunluğu az olmalı ki jest çalışıyor.

2017 yılında 31A gibi giden güzergahını Şükraniye'den geçecek şekilde değiştirdiler o zaman 8-9 metreye geçti 30 hattı. Son bir iki yıldır Jest'ler arttı 30'da

Elektrikli olanı da H4 35R gibi hatlarda olsa, 2 kapılı olan aslında S-2 de de iş görür bence. Evora olan da 80T (eski adıyla) Yenişehir H.Limanı hattına verilse tam olurdu. Temsa'nın da aslında MD9LE var hatta bir ara ÖHO da kullanılmıştı o da tam dediğiniz hatlara olabilir aslında. @hasanberat bu tam istediğin gibi bir model.

Ekli dosyayı görüntüle 27873
Bu otobüs aslında tam bizim öholuk bunlardan neden almıyorlar şu jestlerin yerine gayet güzel araç.

Evet bende hatırlıyorum.0345 conectolara az binmedim.O hatta demek ki araçlar bir şekilde dönebiliyor.Ama şu an yolcu yoğunluğu az olmalı ki jest çalışıyor.

Bu arada bir ayrıntıyı atlamışım.

2022 yılı sonlarında 30 özelleştirilip Bursabeyi'ne devredilmişti. Bursabeyi bu hattı 4 adet Jest'le işlettiğinde araçlar yetmiyor, şikayetler oluyordu.

2023 yılında Piremir muhtarlığı talebiyle 30M hattı açılıp 30 kapatılmıştı. Bir ay kadar bir süre sonra 30M kapatılıp tekrar 30 (Burulaş işletiminde) açılmış, buna karşılık Bursabeyi'nin işleteceği 3P ve 3MU açılmıştı. Bu süreçte 30 çok yolcu kaybetti. Şu an eskisi kadar yolcusu yok insanlar 25A tercih ediyor.

30M, 3P, 3MU diyince aklıma @hasanberat geldi 30M ile ilgili yorumlarını bekliyorum.

Geri