Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Bu minibüse dönme olayı önceki sitede çok tartışılmıştı, o zamanlar 8-9 metrelik araçlar çalışıyordu, kimi çok iyi olacak dedi kimi istemedi sonuçlarını ise şimdi yaşıyoruz araçları büyütüp sefer sıklığı azaltırsa da anlamı olmaz ama minibüs kesinlikle yakışmıyor

Bu minibüse dönme olayı önceki sitede çok tartışılmıştı, o zamanlar 8-9 metrelik araçlar çalışıyordu, kimi çok iyi olacak dedi kimi istemedi sonuçlarını ise şimdi yaşıyoruz araçları büyütüp sefer sıklığı azaltırsa da anlamı olmaz ama minibüs kesinlikle yakışmıyor
Sefer sıkları bazı hatlarda aynı kalacak bazılarında düşecektir.Benim önerim 600 plaka sahibinin 600 8 metreye dönmesi ve sadece besleme ve ring hatlarında bursaraya yolcu taşıması yönünde

Sefer sıkları bazı hatlarda aynı kalacak bazılarında düşecektir.Benim önerim 600 plaka sahibinin 600 8 metreye dönmesi ve sadece besleme ve ring hatlarında bursaraya yolcu taşıması yönünde

Ayrıca bu 600 plaka - 8 metre geçişi ile birlikte Özel Halk Otobüsleri eski sınırları dahilinde çalışmalı. Acemler ve doğusunda kalan B39, B38, B2 gibi hatlar, Özlüce ve batısında kalan 1T türevleri, B33 türevleri gibi hatlar, Emek ve batısında kalan B36 ve 14 türevli hatlar bu oluşumdan alınmalı.

Özlüce ve batısına Akçalar Turizm, Görükle ve Çalı minibüsleri, Burulaş gayet iş yapar.

Ayrıca bu 600 plaka - 8 metre geçişi ile birlikte Özel Halk Otobüsleri eski sınırları dahilinde çalışmalı. Acemler ve doğusunda kalan B39, B38, B2 gibi hatlar, Özlüce ve batısında kalan 1T türevleri, B33 türevleri gibi hatlar, Emek ve batısında kalan B36 ve 14 türevli hatlar bu oluşumdan alınmalı.
Burulaşın tonla hattı var hepsini versinler işte batıda

Bence batı grubu 2 veya 3 bölgeye ayrılmalı 12-8 ve 6 metrelik araçlar şeklinde, hat ve araç sayıları olabildiğince eşit şekilde paylaştırılmalı bu gruplara

Arkadaşlar merhaba,

Bilgim olmadığı için sormak istiyorum; Bursa'daki Özel Halk Otobüsleri, hakedişlerini taşıdıkları yolcuya göre mi alıyor; yoksa İstanbul'da olduğu gibi kilometre bazlı mı? Bunlar dışında farklı bir sistem varsa da bilgilerinizi rica ediyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Bilgim olmadığı için sormak istiyorum; Bursa'daki Özel Halk Otobüsleri, hakedişlerini taşıdıkları yolcuya göre mi alıyor; yoksa İstanbul'da olduğu gibi kilometre bazlı mı? Bunlar dışında farklı bir sistem varsa da bilgilerinizi rica ediyorum.

Güzel Gemlik Kooperatifi 101 hattında kilometre bazlı hakediş alıyor. Bu yüzden yolcu yoğunluğu veya araç doluluğu kaygısı yok. Aynı yolcuyu daha az araçla taşımaya da çalışmıyorlar.

Diğer yükleniciler (özellikle merkez yükleniciler) yolcu başına alıyor ancak tüm yüklenicilerin hakediş modelini ve Güzel Gemlik'in Gemlik içi hatlardaki hakediş modelini maalesef bilmiyorum

450'ye yakın araç ve 80 küsür hattı tek bünyede işletmek çok zorlayıcı olur o yüzden bölge uygulaması gelmeli diye düşünüyorum.
Istanbul gibi bazı otobüs hatlarını imkanı olan yerlerde tramvay veya metroya dönüstürüp mesela b24 ü tramvay hattı yapabilirsek mesela fsm den bağlarbaşına bursaray bağlansa koruparktanda yunuseline tramvay olursa b24deki birsürü yolcu metroya teşvik edilir

Geri