bykullanıcım
WT Kullanıcı
Ana hatta trambüsü bırak şuanki hali bile kaldırmıyor ağır raylı sistem lazım 10 vagonlu bir sistem gerekli aslında fotoğraf başka hatlara ilham vermesi açısından güzel ama.Bursaray oldu Trambüs @Efe16 abi baştan acaba trambüs olsa iyi mi olurdu kötü mu olurdu ?
Ana hatta trambüsü bırak şuanki hali bile kaldırmıyor ağır raylı sistem lazım 10 vagonlu bir sistem gerekli aslında fotoğraf başka hatlara ilham vermesi açısından güzel ama.
Zaten bizim hattın büyük çoğunluğu yer üstünde Tbm lerle tüm hattı yer altından açabilirler tabi bu sadece bursada hayallerde olabilecek bir olay doğu-batı ekseninde yapılması gereken yeni bir metro hattı var bunu kim yaparsa bursadaki sorunları çözer.Ana hattı ağır metroya dönüştürme ya da platform uzatmayla dörtlü setleri beşli altılı vs. setlere çıkarma gibi işlemler de çok riskli, çalışan ve yoğun talep olan bir hattı uzun vadede yararlı olacak iyileştirmeler için kapatmak birçok soruna neden olur. Bursaray ray bakımı vb. nedenlerle akşamları erken kapatıldığında bile tepkiyle karşılaşılıyor.
Zaten bizim hattın büyük çoğunluğu yer üstünde Tbm lerle tüm hattı yer altından açabilirler tabi bu sadece bursada hayallerde olabilecek bir olay doğu-batı ekseninde yapılması gereken yeni bir metro hattı var bunu kim yaparsa bursadaki sorunları çözer.
Toyota Coaster ı alalım Jesti Hong Kong'a verelim bunu Jest gibi falan yapsalar ama Bursa da tutardı.Ekli dosyayı görüntüle 28495
Hong Kong'taki 60K hattında çalışan bir Toyota Coaster
Ekli dosyayı görüntüle 28496
Bu da bizim 60K işte yine Karsan Jest@Efe16
Yakında Karsan Jest'lerden cenaze aracı da yaparlar ölünce bile kurtulamayız şu araçlardan![]()
Ana hat dediğiniz gibi kaldırmıyor özellikle yoğun günlerde trenle mesela Arabayatağı'na girmeden önce 3-5 dk beklediğimi biliyorum trende önde Emek treni olduğu icin veya makas değiştirmeden direkt İstasyona giren oluyordu Arabayatağı'na giden trende sonra ana hatta giriyordu. Yapılabilse Acemler i 3 Peronlu bir sisteme geçirmek lazım aktarma merkezi olacak şekilde 1.Peron Emek 2.Peron Üniversite 3.Peron Direkt Kestel İstikameti olacak mesela Kestel'den Acemler'e kadar 1 Nolu tren gitti 1.Perona girdi Üniversiteye gecmek isteyen aynı Osmangazideki gibi direkt karsıya geçecek ters yöne gitmek isteyen ise hemen istasyondan çıkmadan Kestel-A.Yatağı yönüne merdiven ile geçecek tam anlatamamış olabilirim.Ana hatta trambüsü bırak şuanki hali bile kaldırmıyor ağır raylı sistem lazım 10 vagonlu bir sistem gerekli aslında fotoğraf başka hatlara ilham vermesi açısından güzel ama.
Ben bunu senelerdir söyluyorum.Ağır raylı sistem yapamıyoruz bursaraya parelel hatta yapamıyoruz o zaman yapılacak tek bisey var 1 ve 2 nolu hatları ayırmak.Acemler istasyonu yanına aynısından bir tane daha yapıp 1 nolu hattı şehirhastanesi- acemler şeklinde sonlandırarak aktarmalı sisteme geçilmesi lazım bu şekilde kestel-üniversite arasında 2 dakikada 1 işletim yalılabilecek durumda olacak 1 nolu hat ana hatta girdiği an sorun yaşanıyor.Birde şu var bu aktarma istasyonu yapıldığında hatlar birbirinden ayrılacağı için 1 nolu hattın senelerdir konuştuğumuz heykel uzatmasıda mümkün olacak.Sayın mustafa başkanın bir önceki seçimde vaadi bu şekildeydi keşke tekrar bu vaadin üstünde ilerlese bu yalılabilir bir proje.Yapılabilse Acemler i 3 Peronlu bir sisteme geçirmek lazım aktarma merkezi olacak şekilde 1.Peron Emek 2.Peron Üniversite 3.Peron Direkt Kestel İstikameti olacak mesela Kestel'den Acemler'e kadar 1 Nolu tren gitti 1.Perona girdi Üniversiteye gecmek isteyen aynı Osmangazideki gibi direkt karsıya geçecek ters yöne gitmek isteyen ise hemen istasyondan çıkmadan Kestel-A.Yatağı yönüne merdiven ile geçecek tam anlatamamış olabilirim.
2 Nolu hat ile 1 nolu hat tek rayda gittiği için Acemler'e kadar birde yoğunluk vs. eklenince bu sefer yolcu sorun yaşıyor. Mesela 2.Görseldeki gibi 1 hat Şehir Hastanesi-1 Hat Üniversite diğer iki peron da Arabayatağı ile Kestel için olacak. 3.Görselde ufak bir hata oldu fakat bu şekilde olabilir. @Efe16 abi bahsettiğin bu şekilde mi ?Ben bunu senelerdir söyluyorum.Ağır raylı sistem yapamıyoruz bursaraya parelel hatta yapamıyoruz o zaman yapılacak tek bisey var 1 ve 2 nolu hatları ayırmak.Acemler istasyonu yanına aynısından bir tane daha yapıp 1 nolu hattı şehirhastanesi- acemler şeklinde sonlandırarak aktarmalı sisteme geçilmesi lazım bu şekilde kestel-üniversite arasında 2 dakikada 1 işletim yalılabilecek durumda olacak 1 nolu hat ana hatta girdiği an sorun yaşanıyor.Birde şu var bu aktarma istasyonu yapıldığında hatlar birbirinden ayrılacağı için 1 nolu hattın senelerdir konuştuğumuz heykel uzatmasıda mümkün olacak.Sayın mustafa başkanın bir önceki seçimde vaadi bu şekildeydi keşke tekrar bu vaadin üstünde ilerlese bu yalılabilir bir proje.
Ben bunu senelerdir söyluyorum.Ağır raylı sistem yapamıyoruz bursaraya parelel hatta yapamıyoruz o zaman yapılacak tek bisey var 1 ve 2 nolu hatları ayırmak.Acemler istasyonu yanına aynısından bir tane daha yapıp 1 nolu hattı şehirhastanesi- acemler şeklinde sonlandırarak aktarmalı sisteme geçilmesi lazım bu şekilde kestel-üniversite arasında 2 dakikada 1 işletim yalılabilecek durumda olacak 1 nolu hat ana hatta girdiği an sorun yaşanıyor.Birde şu var bu aktarma istasyonu yapıldığında hatlar birbirinden ayrılacağı için 1 nolu hattın senelerdir konuştuğumuz heykel uzatmasıda mümkün olacak.Sayın mustafa başkanın bir önceki seçimde vaadi bu şekildeydi keşke tekrar bu vaadin üstünde ilerlese bu yalılabilir bir proje.
Bunun olması artık zor ama acemler aktarma istasyonlarının hayata geçirilmesi lazım belediyeye bunla ilgili bir bildirim yapacağım.Hatta Arabayatağı - Kestel arası yolcu sayısı çok yüksek olmadığı için Kestel etabının ilk dönemlerindeki gibi 2 numaralı hat Arabayatağı'na kadar gelsin, Arabayatağı - Kestel arası mekik sefer düzenlensin diye düşünüyorum. Aktarmasız ulaşım daha konforlu ve daha pratik ama şartlar gereği aktarmalı ulaşıma alışılması lazım.
Kestel tarafının yolcusu çok fazla özellikle Üniversite'den gelen trenlerde yer bulmak imkansız olabiliyor. Kestel ile Arabayatağı arası eski sistem olsa bu sefer aktarma treninin sefer sıklığı fazla olması gerekecek mevcut kapasite ile yeter mi bilemem. Veya Emek trenini de Kestel e kadar uzatmak istesek araç yok Duewaglar zaten kullanım dışı kullanılsa arıza olacak mı garanti degil ? Mevcut trenlerde arızalanma oluyor çok nadir de olsa ama Duewaglar gibi sık arızalanmıyordu.Hatta Arabayatağı - Kestel arası yolcu sayısı çok yüksek olmadığı için Kestel etabının ilk dönemlerindeki gibi 2 numaralı hat Arabayatağı'na kadar gelsin, Arabayatağı - Kestel arası mekik sefer düzenlensin diye düşünüyorum. Aktarmasız ulaşım daha konforlu ve daha pratik ama şartlar gereği aktarmalı ulaşıma alışılması lazım.
Abi görselleri ben ayarladım yapay zeka ile sadece Acemler İstasyonu bir süreligine devre dışı kalabilir o inşaat aşamasında onu da Karaman ve Odunluğa kadar Pasaciftliginden otobüsler ile (ne kadar körüklü arac varsa kapsaite zorlanacak bu sefer) inşaat bitene kadar böyle olacak. Sonra gerekli düzenlemeler yapılacak.Bunun olması artık zor ama acemler aktarma istasyonlarının hayata geçirilmesi lazım belediyeye bunla ilgili bir bildirim yapacağım.
Resimleri tekrar yükledim ve Odunluk İstasyonunda'da bir revize proje yaptım bu şekilde olmaz mı ? Yeni yapılacaklar böyle olsaydı bence daha iyidi.Bende şöyle çizdim şuan sorun var gönderemiyorum @bykullanıcım buraya yüklersen atalım sizlerden bildirim yapın.
Ekli dosyayı görüntüle 28530 Ekli dosyayı görüntüle 28531
Adamlar köye dahi 12 metre yolluyor bizde şehrin göbeğinde Jest olacak iş değil. @sezgin_ist şanslısınız abi.
İstanbul'da Jest'ler minibüs hatlarında mevcut. Sadece İETT'nin Adalarda kullandığı Jest'ler var.
Ekli dosyayı görüntüle 28559
İstasyonları da aslında park konusunda sorun olacaksa eğer bu şekilde 3.ray konumlandırmaları olsa dediginiz gibi Arabayatağı İstasyonu örneğinden yola çıkarsak ani durumlarda falan direkt hatta raydan makas yapılarak girilebilir. Hat trafiği konusunda önceki mesajlarımda belirttim işletimler bir süre Paşaçiftiliği İstasyonu na kadar metrolar gitse sonrasında metroya pararel olacak şekilde Acemler den de yolcu alacak şekilde Karaman-Odunluk İstasyonua kadar otobüsler ile idare edilecek gerekirse ÖHO da devreye girerek bu şekilde inşaat bitene kadar düzenlenecek. İnşaat ne kadar hızlı biterse o kadar iyi.Odunluk istasyonundaki 3. ray kuyruk hattı olmuş. Arabayatağı İstasyonu'ndaki gibi. Park amaçlı kullanılabilir
Ama niyet güzel, ihtiyaç var. Hat trafiği yönünde sorun olmasa aslında Acemler'i sadece ada perona dönüştürüp doğu yönü rayını 2 numaranın Kestel yönüne giden araçlarına, batı yönü rayını da 2 numaranın Üniversite yönüne giden araçlarına ve düşündüğümüz 1 Emek - Acemler hattının araçlarına tahsis ederlerdi. Bu daha az maliyetli olur bence.
Köy yolları bizde de müsait ise neden 12 metelik araç veya Atak tipi araç kullanılmıyor anlamadım. İnegöl de mesela bazı hatlar köy hattı olarak geçer tabi mahalleye döndü ama Centro çalışıyor.En azından bizdeki gibi otobüs hatlarında değil. Gerçi nüfus, coğrafi koşullar gibi çok farklı dinamikler var birebir kıyaslamak doğru olmaz. Umarım İstanbul'da veya başka bir büyükşehirde birileri çıkıp "mikrobüs" projesi ortaya atmaz. Biz denek olduk sonuç ortada.
En azından bizdeki gibi otobüs hatlarında değil. Gerçi nüfus, coğrafi koşullar gibi çok farklı dinamikler var birebir kıyaslamak doğru olmaz. Umarım İstanbul'da veya başka bir büyükşehirde birileri çıkıp "mikrobüs" projesi ortaya atmaz. Biz denek olduk sonuç ortada.
Acemler Aktarmanın yanına direkt 1 ve 2 nolu tren oraya girse Kestel-Arabayatağı da mevcut hatta girse veya Acemler-Emek Üniversite-Acemler arası olsa Acemler-Kestel ayrı bir hat olarak devam etse hem hattaki trafikde sorun olmaz.Bu şekilde yapmak normal istasyonuda yenilemek anlamına gelir ona gerek yok.Şuanki istasyonun yanına yeni bir istasyon is görecek o şekilde bir çizim lazım @bykullanıcım