Bursa Ulaşımı ile İlgili Öneriler ve Burulaş'ın Açmasını İstediğiniz Hatlar

Asis validatörlere geçiş dönemine ait bir haberden almışsınız fotoğrafı görür görmez anladım. Elinize sağlık tabi yine de 😀
Orada eski validatör vardı Asis'e ait Val7 vardı ama keşke geçiş döneminde takılasaydı Val8 sorun yaşanmazdı belki.Ama daha farklı editler de düşünüyorum ileride araçlar için veya farklı projeler icin.

Orada eski validatör vardı Asis'e ait Val7 vardı ama keşke geçiş döneminde takılasaydı Val8 sorun yaşanmazdı belki.Ama daha farklı editler de düşünüyorum ileride araçlar için veya farklı projeler icin.

Tam olarak öyle değil. Biz Asis altyapısına 2019'da geçtiğimiz ve Val8 2020'de çıktığı için Val7 takıldı. Ama 2020 ve sonrasındaki araç alımları veya validatör değişikliklerinde Val8 tercih edilebilirdi elbet. Üstelik boydan dokunmatik ekranıyla şoför validatörüne bağımlı olma durumunu da kaldırıyor. Hatta belki Burulaş şoför validatörü kullanmadan araçlarda tek Val8 kullanarak işletim yapardı (düşük maliyet, Burulaş bunu beğendi 😂)

Tam olarak öyle değil. Biz Asis altyapısına 2019'da geçtiğimiz ve Val8 2020'de çıktığı için Val7 takıldı. Ama 2020 ve sonrasındaki araç alımları veya validatör değişikliklerinde Val8 tercih edilebilirdi elbet. Üstelik boydan dokunmatik ekranıyla şoför validatörüne bağımlı olma durumunu da kaldırıyor. Hatta belki Burulaş şoför validatörü kullanmadan araçlarda tek Val8 kullanarak işletim yapardı (düşük maliyet, Burulaş bunu beğendi 😂)
Ankara da bazı araçlarda şoför validatörü yok ama kullanıyorlar. Aslında cihazlarda arıza falan çıksa bir iki tanesinde veya toplu arıza olsa o zaman değişebilir belki o da %20 gibi birsey.

Harika araç keşke alsalar ve hat yapılsa.

Yıllarca yapılamayan metro uzatmasından veya yeni metro hattındansa iyi bir şekilde yapılmış ve metroyu aratmayacak metrobüs hattını tercih ederim. Bu yüzden troleybüs (trambüs) şeklinde metrobüs hatlarının yapılması daha iyi olacaktır. Şehir Hastanesi etabı tamamlandıktan sonraki tüm raylı sistem hatları trambüs olarak yapılabilir bence.

Gemini_Generated_Image_4qkscw4qkscw4qks.webp

Fotoğrafı gerçekçilik kaygısı gütmeden tamamen kafada fikir oluştursun diye hazırlayıp koymak isterim @Efe16

Son düzenleme:
Yıllarca yapılamayan metro uzatmasından veya yeni metro hattındansa iyi bir şekilde yapılmış ve metroyu aratmayacak metrobüs hattını tercih ederim. Bu yüzden troleybüs (trambüs) şeklinde metrobüs hatlarının yapılması daha iyi olacaktır. Şehir Hastanesi etabı tamamlandıktan sonraki tüm raylı sistem hatları trambüs olarak yapılabilir bence.

Ekli dosyayı görüntüle 27682

Fotoğrafı gerçekçilik kaygısı gütmeden tamamen kafada fikir oluştursun diye hazırlayıp koymak isterim @Efe16
Böyle nasıl mesela Şehir Hastanesi-Geçit/Balat arası Bursaray yerine trambüs olsaydı bu şekilde olurmuş.

1765568399213.webp

trambüs bana sanki parası olmayan küçük belediyelerin uyduruk gibi sistemi geliyor
Ben böyle bir sistemin çok çok küçük şehirlerde olması taraftarıyım
Söyle söyliyim şuanki ekonomik şartlarda bursa büyükşehir belediyesi metro sistemlerini yapamıyor her defasında bakanlığın kapısını çalıyor ve seneler geçiyor artık 4 milyona dayanmış bir şehirde keyif bekleyecek durum kalmadı.Metro sistemini yapacak ekonomi oluşana kadar belli hatlarda bu sistem uygulanabilir.Bende isterim 3-4 bursaray hattına başlansın ve aynı anda bitirilsin ama bu sadece bir hayal.

Söyle söyliyim şuanki ekonomik şartlarda bursa büyükşehir belediyesi metro sistemlerini yapamıyor her defasında bakanlığın kapısını çalıyor ve seneler geçiyor artık 4 milyona dayanmış bir şehirde keyif bekleyecek durum kalmadı.Metro sistemini yapacak ekonomi oluşana kadar belli hatlarda bu sistem uygulanabilir.Bende isterim 3-4 bursaray hattına başlansın ve aynı anda bitirilsin ama bu sadece bir hayal.
Bir seçimle dönen hava bir anda degişir
Hayaller gerçege döner bir bakmışsın

trambüs bana sanki parası olmayan küçük belediyelerin uyduruk gibi sistemi geliyor
Ben böyle bir sistemin çok çok küçük şehirlerde olması taraftarıyım

Bana göre de bir sistem eğer talebi karşılıyorsa ve talep edilen hizmeti sunabiliyorsa hiçbir sorun yok. Raylı sistem daha uzun vadeli bir çözüm ancak ekonomik, coğrafi, siyasi birçok koşuldan dolayı BRT (metrobüs) veya troleybüs hattı daha mantıklı olacaktır. Bir kere raylı sistem gibi bir maliyeti yok, vatman yetiştirmek zorunda değilsin otobüs şoförü çalıştırabilirsin, raylı sistem atölyelerinde çalışan ve bu iş için özel olarak yetişen işçilere muhtaç değilsin, otobüslerden anlayan herhangi bir bakım ekibi bu işi yürütebilir. Her açıdan metrobüs/troleybüs tarzı sistem şehrimiz için daha uygun olur.

DSC03684smo-scaled.webp

Avustralya'daki O-Bahn olarak adlandırılan bir metrobüs hattı

Bam_Cambridge-busway.webp

Bu da İngiltere Cambridge'deki bir metrobüs (BRT) hattı.

Daha önce Boston, Seattle ve Tateyama'da faaliyet gösteren yer altı troleybüs hatlarına ilişkin görseller de paylaştım; onlar da çok güzel.

Yapılamayan metro hattındansa yapılmış bir yeraltı troleybüs hattını veya metrobüs hattını tercih ederim. Sakarya Metrobüs gibi yarım yamalak bir sistemi değil ama...

Geri